С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 826
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ще се съглася с Абсурд за последното.
Не е нужно да отстоява себе си пред свекървата, за решения, които се взимат единствено в семейството. Мен се опитаха да ме вкарат в такава схема в началото на брака ни. Ако бях започнала да се обяснявам като ученичка, само щях да изхабя нерви и накрая пак щях да напрява това, което съм преценила за нужно. Вместо това отговарях с "Така съм решила", "Така съм преценила", "Ако имам нужда от съвет, ще те попитам, благодаря" и приключвах въпроса без да се разправям.
И след като отговаряше така, мъжът ти крещеше ли по теб, защото не си съгласна с майка му? Щото тук случая е такъв и ако при теб не са се развивали така нещата, примера ти не е адекватен.

# 241
  • София
Да, абсолютно, одобрение от свекървата въобще не е не необходимо. За семейните въпроси одобрението трябва да става вътре в семейството, а за личните – единствено от самия човек.

Ха, Афродита, не. Абсурдно ми се вижда. Даже ми стана смешно като те прочетох.

П.П. А, "повишавал тон". Зачудих се защо не помня да е писала за крещене, защото такива неща ми правят впечатление.

С мъжа ми сме си повишавали тон, но не сме си крещели.

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 13:47 от milenaka

# 242
  • София
Афродита, наистина ли не разбра какво написа Миленака? newsm78

# 243
Голяма сватба ще да е била - да съберат 25 000.

# 244
  • София
Голяма сватба ще да е била - да съберат 25 000.
Kъде видя, че всички са от сватбата? Ами четете ги тея теми преди да пишете глупости да му се невиди!

# 245
Щото нали се сещаш, че тези 25000лв. са подарък за майка му и за нейният апартамен, от който утре ако й скимне може да те изрита като мръсно коте. Това са пари колкото за първоначална вноска за ваш имот.
Точно това си помислих и аз. Много по-разумно би било да бяхте инвестирали тези пари в първоначална вноска за ваш общ имот.

# 246
  • София
Той понякога ѝ повишава тон. Според мен е нормално след като живеят заедно, правят ремонт и хормоните бошуват. С майка си се държи нормално. Но вече не живее 24/7 с мама и естествено конфликните ситуации да са по-редки. Пък и му е майка. Прозира и лека ревност. Дотук ми се вижда в границите на разумното. Не бих се отказала от мъжа когото обичам заради такова поведение.
Сега ако крещи при всяко споменаване на проблема, тропа с юмруци по масата и повтаря: "Момиченцее, разбери, че ти си никоя! Мама ни е купила това жилище и нейната дума ще се слуша, да не си посмяла да кажеш нещо срещу нея!", тогава ситуацията придобива съвсем, съвсем друг отенък. Надявам се, че нещата не са такива.

# 247
С моята свекърва проблеми нямам, а и рядко се виждаме. Но понякога ги върши едни... Вчера синът ми (5 г.) и́ беше на гости от 08:00 до към 12:00 часа́. Гостува и́ 2-3-4 пъти годишно, защото тя не желае да гледа внуци, за което не я виня, но просто отбелязвам.
Поискал да го заведе на площадката, а тя Не! Не може! Завела го на гробищата при дядо му, който бил там, само че заровен и не можел да говори. Вчера казах на мъжа ми, че забранявам детето да ходи на гробищата! Понеже той също го води там от време. А детето се чувства длъжно да иде "при дядо" и изживява ходенията там.

# 248
Момичето е много младо и още не може да си избира битките.Много родители предоставят за ползване свой имот,който после,когато младото семейство се стабилизира прехвърлят на тяхно име,или поне на името на детето си.До сега са живяли при семейството на родителите  и и за момичето всичко е било добре,защото де факто не е излязла от детската си стая.
Двамата още се напасват като самостоятелно живеещи.Разбшра се решенията за семейството трябва да са техни,а не на свекървата.Трябва да се намери деликатен  начин да се оттласкват намесите.

# 249
  • София
Е, деликатен с деликатни и възпитани хора, с останалите не е нужно, даже често е глас в пустиня.

# 250
Няма какво да кажа по казуса, за мене е 😶😶😶
Само като по глупава да питам- Как създавате семейства в детската стая??? Живеем при нашите/неговите родители, чакаме бебе, те ни се месят 😶😶😶 много ясно че ще се месят, дори с най добрата ми приятелка не съм винаги на едно мнение, камо ли с човек от друго поколение, живял по друг начин, който познавам отскоро.... Решаваш да правиш семейство с някой- излизаш на квартира!
Не е срамно да си на квартира, срамно е да живееш в чужд дом, да се държат с теб като натрапник и ти да търпиш!!

# 251
През 80-те много семейства са били така. Поне покрай нас. Ние сме живял и в много голям апартамент, но с баба и дядо, прабаба ми и прадядо ми, чичо ми и жена му. Не мога да си го представя даже. Имаше един период и ние живяхме с мъжа ми в къща дядовата ръкавичка. Не е работа това. И ни се разсърдиха, че се отделихме. И ме обвиняваха, че съм им взела сина и съм го обработвала. Мъж на 30 години!
Голяма работа. Точно пък това ми е минало и заминало покрай ушите.

# 252
  • София
С моята свекърва проблеми нямам, а и рядко се виждаме. Но понякога ги върши едни... Вчера синът ми (5 г.) и́ беше на гости от 08:00 до към 12:00 часа́. Гостува и́ 2-3-4 пъти годишно, защото тя не желае да гледа внуци, за което не я виня, но просто отбелязвам.
Поискал да го заведе на площадката, а тя Не! Не може! Завела го на гробищата при дядо му, който бил там, само че заровен и не можел да говори. Вчера казах на мъжа ми, че забранявам детето да ходи на гробищата! Понеже той също го води там от време. А детето се чувства длъжно да иде "при дядо" и изживява ходенията там.

Значи, ако някой заведе детето ми на гробища въпреки моята забрана следващия път няма да го види! По-следващия ще си реша, ако се държи адекватно.
Аз също не стъпвам на гробища, камо-ли детето ми, и то камо-ли против волята ми.

# 253
  • София
Е да де, ама бащата също има право на глас, а той смята че няма лошо. То не е изначално нещо ужасно като да наливаш детето си с водка, а е въпрос на решение на родителите. В случая бащата разрешава, майката - не. Те трябва да постигнат съгласие и после да го съобщят на свекървата.

# 254
Той и бащата го води и го смята за нещо нормално.

Общи условия

Активация на акаунт