КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 896
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И аз следя за Северно море или Фиорди ама там цените не мърдат. Надявам се на някой ласт мин на Норвиджиън, че имаме и кредит за тях. Аз не съм канселирала предстоящия ни круиз с начална дата 22 Май от Венеция с МСЦ Лирика. Ще изчакам до последно сега като промениха и правилата за канцелиране мога да си позволя има 2 месеца и силно се надявам да се уталожи тази истерия с този вирус. Иначе това е и първия круиз на който решихме да идем с кола и поне самолетни билети тук няма да изгорят, ако не тръгнем.

Ще споделят ли пътувалите на Коста Виктория много ли е зле кораба...все пак май е първият на Коста. Имат страхотен маршрут през Септември, но аз след единствения ни круиз с коста хич не останах доволна, а кораба беше доста по-нов Фаволоза. Единствено, ако тръгнем с децата ще ни е доста по изгодно с Коста, защото през немските сайтове са без пари и с включени бакшиши и разликата става доста голяма.

# 676
бил съм 2 пъти на Маджика, и по веднъж на Диадема, Медитерения, Луминоза, Делицоза и мога да кажа, че не са кой знае какво впечатляващо, но е задоволително. Важен е маршрута и все пак цената. МСЦ наистина са една идея над тях, но пък важното е да намерите най-доброто съотношение цена-качество. Това е като мнение, а разочарование винаги може да има и навсякъде, вкл. и на Роял карибиън.

# 677
  • София
Ние сме на круиз от 1 април от Генуа с МСЦ и сме закупили билети за самолет до Милано и сме запазили хотели в Милано и за отиване и за връщане. Вчера доплатихме за да имаме още 10 дни да мислим и не знам какво да правим. Ние сме по- възрастни  с деца и внуци и ще загубим много пари, защото Райънеър ни взима по 60лв на човек а МСЦ по 50евро. Във всички случай ще се откажем от Милано и можеби ще летим до Рим. Дайте съвет.

# 678
  • Пловдив
Ние сме на круиз от 1 април от Генуа с МСЦ и сме закупили билети за самолет до Милано и сме запазили хотели в Милано и за отиване и за връщане. Вчера доплатихме за да имаме още 10 дни да мислим и не знам какво да правим. Ние сме по- възрастни  с деца и внуци и ще загубим много пари, защото Райънеър ни взима по 60лв на човек а МСЦ по 50евро. Във всички случай ще се откажем от Милано и можеби ще летим до Рим. Дайте съвет.

Оф, много неприятно. Но, при тези разходи, и като има цял месец до тогава, аз не бих се отказала. Вируса ще дойде и при нас, дали Милано, дали Рим, ДАЛИ София, няма как да избяга човек. Смятам, че на корабите ще са взели сериозни мерки вече. Проблема е да не би да ви спрат на някое пристанище, но то Няма чиста страна по пътя,та... Лошото е, че след круиза ще искат тук да сте 14 дена в карантина и това не е хубаво. Крива хава. Много лош късмет 😔

# 679
Цитат на: luba_rizova link=topic=1146556.msg40279584#msg40279584 date=1583071456
Оф, много неприятно. Но, при тези разходи, и като има цял месец до тогава, аз не бих се отказала. Вируса ще дойде и при нас, дали Милано, дали Рим, ДАЛИ София, няма как да избяга човек. Смятам, че на корабите ще са взели сериозни мерки вече. Проблема е да не би да ви спрат на някое пристанище, но то Няма чиста страна по пътя,та... Лошото е, че след круиза ще искат тук да сте 14 дена в карантина и това не е хубаво. Крива хава. Много лош късмет 😔

Това с карантината 14 дни задължително ли е и кой орган/организация го  налага?
P.S Ние също имаме круиз в началота на май месец от Барселона с 2 пристанища в Италия и сме в чуденка какво да правим. За сега изчакваме края на март за окончателното плащане, но самолетните билети изгарят.

# 680
  • Sofia
Препоръчително е.

# 681
  • Пловдив
То има време до тогава, но нещата могат да се закучат, знае ли човек. Аз се надявам да се оправят. Точно в началото на истерията си купих билети в края на май за Португалия - Азорите, прекачването ми е в Лондон. Вече Взех да се чудя ще я бъде ли. От друга страна, със затоплянето на температурите поне грипа ще изчезне, та тогава и короната по-лесно ще се диагностицира, надявам се. Няма как да държат под карантина цели държави с месеци. Просто е невъзможно. Но, колегите, като се върнеш, ще те гледат накриво и голяма е вероятността шефа да те пусне в отпуска (масово го правят, имам наблюдения). При дадени много пари обаче аз лично не бих канселирала, казвам го сериозно, макар и да звучи безотговорно. Просто хората са различни. Желая късмет на всички с круизи!!!

