Любители на Котки - Тема 138

• 33 861
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • на брега на морето
Изглежда котките предпочитат да дерат кашони и изобщо нещо хартиено. Аз прибрах въжената драскалка, защото се ползваше единствено за подпиране на предните лапки при протягане. Рафаела е съдрала сума ти кашони; дере и гледа нагло.

Гликоза, и аз имам вяра като AnyHr Flowers Four Leaf Clover

# 256
Здравейте! Спасихме малко коте на околко 3 месеца. Някакъв човек го гледаше (силно казано гледал) в двора си на село ( от моето село го взехме) и разхождайки се с кучето ми, забелязах как той псува по него и го малтретира. След като се прибра в къщата си, привиках котенцето и го отнесох в нас ( да може да е кражба, но мисля че ще е по-добре кражба отколкото нещо да му се случи) От една седмица е много плахо. Все още не може да се отпусне, като искаме да го погалим то бяга и се крие. Искам да ви питам какво да направя за да се отпусне.... Искам да стане гальовниче без да го е страх от нас.Всяка вечер го гушкаме и го галим .SadSadSadFrowning1Frowning1Frowning1

# 257
Ако не излиза навън според мен няма нужда от къпане, освен ако не намери вкъщи в какво неприятно миришещо или лепкаво да се навъргаля. Т.е., спорадично 1 път в годината.

За хубостниците, които обичат да акат само на чисто, аз съм предвидила кашон под тоалетните. Взимам от Лидл един голям кашон от минералните води дето, с ниско ръбче е, и слагам под легените. Хем не се разнася изсипания бентонит по цялата стая, хем ако има отпечатъци, остават по кашона. Кашона като се изпоцапа сменям с нов - безплатно и чисто Grinning

Пелетените тоалетни стават ли за много котки? От към миризма как са? Аз наистина съм решила да пробвам с дървени стърготини, но си мисля, че трябва да са омешени с бентонит, защото май няма да попиват течното.

Моите имат две тоалетни. Една само за голяма нужда, другата за малка. Сами си ги разпределиха така. Закритата я ползват за голямата нужда, а откритата за малка. И всички чишкат от ръба на легена, от високо. Grinning

Китайското приспособление аз се опитах да го направя българско - с детска поставка за тоалетна. И се беше получило, но проблема дойде когато имах и бебета. Голяма котка лесно се научава да ползва човешката тоалетна, особено ако е една котката. Simple Smile

# 258
Не смесвай бентонита със стърготини или пелети. На съвсем различен принцип им е действието. Смесиш ли, нито ще слепва, нито ще попива нормално.

# 259
Достатъчно е да му показвате, че може да ви има доверие и да продължавате да го обичате. Трябва му време, за да повярва отново в доброто. Само търпение се иска от вас, другото ще се нареди постепенно.
Имала съм такова куче, което не знаеше какво е ласка, беше бито всеки ден, дори и с лопата. Повече от година му трябваше да повярва в нас и да има самочувствие на обичано и уверено куче. Но се получи. Бавно и с много търпение, тя се превърна в нормално куче. А колко любов даваше тя, не само на нас, но и на животните, които гледахме (куче и котарак), не е истина.

# 260
А със стърготини някой пробвал ли е? (не пелети)
Ами, освен под стърготините да накъсам вестници...? Трябва да има някакъв попивателен материал на дъното на тоалетната, си мисля...

# 261
Dara888
Благодаря. Говорихме и с вет. но той каза че няма да стане гальовно , щом е малтретирано. Като тръгнем да го галим то бяга или хапе.... много ми се иска да ни посреща с мяукане и да се търка в краката ни и там другите му котешки ласки Simple Smile

# 262
Ще стане гальовно, но трябва време, внимание и търпение. Досега то познава само насилието, видяло е само лошо и болка от хората и затова се страхува. С времето ще свикне и ще разбере, че няма от какво да се бои повече. Оставете го да свикне с промяната, с това, че вече никой не го бие и че храната повече няма да свърши и много бавно и постепенно скъсявайте дистанцията. Говорете му нежно и не бързайте с галенето и опитите за гушкане, защото то е уплашено все още. Малките свикват по-лесно и скоро ще свикне и ще се отпусне с Вас. Изградете доверие, бъдете наоколо, говорете му нежно и с времето ще видите промяната.

