Искам да кажа ... (163) през октомври 2019

• 69 512
  • 1 562
  •   1
Отговори
# 900
Цвети, днес медал, другата седмица- купа!
Джолани мога да ям и без нищо друго, Рир! Иначе как процедирам аз- слагам за 30- 40 минути в тенджера под налягане. Първо го отпенвам, после слагам малко олио и затварям. По- вкусен става бульона, ако има и малко олио. После бульона и малко месо ползвам за боб яхния. Друга част от мръфката покрита с пресни или кисели листа зеле я слагам да се запече с подправки. Около месото-  половинки картофки(може и с обелката), гъбки, моркови. И запичам. От време на време поливам зелето със сос.

# 901
  • Euskal Herria
Благодаря, Рир!
Тук само в румънските магазини пускат кисело зеле за Коледа, вече са го заредили, видях. Та се чудех дали мога да се запася Simple Smile.

# 902
  • София
Минах до ксуфланд,че само там има една хартия ,която купувам и видях хлебарки,гадост.

# 903
Добър ден.
Али, оздравявай.
Поли и Мари, дано се намери лечение за вас.
Ние бяхме н Витоша.

# 904
Аз джолан намазвам с черен,червен пипер,сол и друго каквото ми скимне. Слагам в тава с олио и малко вода,завивам с фолио и пека 2 часа и половина. После отвивам,добавям зеленчуци някакви и запичам за още половин час. Става мозък!

# 905
Джоланчетата хубаво овъргаляни в сол и подправки по избор, слагат се в плик за печене и във фурната за около два часа. В друг плик картофи и моркови с малко сол, подправки, 2-3 лъжици мазнина и кафяна чашка вода. Слагат се малко по-късно или пък се вадят малко по-рано, ако са сложени заедно с месото. Така и гарнитурата е готова и тавата чиста, а и се готви само Wink.

Привет, дами.

Чудно време е този октомври. Грехота е да се пропилява в неналожителни домакински работи.

# 906
  • Бургас
А ние в крайна сметка бяхме в парка. Наказах ги с излизане само до магазина, но сърце не ми даде да ги прибера рано в това хубаво време и кръгом към парка.
Тук всеки ден до обяд е мъгла, но към 11.30-12 пробива слънчице и си става даже топло.

# 907
Аз джолан намазвам с черен,червен пипер,сол и друго каквото ми скимне. Слагам в тава с олио и малко вода,завивам с фолио и пека 2 часа и половина. После отвивам,добавям зеленчуци някакви и запичам за още половин час. Става мозък!
И аз така. Или мариновам с мед и чесън, оставям малко да поседи и пека бавно. Ммм. Дояде ми се 😁

Съни, голяма красота ❤❤❤

# 908
  • Canada
Добро утро!

Съни, много красиво! Надявам се и ние утре да мръднем някъде, вълшебни са есенните цветове тук!

Цвети, честит рожден ден! Честити да са и именниците тази седмица, изтървах ви!

Янче, щом е вакумирано зелето би трябвало да издържи дълго. Не знам ако го сложиш във фризера дали при размразяването няма да стане меко.

Моят TSH го регулирахме с няколкомесечен прием на добавка и храненето. На хормонозаместителна терапия бих минала в краен случай. Зависи и какво е отклонението де.

И у дома всички сме разкиснати, кой със сополи, кой кашля. Днес ги подхващам ударно с лечението!

Шокира ме девойката онзи ден. Имаха конгрес в училище, срещи с управители на хотели, ресторанти, след това нощувка в прилежащия хотел. Излизали вечерта на бар с клас и някои от съучениците й напудрили носа с бЕло. Дори не се опитали да се крият или да бъдат по дискретни  Rolling Eyes
Просто се надявам, че все нещо й е останало в главата от мантрите дето ги пеем от години!

Хубав да е денят ви! 

# 909
Момичета, някой купувал ли е вакуумирано кисело зеле (цели зелки)? И знае ли колко време може да се съхранява и как?
Тази седмица купих поредната. За сега е в хладилника, но т.к. Само аз ям си я замразявам след това.

# 910
Направих си разходка в парка. Сама, нямаше с кого да изляза. Но в това време не се седи затворен. Е, сега съм вкъщи, скучно ми е сама да обикалям... ще почета или ще гледам филм.

Съни, красота!

# 911
  • Canada
А, Тит, поръчах brain octane, другата седмица го чакам Grinning

Зеле взимам в буркан. И в нас само аз го ям сурово, издържа доста дълго в хладилника.

# 912
  • Mediterraneo
Момичета, някой купувал ли е вакуумирано кисело зеле (цели зелки)? И знае ли колко време може да се съхранява и как?

Редовно купувам, в хладилника го държа до срока му на годност предполагам ще е ок.

Болката се дължи, според лекарката ми тук, а и според нещата, които изчетох днес, на появяване или спукване на фуликула. И не е по време на овулация, моя грешка

Всъщност овулация си е точно спукването на фоликула, за да излезе яйцеклетката. Няма как да се пукне фоликул не по време на овулация. Той самият процес така се нарича.

# 913
Ей, Тарти, радвам се да твюе видя! 😊

Фонс, щом ти е споделила,  вероятно е останало нещо от мантрите 😊

Ба, ставам си по-зле както си седя... И въпреки сички илачи. Носът ми е бетон, главата- камбана. Ема не съм съгласна! След малко се закачам на инхалатора.
За сметка на това имам завиден апетит 🤣

# 914
Тарти не съм специалист в тази сфера. Вчера, докато си рефрешвах паметта, попрочетох доста неща. Та според едни е в тази фаза, според други не.

Общи условия

Активация на акаунт