Януарски мамчета добрички, дет остават без ръчички!

• 12 678
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мили майки  Hug

Искам да поканя всички вас да се включите заедно с децата си в Световната Седмица на Кърменето. На 5 август - събота, в парка на НДК от 11 ч., за да вземете участие в поход-разходка World Walk for Breastfeeding, организиран ежегодно по цял свят, с който да покажем, че кърменето е наистина важно за нас и децата ни. Всички, които подкрепят кърменето, са добре дошли – поканете роднини, приятели и познати да се присъединят!

За тези от вас които са или ще се намират във Варна програмата е следната:

Програма за ССК        01.08 – 07.08.2006г. Варна
31.07. - 17.00ч.    МБАЛ”Св.Анна”(Окр.болница), „У-ще за бъдещи родители”, в Сешният център, тел: 69-26-597 0 ст.ак.Русева,69-26-238 – Родилно отд.
01.08. - 11.00ч.  АГ болница, Масово кърмене с костюми
02.08. - 15.00ч.  АГ болница - „Училище за бременни”, на първият етаж тел.613-798
03.08. - 10.00ч. Майчин дом -  Женска консултация и посещение на родилките.
05.08.  - 11.00ч.  Поход-разходка от шадраваните до входа на Морската градина

Разходете се с нас и ни подкрепете  Hug Обичайте много бебчетата си, защото те са нашето богатство!

# 121
добро утро
честито на порасналите бебоци да слушкат много
аз да ви се оплача вчера за първи път ми дойде свърши ми кефа,и да се похваля на нашия юнак май ще му излиза зъбче той долния венец отвътре беше надут и от два дни е много крив и днес случайно погледнах вътре и видях малко беличко.сега чакаме доктора да дойде да го види.

# 122
  • Варна
Здрравейте!  Sunglasses

ani_ji, лесен начин да провериш дали зъбчето е изскочило: вземи малка метална лъжичка за кафе и прокарай по венеца. Ако зъбчето е избило, ще се чуе леко почукване. Ние нямаме още, но чакам.  Wink

newsm51  ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА БОЯНА, ВИКТОРИЯ И ДИМИТЪР! ДА СА УСМИХНАТИ И МААААЛКО ЩУРИ МАЛКИТЕ СЛАДУРИ!  newsm59

# 123
Честит мини юбилей на Боянка, Вики и Митко!
            Да растат здравички умни и красиви!

Ей ама къде сте всички Grinning?
Весел ден и приятни разходки с послушни бебоци

# 124
Честит мини рожден ден на Бояна, Виктория и Митко! Да са здрави и весели дечица и много усмихнато детство!  bouquet

Къде сте всички майчета! Никакви ви няма!
щ еви пишем отсъствия!  Joy

Драснете по някой ред, бе, мацки Peace

Аз съм се зачудила като свърши след няколко дни диетата на Али с какво да започнем - зеленчукови пюрета полека или каши полека. Какво ще ме посъветвате.Май ще започна със зеленчуци, после каши, после глутен и после попарки и кисели ( това в рамките на 2 месеца де, не на веднъж.просто като план) Mr. Green

Поздрави на всички!

# 125
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
ЗДРАВЕЙТЕ ОТ НАС С АЛЕКС!
Ние малко се позатрихме, но ще ни извините! Embarassed

Първо да честитя минирожденните дни на всички малки сладурковци и сладуранки, които пропуснах през изминалите дни! Да са най-вече живички, здравички, а и много пъргавички и умни малките човечета!
Честит рожден ден на Конче на патерица! Всичко `дет ти е на сърцето, да ти е в ръцете мила! 
Честит имен ден на патерица на Илиндичка! Да ти е живо и здраво името и ти покрай него!!!
ИИИИИИ....
Честит мини рожден на празнуващите днес - Бояна, Митачето и Вики! Да сте много щастливи малки съкровища!

само дано не изпуснах нещо [/tt]

Бодливата - успех, мила!

Вили - аз бих дала пюренце - нали Али и в момента е на каша!

Така ... сега за нас!
БЛАГОДАРЯ, за поздравленията за зъбчетата /те са 2, от раз/! Ако, знаете само как ме хапе вече! Изобщо не съм си и помисляла някога, че едно бебе може да има толкова остри зъби - дори като му подадох на майтап краставица, взе че си остави отпечетъка на нея!
Ходихме на ортопед и всичко е наред - много съм щастлива! После ходихме и ни боцнаха за изследвания, а на другия ден занесохме и урина, понеже Алекс след едночасово чакане, не пожела да се изпишка, че да можем да свършим всичко на веднъж! В крайна сметка се справихме с тъй нареченото колекторче за урина - чиста работа!
За жалост няма кой да ни  разчете резултатите и ще трябва да чакаме чак 16.08. Така, доколкото се ориентирам, хемоглабина ни е 128!
Имаме си проходилка и голяма радост пада, като го сложим вътре, но само като е енакеф, иначе не ще и да чуе за нея.

