Януарски мамчета добрички, дет остават без ръчички!

• 12 648
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
sea woman, торта евентуално купена. Ако ми бяхте тук и 2 ще вивзема, засядате и ги изяждате. Ама аз май предпочитам ром с тортата. И ще си имам пияна Поля Laughing 
Утре виртуални почерпки няма да има, да си знаете. Но и да си знаете, че всичките много ми се иска да сте с мен.
Gerylyn, много съжелавам...

# 76
Здравейте, милички!

Gerylyn, скъса ми се сърцето докато четях Sad Ние сме с вас, миличка! Дано го израсте бебко! А за радост на мама ЧЕСТИТИ ЗЪБКИ!!!   bouquet

Бодливка, какво става , миличка? Кога ще е операцията? Стискам палци, ей!  Всичко ще е наред! Peace

Абе, мацки, я кажете как да давам тази лечебна каша на Али като не я иска изобщо ? Crazy Пробвах рядка като млекце с шишето - не иска.Пробвах по-гъста с лъжица - пак й се мръщи. Сега сме на едно средно положение - рядка като боза обаче с лъжица я давам.Ама изяжда по 50 мл и край - цупи се вика ми и не иска повече ... Та сега предимно я кърмя Whistling

Вие как научихте бебковците да пият от шишето нещо различно от вода?  newsm78

# 77
Бодливка, какво става , миличка? Кога ще е операцията? Стискам палци, ей!  Всичко ще е наред! ::

Ей сега се връщаме от прегледа.Във вторник ще е,но в частната "Вита".Да минава и заминава,че от това напред-назад съм  #Silly
За шишетата не знам какво да те посъветвам..Дари още докато я кърмех си прие шишето,а казват че се обърквали и отказвали после цица.Нали си хапва от лъжичка пюрета,може би просто Але самата каша да не харесва. Пробва ли да и добавиш малко плодово пюре или сок вътре,може да прояде..? ::

BODLIVATA, ще ни намразят заради тези малки корекцийки!  smile3534

Защо пък нас,по скоро тези дето са измислили бутоните"редактирай" и "проверка правопис". Mr. Green А и ми се струва някак си неуважително към останалите,които четът. Naughty

И аз правя грешки,но гледам да се проверявам..

# 78
Нали си хапва от лъжичка пюрета,може би просто Але самата каша да не харесва. Пробва ли да и добавиш малко плодово пюре или сок вътре,може да прояде..? ::

Не мога нищо да добавям - нали ви бях писала, че сме на диета - само лечебната каша и кърма, нищо друго 2 седмици ...

# 79
Vili4ka, a oт какъв зор трябва да ядете лечебна каша newsm78 тя е за деца на АМ за да замени млякото им. Вие се кърмите- не виждам смисъла Rolling Eyes Това пак някой умен педиатър го измисли сигурно newsm78
Ако сте на диета може да папате само кърма или кърма и  оризова каша Peace
Лечебната каша всъщност е направена от краве мляко преработено да няма половината дразнещи  неща/като фризопепа/ и  от оризово брашно/или някакво друго без глутен/. Със същия успех може да даваш чиста безмлечна оризова каша /на Несле има такава/ и кърма. Или само кърма.

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 16:15 от [desi]

# 80
Лисана, все забравям да пиша, че и  Дани ако не се е чесал нощем, то на сутринта няма никакви видими признаци, че има екзема. Като се търка и чеше денем обаче като че ли за секунди избиват.
Аз го вземам в нашето легло, когато е във фаза. и на всяко негово размърдване с опит за почесване съм готова да му хвана ръчи4ките. Даже и мъж ми дето спи дълбоко и той вече на сън реагира така. Страх ме е да го оставя с ръкавици или чорапи на ръцете. А  колкото и да режа и пиля ноктите му, все намира начин да се изподере, ако е оставен без надзор. Той направо се щипе и после дърпа.

sea woman, аз играя тука един танц, ама май е повече на лудата. Мия чиниите понякога и пея и се клатя, ям и пак се правя на маймуна и нал' се сещаш - може да ти е познат  Mr. Green

Vili4ka, аз нещо различно от вода го научих, но то беше кърма+мляко за алерги4ни. Виж водата оба4е не мога да го науча.
Аз точно се питах онзи ден на кое точно казвате лечебна каша.

Момичета, благодаря за съпричастността.  Не съм искала да ви натъжавам обаче.

Много са му интересни на моя син разни етикет4ета по дрехи и игра4ки, като ги мърда насам-натам и сега с това се е захванал.

# 81
[desi], кашата е в случай , че не й стига кърмата - за засищане. Аз за това не я насилвам да я папа-давам й на обяд по колкото изяде (обикновено 50-70 мл) и през останалото време кърмя.

Gerylyn, ами то си е каша - има различни видове лечебни каши - примерно за алергични деца, против повръщане, против диария, най-различни марки и видове.

# 82
Нали си хапва от лъжичка пюрета,може би просто Але самата каша да не харесва. Пробва ли да и добавиш малко плодово пюре или сок вътре,може да прояде..? ::

Не мога нищо да добавям - нали ви бях писала, че сме на диета - само лечебната каша и кърма, нищо друго 2 седмици ...

