Какво да видим в Германия, провинция Хесен

• 784
  • 11
  •   1
Отговори
  • Най-накрая на безкрая
Здравейте,
Отиваме за няколко дни на гости в провинция Хесен.
Ще кацнем във Франкфурт и оттам с влак до малко градче във вътрешността на Хесен.
Тъй като ще имаме два дни, в които ще сме сами, без приятелите ни, имате ли идеи кои градове може да се посетят в тази провинция (ще трябва да ползваме влак).
Изключвам Франкфурт - него сме го виждали.
Благодаря предварително.

# 1
Зависи в коя част на Хесен сте и къде ходи влака. Кое е градчето.

# 2
  • Най-накрая на безкрая
Белла, ще ходим до Касел.

# 3
Аз препоръчвам Кьолн!Никога не ми омръзва!

# 4
там съм ходила за един концерт и не съм разглеждала.
тук има нещо.
https://www.quermania.de/urlaub-ausflug/ausflugsziele-umgebung-5 … ?h=5680&v=530

# 5
  • Най-накрая на безкрая
Благодаря Ви.
Кьолн дали е за един ден? Гледах разписание на Дойче бан - дава време за път около 3 часа и половина.
Или греша?

# 6
зависи с какво пътуваш _
3 часа и минава през франкфурт. не знам дали си струва.
Хановер и Хамбург са по малко път с влак.

# 7
Не бих използвала думата градче за Касел, голям град е. Първо разгледайте него, струва си. Кьолн и другите споменати не са в Хесен. Ако държите непременно на Хесен, посетете Марбург и Гисен, Фулда евентуално, все хубави градове.

# 8
пък и Франкфурт не е зле да се разгледа

# 9
  • Най-накрая на безкрая
Благодаря, Frau Danna, ще погледна тези градове. Аз не държа на провинция Хесен, а само на това да могат да се организират еднодневни екскурзии, т.е. да не са много далече градовете. Иначе бих посетила съседната провинция - Бавария и особено ми се ходи в Бамберг, но не ми се вижда възможно с влак за един ден.

Белла, ние сме разглеждали Франкфурт, затова питам за нещо друго.

# 10
Посетете Вийсбаден, прекрасен град, много близо е до Франкфурт.

# 11
  • Deutschland/HE
А защо не вземете рент-а-кар? Може да се окаже, че ще ви е доста по-изгодно от билетите за влак.
Марбург и Фулда са хубави градове, Хановер или Ерфурт (столицата на Тюрингия). Ние живеем близо до Висбаден и ходим често, Франкфурт. 

Общи условия

Активация на акаунт