Айде, толкоз от мен, че ме викат! Целувки на всички и добро настроение! Heart Eyes

# 126
  • Варна
Днес малко посен ден откъм участници! Явно наистина всички са плъзнали навън. Тук времето е хубаво, но има неприятен вятър. Туристите не се оплакват де! А Светлин днес за първи път стъпи на плажа. Заведохме го на вилата при нашите и майка ми го водила да види и пипне моренцето. Догодина се надявам цялата фамилия да сме по-редовни посетители.  Sunglasses

Лека и спокойна вечер, дами!  Simple Smile

# 127
Здравейте пак  Mr. Green

Лика, искаме снимки на зъбките !!! А за кашата - ами незнам тази лечебната дали е като всички останали.Ще попитам педито де, но една майка ми спомена, че кашите трябва отделно да се въведат.

sea woman, честито запознаване с моренцето! Ние ще запознаем Али с него догодина  Mr. Green

А да ви кажа нещо : Али днес съм я кърмила за целия ден 2 пъти - сутринта и вечерта.Цял ден й предлагах гърдата, но не искаше.Яде 2 пъти каша и това беше.Жегата ли си казва думата, какво става незнам  newsm78

Приятна вечер на всички!

# 128
  • София
здравейте мами!
Благодаря за пожеланията! Ех, колко бързо мина половин година!  Sunglasses Да са живи, здрави и весели и другите рожденници!
Днес захранихме Вики. feeding Преди това й дадох да посуче. После баща й й направи кашата и той и даваше с лъжичката. Голям мерак. Hug  Ама тя милата нищо не разбира. Само искаше да държи лъжицата и махаше с ръце ... аз й държах ръцете та да може тати да я храни.  #Crazy Беше много смешно.  rotfImboНито знае да дъвчи, нито да прегълта  Shocked все едно си играехме. Бях й сипала вода във неразливаща се чаша - ми тя не поиска да пие, май и това не може  newsm78 Дали ще се научи да си пие вода от чашата??? newsm78
Ноо, все пак миля че като за първи ден се справи добре - поне не плюеше, а и в крайна сметка си прегълташе кашата със слюнката. И така... утре пак!
После дадох Вики на леля й та поизчистих къщата. А по-късно ходихме до Сити Центъра, та си купих 2 тениски за нула време - когато съм с мъжа ми като си харесам нещо не се замислям много много, че той все бърза и не иска да ходи по магазини ... като се замисля ня ръка се броят случаите, когато сме ходили по магазините заедно  Sick
Ех, жалко че няма да мога да отида на масовото кърмене!  Последно - тогава ще бъдем в Огняново (от 29.07.)
Хей мами, да ви попитам (то май не е много тема за тука .. ама) Вие имате ли време да си четете книги (художествена литература имам предвид, без тези, които учат)? Аз се чувствам доста затъпяла с това майчинство!  newsm78 Прочела съм 1 книга и втора (но дебела!  #Crazy) приключвам откакто родих Вики. Все има нещо друго да правя и за четене не остава. То май си е до организираност, де. Пък и като почнем да четем на малчуганите съвсем назад ще останем  newsm53
Еми това е от нас! Ще си лягам, че след няколко часа ще ме ядат  Laughing
Ето малко снимки на Вики, новите са най-отгоре.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/galia_gtsp/album?.dir=/1bb5&.s … =phu6ROFBPqdXH1xa

# 129
  • София
Али днес съм я кърмила за целия ден 2 пъти - сутринта и вечерта.Цял ден й предлагах гърдата, но не искаше.Яде 2 пъти каша и това беше.Жегата ли си казва думата, какво става незнам  newsm78
Да не ви мъчат зъбки? И Вики се дърпа днес доста - напират ни първите 2 зъбчета. Може и да е от жегите, то нали и на нас не ни се яде ... пък и на кърменето им става много горещо. Вики почна да се поти по главичката докато я кърмя. И аз завирам. Иначе и аз бих се притеснила на твое място - нали така ще спре кърмата  Cry Пробвай да даваш каша само веднъж, за да компенсираш другото с кърма... да не се отбие бързо.
Аз утре си взимам Рицинус поради същата причина.