# 682
Мисля има официално 14-дневна карантина за хора пристигащи от Китай и Италия. Моя приятелка летя преди 2 дни от Палермо и са в домашна карантина, въпреки че летя през Букурещ. Друг е въпроса дали кораба ще спре на някои пристанища и дали на кораба няма да дойдат болни италианци и да поставят кораба под карантина някъде... Абе когато си зависим от толкова хора, с които сте заедно на едно място, нямаш голяма свобода на решенията си. Другата ми приятелка, която беше със семейството си под карантина в Тенерифе се набута с още 800 евро, за да се приберат и си провалиха и почивката. Сега не ги искат на работа и ги карат да си стоят в къщи, въпреки че имат бележки от лекар, че не са болни... Лоша работа... Лично аз не бих тръгнала специално на круиз поне до есента, друг е въпроса, че имам друго пътуване и съм разколебана и за там...Grinning

# 683
Мисля има официално 14-дневна карантина за хора пристигащи от Китай и Италия. Моя приятелка летя преди 2 дни от Палермо и са в домашна карантина, въпреки че летя през Букурещ. Друг е въпроса дали кораба ще спре на някои пристанища и дали на кораба няма да дойдат болни италианци и да поставят кораба под карантина някъде... Абе когато си зависим от толкова хора, с които сте заедно на едно място, нямаш голяма свобода на решенията си. Другата ми приятелка, която беше със семейството си под карантина в Тенерифе се набута с още 800 евро, за да се приберат и си провалиха и почивката. Сега не ги искат на работа и ги карат да си стоят в къщи, въпреки че имат бележки от лекар, че не са болни... Лоша работа... Лично аз не бих тръгнала специално на круиз поне до есента, друг е въпроса, че имам друго пътуване и съм разколебана и за там...Grinning

# 684
  • Пловдив
Лунна, ще Споделиш ли за Тенерифе? Казаха за случая и затворения хотел и после нищо. Какво казва твоята Приятелка?

# 685
Лунна, ще Споделиш ли за Тенерифе? Казаха за случая и затворения хотел и после нищо. Какво казва твоята Приятелка?
Много неприятна ситуация. Отиват 2 дни след като болния италиански лекар е бил там. Полицията затваря хотела, заключват ги по стаите - тези били там с болния в карантина 14 дни, а тези дошли след него 7 дни. Те са от тия със 7 дневна, обаче си изпускат полета и няма друг полет в деня, а след 2 нощи. В хотела вече не ги искат, едвам с помощ намират друг хотел и нови билети всичко за тяхна сметка. Само дето са им давали храна като са били под карантина е за сметка на хотела. Губят всички ваучери, имали са кола под наем която са се споразумели с фирмата да върнат без глоба... Всички са ги гледали като прокажени и никой не е искал да им помогне, а имат официално документ, че не са болни и заразени (на всички са правени прегледи за да ги пуснат)... Абе нервите си скъсаха от притеснение и от негативно отношение... За това и казах, че по-добре да се загубят пари и да не се пътува, че нищо няма да ти върне нервите и отрицателните емоции...Grinning

# 686
  • Пловдив
Лелеее, колко неприятно. Това негативно отношение на хората е много страшно. Като че ли те са виновни, че са ги затворили в тъпия хотел. А тея пък от хотела не ги искали, нима ще могат да сложат други на тяхно място в тази ситуация... Безумно отношение, направо се отчайвам от бвздушиети на хората. Добре поне, че от фирмата за кола под наем са им влезли в положение. А вероятността те да се заразят от някой, дето си е тръгнал преди 2 дни е толкова малка, че... Сигурно са още в карантина тук, защото в се пак трявба да мине време. 😢 Съжалявам за тяхната ситуация. 😔

# 687
# 688
Ние вчера се прибрахме от круиз.В Дубай на летището ни мериха температурата.После преди да се качим на кораба пак. Паника нямаше,но някак си човек не може да се отпусне напълно

# 689
За да побутна малко темата, която все пак не е за коронавируса, някой щеше дс ходи февруари на круиза с Коста в Индийския океан от Мавриций? Чакаме отзиви за маршрута...

Общи условия

Активация на акаунт