# 263
Ветеринарният бърка котето с човек. Животните имат способността да прощават и пак да се доверяват. Кучето за което писах, започваше да квичи, когато го доближим. Да го изведем на разходка беше абсурд, страхуваше се от всеки срещнат и се сгушваше в най-близката ограда, очаквайки насилие върху него. Не съм правила нищо специално. Просто в такива моменти я докосвах, да ме усеща и започвах да й говоря тихо, че няма нищо страшно. Тя обаче, около година беше живяла в ежедневен тормоз и съответно й трябваше година да ни повярва. Но всеки ден усилие си струваше. За да дойде ден, в който скачаше срещу непознати, за да ни "защити". Това е кучето, оставило най-дълбок спомен в сърцето ми и за което си спомням с умиление.

# 264
Оопивателният материал си е самата постелка. Добре е да пласт с дебелина поне 7 см. Тя си е в тоалетна/легенче постелката, няма как да протече, но все пак локви не съм забелязвала никога. Стърготини не съм използвала, но пелети съм, и те, като се намокрят, стават на нещо като мокри стърготини.

# 265
Ветеринарният не бърка нищо. Котките имат повече характер от кучетата, които започват да харесват всеки, който им дава храна и подслон. Имам две улични котки, едната е решила от малка, че не харесва приятеля ми, и не го доближава. Другата пък си харесва предимно него и спи само до неговата глава. Има гальовни и не гальовни котки. Не ти остава нищо, освен просто да видиш какво ще порасне, като през това време не го закачаш прекалено много, че става по-зле, колкото повече го мачкаш и бараш от малко.

# 266
Е, ако характерът на котката е такъв, тогава няма значение дали е малтретирана или не. Но да го дамгосва, че край, свършено е вече, от това коте мило същество няма да стане, понеже е малтретирано, не съм съгласна. Животните усещат добротата и добрите хора. Просто му трябва време на мъничето. То и моят котарак избягва мъжа ми, защото усеща, че не го харесва много, но при мен и децата е като бебе - гальовен и мъркащ. До мъжа ми ляга в краен случай, ако няма друг в стаята. Joy

# 267
..... и да допълня горното мнение, че дървените пелети си миришат на дърво. Не се усеща неприятна миризма, при редовно чистене разбира се. Аз ползвах за кратко и беше през лятото, и държах тоалетната на терасата, което според мен много помагаше пелетите да остават сухи.
Пилее се повече от силикона и се чисти по-трудно, затова се върнах към него.

# 268
  • София
Здравейте,
малко късно се включвам, но и аз да кажа. Днес купих на Фифи открита тоалетна с някакъв борд отгоре. Страх ме е, че ще й е висока, защото котето е малко и затова първо ще махна борда, докато свикне. Много, много се надявам да се справя поне малко с мизерията, която прави. Честно казано не съм гледала каква е марката на тоалетната - в кафяв плик около 5 лева. Може би ще взема тази от Кауфланд, за да я пробвам.
Фифи е на 3 месеца и не съм я къпала досега, но мисля този месец да я измия едно хубаво и да я държи до пролетта Simple Smile
Иначе в понеделник купих 2 играчки от Лидъл. Едната с топчето и мишката предизвика голям фурор, другата с някакво слонче - изобщо не я забелязва Sad

# 269
Категорично мога да заявя, че ветеринарят не е прав. Котетата се привързват много силно към тези, които ги обичат. Много хубаво Ви е казала дара. Единственото, което трябвяа да направите е да проявите търпение. Оставете го за сега да си се крие, дори според мен не го галете насила. За няколко дена или седмици ще се отпесне и само ще почне да ви търси, да се гушка, да ви посреща и да спи при вас (ако му дадете). Говорете му мило. То разбира, когато говорите на него и много добре усеща интонацията и кога и дали някой го харесва.Давайте му достатъчно храна, вода. Винаги трябва да има достъп до котешката си тоалетна. Абе, просто го обичайте. Ще ви се отплати стократно, толкова, колкото дори не можете да си представите сега.
Извършили сте нещо прекрасно. Няма да съжалявате.

Общи условия

Активация на акаунт