Шава мартенско човече, рита силно мама вече! - МАРТ 2020

• 29 798
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета,
Не съм се включвала от почти месец. През това време тестът за генетични аномалии излезе отрицателен, слава Богу, а там се и виждаше и точния пол на бебето  - ще си имаме момченце. С ММ скоро след това уточнихме и името. Отдавна имах тетрадка, в която си записвах имена, които харесвам и, интересно, имах имена най-вече за момче. Така че името е готово, дори сме го съобщили и на бабите и дядовците - не е кръстен на никого, собствено име ще си има. Решихме, че така е най-правилно и двамата с ММ сме съгласни в това отношение. Вече нямам гадене, хапвам си и качвам килограми. Малкият също - вчера бях на ЖК и беше 375 гр в 20+2 седмица. На 8-ми ноември е ФМ и пак очаквам с нетърпение да го видя и се надявам, че всичко ще е наред.
С предно разположена плацента съм и поради това не усещам движения на бебето. А и като цяло мисля, че то е много спокойно. До момента нищо не съм усетила.
Психически се чувствам по-добре във втори триместър, отколкото в първи. Вече всички близки знаят, спокойно ми е. Изобщо чувствам се по-наясно и осмислих случващото се и като така не ми се вижда вече толкова страшно. Надявам се все така да продължава. Не съм купувала още нищо за бебето, суеверна съм. Дори напоследък се чудя дали да не обзаведем втората спалня за него само, или да си бъде в нашата спалня (и двете спални са мънички). Не знам кое е по-добре. Но ще се реши и това.

# 361
anaestetic супер за малкия мъж и браво, че си спокойна. И аз имах един период на постоянна тревожност, сигурно защото ми е първа бременност и всичко е съвсем ново.
За спалнята на бебето и аз не знам! Чувам добри аргументи в полза и на двете мнения. Мисля, че аз бих се чувствала по-добре, ако е при нас, а то - ако е отделно. Казват, че с бейбифон няма никаква разлика, дори се чува по-силно, ако се събуди и все пак още не мога да се реша и съответно нямам нищо налице като обзавеждане.

# 362
anaestetic,радвам се за прекрасните резултати, това е най-важното да си спокойна.
За спалнята - Беба ще е при нас, а и нямаме голям избор. Най-много таткото да се измести в хола да спи 😀 ако сме с много ревливо бебе. Ние сме с типичен двустаен апартамент - хол, спалня и кухня за сега, така че при нас ще си е, поне първите 2 - 3 години 😀 След това се надявам да си купим голям апартамент, че да си има стая.

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 20:54 от girlwithballon

# 363
Здравейте и от мен. Скоро не съм писала, но се вкючвам с положителната новина, че резултатите от пренатест са добри и всичко е наред. Потвърдиха момиче Simple Smile Иначе като за 1ва бременност много се притеснявам дали му е добре на мъничето, т.к. почти не го усещам, само едно пърхане в корема, но не и шутове. 21+5 г.с. съм. Иначе се чувствам спокойна, ходя си на работа, която изцяло ме поглъща и поради този факт през деня не се притеснявам, но вечер като легна все я мисля гожпожицата защо не рита. Може пък да е много поспалива Simple Smile
Нищо все още не съм купувала, т.к. по коледа и след коледа / януари/ има доста намаления и мисля тогава да се отдам на шопинг и мързел, а сега да събирам парички за това Simple Smile С една спалня сме и поради това беба ще е при нас докато не вземем нов по-голям апартамент. Поради тази причина и ограниченото пространство съм се спряла на кошара. Има модели на колела, с което мога да си я движа из апартамента, както и да я ползвам на път.
Вие мами да кога сте решили да работите / тези които все още ходят на работа/ преди да излезете в болничен/отпуска? Аз съм се спряла на коледа, след това 2 - 3 седмици болничен/отпуска от новата година и последната седмица на януари влизам в 45дневния период.

# 364
  • София
Здравейте и от мен. Скоро не съм писала, но се вкючвам с положителната новина, че резултатите от пренатест са добри и всичко е наред. Потвърдиха момиче Simple Smile Иначе като за 1ва бременност много се притеснявам дали му е добре на мъничето, т.к. почти не го усещам, само едно пърхане в корема, но не и шутове. 21+5 г.с. съм. Иначе се чувствам спокойна, ходя си на работа, която изцяло ме поглъща и поради този факт през деня не се притеснявам, но вечер като легна все я мисля гожпожицата защо не рита. Може пък да е много поспалива Simple Smile
Нищо все още не съм купувала, т.к. по коледа и след коледа / януари/ има доста намаления и мисля тогава да се отдам на шопинг и мързел, а сега да събирам парички за това Simple Smile С една спалня сме и поради това беба ще е при нас докато не вземем нов по-голям апартамент. Поради тази причина и ограниченото пространство съм се спряла на кошара. Има модели на колела, с което мога да си я движа из апартамента, както и да я ползвам на път.
Вие мами да кога сте решили да работите / тези които все още ходят на работа/ преди да излезете в болничен/отпуска? Аз съм се спряла на коледа, след това 2 - 3 седмици болничен/отпуска от новата година и последната седмица на януари влизам в 45дневния период.

