КРУИЗИ /Тема 14/

• 40 769
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
И аз съм на път да се откажа, въпреки че круизът ни е за месец май. Ще изчакам още малко до срока за плащане и ако няма промяна, няма да рискувам. Страх ме е и от евентуална карантина, детето ще си изтърве матурите. Толкова ме е яд, първи круиз ни е, откога го говоря! За децата също ли ще ме глобят по 50 евро или само за възрастни е неустойката?

# 646
И аз съм на път да се откажа, въпреки че круизът ни е за месец май. Ще изчакам още малко до срока за плащане и ако няма промяна, няма да рискувам. Страх ме е и от евентуална карантина, детето ще си изтърве матурите. Толкова ме е яд, първи круиз ни е, откога го говоря! За децата също ли ще ме глобят по 50 евро или само за възрастни е неустойката?
една позната канселира и ми писа, че само за възрастните са и взели по 50 евро на Коста, аз ще ви пиша по-късно на мен какво са ми удържали и как ще върнат парите-може да ги предложат и като ваучер за бъдещ круиз -незнам. За първи път ще канселирам при коста

# 647
На Коста е 50 евро на възрастен само, но ако някое дете заема мястото на възрастен в кабината, вземат и от него 50 евро. Например ако пътуват 1 възрастен и 2 деца...
В момента в Тенерифе има карантина в някои хотели, мои приятели са там... Става страшно....

# 648
На Коста е 50 евро на възрастен само, но ако някое дете заема мястото на възрастен в кабината, вземат и от него 50 евро. Например ако пътуват 1 възрастен и 2 деца...
В момента в Тенерифе има карантина в някои хотели, мои приятели са там... Става страшно....

ние сме двама възрастни с две деца в една кабина, вид на кабината е гарантирана, за децата са само по 150 евро, но вече няма никакво значение- не искам да ходя на круиз в Италия

# 649
И ние сме двама възрастни с две деца. Да ви питам още нещо, преди известно време от Раянеър получих имейл, че има промяна в часа на полета, който е на отиване. Изпратиха линк да потвърдя за промяната, има също и линк за канселиране. Нищо още не съм правила. Дали ще имам късмета да ми възстановат сумата?

# 650
  • Sofia
Да. Щом има промяна в полета.

# 651
И ние сме двама възрастни с две деца. Да ви питам още нещо, преди известно време от Раянеър получих имейл, че има промяна в часа на полета, който е на отиване. Изпратиха линк да потвърдя за промяната, има също и линк за канселиране. Нищо още не съм правила. Дали ще имам късмета да ми възстановат сумата?
щом няма да пътувате-пробвайте. Аз лично от Раян не съм доволен, писал съм преди много в темата как не ми върнаха уж гарантирана за възтановяване сума от тях по канселиран полет едностранно по тяхно предложение. Аз не приех и ми писаха, че ще възстановят сумата, после че нямало как да стане защото била от ваучер, а пък ваучера беше точно от промяна в часа на полета. Вижте как дайстват от България ер - ще възстановят на всички сумите, даже и тези които пожелаят след дата 27.03 от когато се предполага че ще възстановят полетите. Не, че Уиз ер не са същите като Раян, гледах им тарифите-канселиране на полет по желание на пасажера е с такса от 60 евро, ами то билетчето беше по 30 евро, хахаха?

# 652
  • София
Здравейте! Попаднах на следното съобщение в сайта наhttps://www.mscbook.com/shop/bg/mscb2bstoreee/promo/Book-your-MS … 2%AC50-down-today , за круизи в Средиземно море и Северна Европа, за март , април и май месец срока за отказ се удължава до 21 дена преди пътуването.
За съжаление , за сега не важи за Великобритания.Аз съм от тези, който имат платен круиз през май през vivavoyage uk.Днес им писах дали и при тях ще я има тази възможност.Дано, за да имаме повече време за решения!
На всички успех, каквото и да решите!

# 653
Здравейте! Попаднах на следното съобщение в сайта наhttps://www.mscbook.com/shop/bg/mscb2bstoreee/promo/Book-your-MS … 2%AC50-down-today , за круизи в Средиземно море и Северна Европа, за март , април и май месец срока за отказ се удължава до 21 дена преди пътуването.
За съжаление , за сега не важи за Великобритания.Аз съм от тези, който имат платен круиз през май през vivavoyage uk.Днес им писах дали и при тях ще я има тази възможност.Дано, за да имаме повече време за решения!
На всички успех, каквото и да решите!
Да така е, и наистина МСЦ постъпиха доста коректно с оглед ситуацията около коронавируса. Коста кроичере обаче си запазиха канселирането с 45 дневен срок, даже не ми предложиха алтернативен маршрут тъй като е по мое желание да канселирам в началото на април. Просто ми взеха 100 еврво и остатъка казаха че ще върнат по кредитната карта до 3-4 седмици.Няма значение, ситуацията в Италия не е никак за подценяване, всеки сам може да прецени, но не бих рискувал точно сега. Да не забравяме все пак че ходим на почивка и трябва да ни е спокойно, приятно и безопасно. В никакъв случай не бих направил компромис със здравето си и това на децата ми. Това не е експедиция с изследователска цел или тест за устойчовост, както и сървайвър-състезание по оцеляване, нито можем да предвидим на кое пристанище ще ни разрешат да слезем или на кое ще решат да наложат карантина, както веднъж го направиха вече. Да, знам че се вземат мерки от круизните компании, но да не забравяме, че и в Италия правителството също налага мерки за карантина. Всеки сам решава и не искам да налагам мнение. Беше ми много трудно да взема крайното решение, не заради загубата на 100 евро а защото наистина го харесвах този маршрут и исках да се качим на Коста Смералда, но уви! Друг път!