Оф,ами ето изперкала съм!  doh  Хем чета че е лечебна кашата.. Embarassed

# 83
И аз мия с Евро, но пък рЯдок ползваме шишетата защото не пиеме нищо  но то вода, нито сок :: :2: :-:
обещавам вече да внимавам :: ::

# 84
  • Варна

sea woman, аз играя тука един танц, ама май е повече на лудата. Мия чиниите понякога и пея и се клатя, ям и пак се правя на маймуна и нал' се сещаш - може да ти е познат  Mr. Green

Оооооо, този ми е до болка познат и то с вариации!  newsm68

Ние бяхме малко на разходка и сега ометохме 1/2 банан с малко АМ. Вчера пък гризнахме 3 кайсийки на пюренце. Не се оплаквам. В началото ни беше зор с лъжичката, ама вече сме ОК.
БОДЛИВАТА, кураж до вторник, а и след това. Морално подкрепящата бригада сме на линия!!!  newsm10

# 85
  • Madrid
Здравейте милички!

Оказа се,че Самуил е проявил алергия към спанака,а аз го видях като съдържание в едно пюре и помислих,че мога да го добавя smile3511,важното е,че затихна!Дълги сме 70см. и тежим 7,260кг.Биха му 3 ваксини,засега всичко е нормално Praynig
Аз си стягам багажа за България и доста се вълнувам,пътувам в петък вечер  car003 и така Wink
Виличка,аз мисля,че 70-тина грама каша след като е сукала е добре като количество.Самуил изяжда около 100 гр. каша,ама накрая започва да се дразни,което е знак да спра Simple Smile
Gerylyn,пожелавам ти само хубави неща newsm51
Честитя предвалително на Конче  newsm59
Ако не се включа тези днидоста имам за приготвяне УСПЕХ БОДЛИВКЕ!!! newsm10
Цунки по муцунки и до скоро Hug

# 86
  • Пловдив
Здравейте, мами и бебоци! Hug

Gushanka, при това поведение се счита, че детето не е готово за захранване...........  Криско въобще посяга ли към храните? Защо не го слагаш на високо столче като се храните вие - може и да му стане интересно Heart Eyes
Аз също мисля, че не е готов, но не съм сигурна. Затова мисля да пробвам с още една-две храни и ако видя, че не става, ще спра за известно време. Защото досега все съм давала оризова каша , а от 2 дни нея (като основа)+1 кубче тиквичка. Но като има тиквичка в кашата, не се променя особено вкуса й. Мисълта ми е , че може да не харесва кашата. Затова утре ще дам само тиквичка. Не мисля, че го тъпча, защото той отваря уста - но явно само , за да си играе. И в един момент стиска уста  - не иска повече.
За слагането на масата - слагам го. Той посяга към чиниите, но така ,както посяга към пакетче кърпички , например. Много го впечатляват вилиците. А днес ядях кайсии и той посегна към тях. Дадох му да си близне от вътрешността и много му хареса.

Между другото хемоглобинът ни е 124 !!!  newsm44 newsm44 newsm44

За бабичките по гарите: не бих рискувала, при положение, че сме с Кристиян.

ilindi4ka, добре, че сте разбрали от къде идва проблема! Лек път!  car003

# 87
Здравейте, милички!

Включвам се набързо да ви кажа: Резултатите от изследванията на Али излязоха - Хемоглобин 120, левкоцити 8.5 и утайка 5.Всичко  ни било в норма (аз не съм запозната - не съм прочела какви са нормалните стойности, ама щом педито казва, че сме ОК значи вероятно е така:))

Лека нощ на всички! До утре  Hug

# 88
Отдавна не съм писала, но поработвам през свободното време и е малка лудница.
За грамажите - знам така - към възрастта в месеци се добавя 1 отпред и 0 отзад и това е грамажът, който бебчето трябва да изяде:
6 месеца - 160 грама
7 - 170 грама
и така до 200 мисля.
Кажете как храните децата. Ще ви кажа аз как правя и ще ви питам нещо:
9.00 - 220 мл. мляко
11.00 - 60 мл. мляко + 60 мл. плодово пюре
13.30 - зеленчуково пюре + 30 мл. мляко
17.00 - 1/2 бурканче каша +останалата част от голямото бурканче - т.е. до 180 гр. някъде слагам мляко 2 лъжици и плодово пюре
21.00 - 220 мл. мляко
Чудя се дали му стига млякото. Гледам във всяко пюре да добавям малко, но не винаги става - в купешките когато са много рядки не слагам, защото става съвсем течно - слагам в по-гъстите. А домашните умишлено ги правя ужасно гъсти, за да може като сложа млякото да станат добре на консистенция. Сутрешното мляко + плодово започнах да го давам преди няколко дни от шише.
Дайте някакви идеи. Вие колко мляко давате и кога?

Друго интересно, което научих наскоро, е че е време да започваме да им четем приказки. Не, че нещо ще разберат, но ще се заслушват по интонацията, ще се заглеждат по картинките, и колкото по-рано свикнат с книгата, толкова по-голям интерес към нея ще имат през живота си.

# 89
casiopea, малката ми маймуна от доста време посяга към всякакъв вид хартия, вкл. и книга. Като сме си легнали двете и аз чета, ела гледай шоу. Наскоро перфорира и една призовка от съда, която й подари моя приятелка- адвокат. Още не съм й чела, ама като чета мръснишки книги, то как да й чета Laughing Embarassed Или пък психология #Crazy То ще ми е направо лудо да изговарям пред нея такива сложни думи. Явно следващото четиво ще е приказно Grinning

Konche, честит рожден ден!
Я, ама това, не бях ли аз?

Гуш на всички!

Общи условия

Активация на акаунт