Аз съм в 19 г.с. втора бременност и също още не усещам бебето, а АГ-то се учуди, защото вече трябвало да го усещам.
Аз ако бях на работа щях да работя до преди Коледа (16-17 декември). След това щях да взема останалата отпуска, а след това болничен до края..

# 365
Момичета, споделете какви продукти използвате против стрии. На мен ми подариха масло за бременни на HIPP и тъй като привършва се лутам из между всичките мазила, които се продават по аптеки/магазини. Simple Smile

# 366
С маслото на Хип съм се мазала по време на предишната ми бременност. Нямам никакви стрии, не знам дали е от него, може и да е до еластичността на  кожата. Сега отново се мажа с него. Дано резултатът е същия. 😉

# 367
Момичета, споделете какви продукти използвате против стрии. На мен ми подариха масло за бременни на HIPP и тъй като привършва се лутам из между всичките мазила, които се продават по аптеки/магазини. Simple Smile

Ползвам лосион с щраусова мас на "Христина", бебешко олио и Кеч балсам.

# 368
Аз в началото на бременността взех крем против стрии на Мустела. Обаче, хора, хич не ми понасяше миризмата му. Намазах се 3-4 пъти и край, захвърлих го в едно чекмедже и открих непарфюмиран крем против стрии на Виши. Ползвам си него и онзи ден подочух по телевизията, че по-добре да се ползвало олио, отколкото крем. И в една аптека си намерих накакво Bio-Oil за специфична кожа?! Пишеше да се ползва във втори семестър на бременност. Днес за пръв път се мазах с него, доста мазничко действително, докато изсъхне и попие си отне време..

# 369
Момичета от къде мислите да си вземете зимно яке.. Аз исках да дочакам в Lidl примерно миналата година бяха пуснали за 55 лв зимно яке, ама май няма да дочакам..

# 370
Ами за сега моето ми става, аз си взех доста широко яке, асиметрично миналата година. Ще видим януари, февруари как ще ми е, иначе влизам в едно на таткото, ако само последният месец не ми става, ще взема едно от неговите 😆ако и то не ми стане, не знам ....

Допълвам със снимка на якето, само че моето е черно

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 20:56 от girlwithballon

# 371
Момичета от къде мислите да си вземете зимно яке.. Аз исках да дочакам в Lidl примерно миналата година бяха пуснали за 55 лв зимно яке, ама май няма да дочакам..

И аз си търсих яке тая неделя, но безуспешно. В waikiki ще има якета за бременни в средата на ноември. Някакви идеи кога може да пуснат в Лидл?

# 372
Миналата година в Уайкики бяха пуснали якета за бременни с допълнително парче което след като мине бременността може пак да се носи! 😊

# 373
Пламъче, в Лидл имаше якета преди месец, предполагам повече няма да пускат за сезона. Аз си взех моето от сайта на Bonprix и съм супер доволна. Струваше ми 160лв с доставката, може да се носи като обикновено яке, за бременност има ципове отстрани, които се разкопчават. Освен това към него върви и приставка за бебеносене, която също смятам да ползвам активно 😊

# 374
Пламъче, в Лидл имаше якета преди месец, предполагам повече няма да пускат за сезона. Аз си взех моето от сайта на Bonprix и съм супер доволна. Струваше ми 160лв с доставката, може да се носи като обикновено яке, за бременност има ципове отстрани, които се разкопчават. Освен това към него върви и приставка за бебеносене, която също смятам да ползвам активно 😊
Аз си купих това от лидл и си го нося, но започва да става студено за него.. На мен ми се налага да вися по спирки да чакам автобуса, а моите якета размер М изобщо никакъв шанс не ми стават. И все се надявам да дочакам да пуснат и зимни в Лидл. Ако не ще чакам в Waikiki.. Чудя се ако си взема някакво обикновенно дали ще успея до март да го нося..160 лв малко май не ми е по бюджета:(

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 20:59 от Пламъче

Общи условия

Активация на акаунт