# 654
  • София
В една от фб групите  американка, трябавше да пътува с цялото си семейство -10 човека, включително много възрастна жена до Милано и после на круиз. МСЦ, вярно след разправии, но са се съгласили и са им сменили круиза да е от Маями. Вчера имаше продължение на драмата, защото предложението е точно за Меравиля, за следващия му курс след сегашния му проблемен. Слава Богу, се оказа, че човекът няма коронавирус.

Явно обаче МСЦ все пак са по-сговорни на отстъпки, за да запазят клиентите си. И ние на това разчитаме, ако има проблем май месец, да реагират навреме.

# 655
  • София
Скрит текст:
В една от фб групите  американка, трябавше да пътува с цялото си семейство -10 човека, включително много възрастна жена до Милано и после на круиз. МСЦ, вярно след разправии, но са се съгласили и са им сменили круиза да е от Маями. Вчера имаше продължение на драмата, защото предложението е точно за Меравиля, за следващия му курс след сегашния му проблемен. Слава Богу, се оказа, че човекът няма коронавирус.

Явно обаче МСЦ все пак са по-сговорни на отстъпки, за да запазят клиентите си. И ние на това разчитаме, ако има проблем май месец, да реагират навреме.
Ния, това което писах за MSC по-горе е добре като решение на круизната компания, само че то не се отнася за всички круизи,зависи през кой сайт са резервирани и платени.В моя случай - през вивавоайяж за круиз в Северна Европа не важи, за много от държавите дори извън Европа го има ,но за Великобритания  за сега не.Дано си преразгледат решението!

# 656
  • София
Това е притеснително и ние сме чрез вивавоаяж и от понеделник са  с ужасно обслужването, 10 имейла имаме изпратени от мен и от приятеля ми относно какви точно са cancellation fee и всеки път ми казват какви са до утре и че не се знаело какви ще са след два дни, след 3-4 имейл спряха да ми отговарят. Сега им изпратих картинка с фиита да ми потвърдят, че важат и при запазване чрез тях, надявам се да получа релевантен отговор вече.

Нашият круиз е май и аз си мисля, че дотогава ще се успокоило положението.

# 657
  • София
Това е притеснително и ние сме чрез вивавоаяж и от понеделник са  с ужасно обслужването, 10 имейла имаме изпратени от мен и от приятеля ми относно какви точно са cancellation fee и всеки път ми казват какви са до утре и че не се знаело какви ще са след два дни, след 3-4 имейл спряха да ми отговарят. Сега им изпратих картинка с фиита да ми потвърдят, че важат и при запазване чрез тях, надявам се да получа релевантен отговор вече.

Нашият круиз е май и аз си мисля, че дотогава ще се успокоило положението.
Вашия круиз не беше ли в Карибския басейн?Това ,което написах като информация е само за Средиземно море и Северна Европа.И аз чакам отговор от вивавоаиаж, вчера получих отговор - при отказ депозита и по 50 паунда на човек се губят "за сега".Днес ги питах за краен срок,отговор все още няма,явно кашата е голяма.Дано има повече яснота тези дни и да решаваме!

# 658
  • София
Да, нашият е на Карибите, но все пак понеже сега са сроковете за канселиране, ни се иска да ги знаем. Засега решихме, че няма да се отказваме, но е хубаво човек да е подготвен. Вчера малко ни стресна това с Меравиля, ще е ужасно круиз без да можем да слизаме.

# 659
Да, нашият е на Карибите, но все пак понеже сега са сроковете за канселиране, ни се иска да ги знаем. Засега решихме, че няма да се отказваме, но е хубаво човек да е подготвен. Вчера малко ни стресна това с Меравиля, ще е ужасно круиз без да можем да слизаме.

Аз пуснах запитване до фирмата, от която купихме круиза, дали можем да канселираме и какви са неустойките за това. Ние сме точно с Меравиля от 05.04 Simple Smile Ще ми е по-спокойно да ми върнат парите, пък в последния момент ще реша дали ще пътуваме и дали да круизваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт