Име за момче, звучащо добре в България и чужбина

• 3 002
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Гласувах за Томас и Антъни. Адриан също ми харесва.

Томас или Тома има два празника в православния календар - първият е на Томина неделя (неделята след Великден, това е подвижен празник); и вторият (постоянната дата на светеца) - 6 октомври. Всички Христови апостоли си имат постоянни дати в календара, а някои от апостолите се почитат и в други дни, свързани с конкретни евангелски събития, в случая с апостол Тома - това е Възкресението Христово. Той се усъмнил в него, и Църквата възпоменава Тома като напомняне към вярващите да бъдат по-твърди във вярата си.

Можете да празнувате на една от двете дати, която си изберете, няма никакво значение. В Русия например, ако някой светец има две или повече дати в календара, имен ден се празнува на датата, която е най-близка до датата на раждане на именника.

# 16
  • Пловдив
Гласувах за Антъни и Йордан, въпреки че моят син се казва Михаел по същите причини, които сте изброили и вие.

# 17
Гласувах за Томас и Антъни. Адриан също ми харесва.

Томас или Тома има два празника в православния календар - първият е на Томина неделя (неделята след Великден, това е подвижен празник); и вторият (постоянната дата на светеца) - 6 октомври. Всички Христови апостоли си имат постоянни дати в календара, а някои от апостолите се почитат и в други дни, свързани с конкретни евангелски събития, в случая с апостол Тома - това е Възкресението Христово. Той се усъмнил в него, и Църквата възпоменава Тома като напомняне към вярващите да бъдат по-твърди във вярата си.

Можете да празнувате на една от двете дати, която си изберете, няма никакво значение. В Русия например, ако някой светец има две или повече дати в календара, имен ден се празнува на датата, която е най-близка до датата на раждане на именника.

Благодаря за информацията. Simple Smile Точно заради датата на термин 05.10 Томас е едно от обсъжданите, защото както се казва може да си дойде с името. Но може би повечето хора ще му честитят на Томина Неделя, защото е мисля по-позната заради името, а деня на светеца най-вероятно не се знае от всеки. Ще го измислим...ние се шегуваме, че не иска още да излиза, защото слуша колебанията ни за името Smiley

# 18
Гласувах за Матео и Томас.

# 19
Гласувах за Томас и Тео, но като се позамисля повечето от изброените няма да се приемат добре в България, особено от по-старите поколения.

# 20
Леко раждане, щом сте вече на финала! Каквото и име да изберете, важното е да сте живи и здрави!

# 21
# 22
  • Пловдив
Алек

# 23
Гласувах за Йордан и Адриан. Тома с също ми харесва.

# 24
Гласувах за Матео. Най - много ми харесва и мисля, че българското и английското произношение са най - близки в сравнение с Джордан/Йордан, Давид/Дейвид и т.н.

Филип, Мартин

# 25
На наши познати детето е Джонатан, на дядо му Йордан Wink Живели в чужбина и върнали се за постоянно... Ми няма да ви казвам колко нелепо звучи сред: Пепи, Кирил, Боян, Гери,  Наско..... Моето дете ме питаше, защо Джонатан, има толкова нелепо име Wink

# 26
Чак пък нелепо . Все едно е единственато дете в България с "чуждестранно"име.

# 27
Преди да разберем пола на бебето, много се чудихме за мъжко име, тъй като женското беше измислено и нямаше колебания. Много харесвам името Итън, ние също живеем в Англия, но някак не можех да си представя как ще звучи в България - “Итънее, ела тук!”
В крайна сметка добре че си имаме момиченце, защото идея нямам как бих си кръстила детето, ако е момченце...

# 28
  • Най-красивата страна
Зависи какво е чуждестранното име.
Защото ,ако е Виктор ,Александър,Антон,Филип ,Мартин ,ще се възприеме нормално и в България.
Обаче ,ако е Итън,Ноа,Джейсън и особено с някоя фамилия ,като Груев или Колимечков -ще звучи нелепо.
А да не забравяме,че момчето един ден ще порасне,ще стане баща и ще даде името си.

Обръщението също звучи зле-Итъне,Брайъне,Кевинчо..

# 29
На мен Джейсън Груев не ми звучи нелепо. Може би защото съм чувала и срещала какви ли не имена. Мисля че такива комбинации ще навлизат все по - често , и след няколко години на никой няма да му прави впечатление.
И защо трябва някой да се обръща към Итън с ИтънЕ? Хората не са толкова глупави  , че да слагат Е на чуждестранно име .

Общи условия

Активация на акаунт