# 130
  • София
Здравейте мили мамчета и сладки порастнали бебчета Hug
Отдавна не съм писала ама ми е толкова притеснено на душата,че...В понеделник ще ни оперират newsm45Постоянно за това мисля и немога да спя.Но нека не Ви ангажирам с нашите неволи важното е, че е за доброто на Ваньо пък знам,че всичко ще мине,обаче като проходи ще умра от радост сигурна съм.
Влизам за да Ви споделя една чудесна новина една моя много близка приятелка днес роди момченце smile3525Много съм щастлива толкова се зарадвах и плаках от щастие newsm44.Страхотно се вълнувам върнах  се полвин година назад и ми стана толкова миличко.
Честито на всички озъбили се newsm47Дано Ви растат много безпроблемно и останалите зъбки newsm17.
Бодливата много кураж и успех във вторник newsm10 wavey
Много целувки на бебоците smile3541

# 131
Здравейте момичета, аз се изгубих от хоризонта малко, ама моя красавец ме прави дива и щастлива #Crazy Не стига че работя през деня и вечер, ама той не ме оставя да спя, не знам какво му става на това дете newsm78 Преди си спеше от 10 вечерта докъм 7-8 като може да се буди 1 или 2 пъти за ядене, но яде и заспива. А сега се буди имам чувството през половин час, понякога заспива на цица, но понякога трябва да ставам да го нося #Crazy
Първо си мислях че са зъби, ама така е вече 2 седмици, една вечер спи по-спокойно , на следващата не и никакви признаци за зъби нямаме. А аз ще трябва да бачкам до края на месеца и направо не знам как ще издържа ooooh! Онзи ден, както и днес сутринта направо бях пред нервна криза. #2gunfire Като му се доспи и не иска да спи, аз го приспивам в кошницата, той се опъва и като почна един рев сутринта, 2 часа ви казвам #Crazy Да ме прости Господ, ама след неспането цяла нощ сутринта просто исках да го удуша като ревеше така Embarassed
Извинявайте, ама трябваше да се оплача на някой, мъжа ми и той милия беше изперкал сутринта, аз взех Алекс в хола той малко да поспи, утре сутринта е мой ред Mr. Green
Да не забравя:
Честито на всички мини рожденници, а на патерица и на Кончето и именния ден на Илиндичка  bouquet
Да сте живи и здрави, много усмихнати и щастливи Hug
Бон Тони, да й е живо и здрави детенцето и тя да се възстановява бързо, помагай й за кърменето в началото, че аз всичките ми приятелки родиха след мен и без да преувеличавам, ако не беше информацията от форума чрез мен нямаше да успеят да кърмят Cry
Galita - снимките на Вики са супер, тази с велоаргометъра е мног яка Mr. Green А за захранването мисля, че добре сте се справили - и ние ядем така, държа му ръцете че иначе става мазало hahahaНие днес ядохме и сливи прибавени в кашата, нямаше възражения Mr. Green А фа те питам за Сити центъра - там има ли хубави магазини? Аз бях ден с Мола, много ми хареса, има намаления навсякъде Mr. Green Купих на Алекс жестоки панталони на Бенетон за 20 лв.
Gerylin - вие в БГ къде ще сте? Ако идвате в София, обадете се, ако ви остане време, ще спретнем една срещичка Hug

# 132
Пеперудке забравих, как е Монката, мина ли цицината? А бе тя как падна като беше оградена с възглавници, питам че и Алекс го оставям така понякога :roll
Vili4ka, Gushanka - хемоглобина ви е супер, браво Peace На бебоците де, не вашия Mr. Green

# 133
  • София/Овча купел 2
BON_TONI,дано всичко е наред и това е последната манипулация за малкия хубавец.Много целувки от Мимката за Ваньо  love001.
Аз тази вечер вечер оставих палавницата на баба и и ходих с приятелки на кафе.Не сме излизали заедно много отдавна.Добре ми дойде.
Днес Мария падна от фотьойла и доста се стреснах де.поплака си и баба и я взе от мен,че май аз бях по-уплашена от нея.Важното е,че е добре и няма видими последствия.

Последна редакция: нд, 23 юли 2006, 00:19 от niunia

# 134
Мами повечето от вас сигурно са правили вече изследвания кръв и урина,но ако някой знае нека каже в какви граници трябва да е хемоглобина,на 6 месечно бебе, средното е ясно че е 120, но все пак трябва да има от-до?

Някой ако знае нека каже или пусне линк ако преди темата е обсъждана, че не можах да намеря нищо.

Общи условия

Активация на акаунт