Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 21

• 83 501
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Салатка

Пица с тестото на пица Верди

и мекички от останалото тесто, много вкусни

# 526
"Таралежче"

Печена " Матилда"

Скумрия на фурна

Скрит текст:

# 527
  • София
Преди няколко дни-гювечета

От днес, крем супа от броколи

За неядящия “храна за бебета” - леща

И салата със спанак и киноа( и още други екстри де)

# 528
Включвам се в късните часове ,по скромно днес понеже нямах време да се развихря в кухнята 😋
За закуска сандвич с авокадо ,хумус и яйца
За вечеря едни скаридки с чаша вино

# 529
# 530
  • там където има винаги вятър
Снимка на последните кифлички  Rolling Eyes Едната е глазирана с шоколад великденски заек

Отново пиле с картофи

и зелева салата...ще има да ядем цяла зима, само зелето да издържи

Кадаиф - топъл, топъл още  Peace

Това е български кадаиф на една пловдивска фирма. Препоръчвам го  newsm10 Стана в пъти по-хубав от този който бяхме вземали последните 2 пъти от Одрин и се зарекох повече да не купуваме  Peace

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 08:24 от mama iasi

# 531
  • Sofia
От мен пак вдъхновение в кутията на детето, ама нали е важно съдържанието и идеята...  Wink

Тайландска салата с поширано пилешко и оризови нудли, с кокосов дресинг. И скир с горски плодове и филирани бадеми.

клик за голяма снимка

# 532
  • София
Това е български кадаиф на една пловдивска фирма. Препоръчвам го  newsm10 Стана в пъти по-хубав от този който бяхме вземали последните 2 пъти от Одрин и се зарекох повече да не купуваме  Peace
Ще кажеш ли името на фирмата? А ако имаш снимка на опаковката ,още по-добре.

# 533
Хайде пак тук, стига само зяпам. Висококалорична торта с обущенце за рожден ден на едно девойче...

И хлебец без втасване с лимец и ръжен, пробван за сефте, който изядох сама поради липсата на интерес към него от тинейджърката... 😅

# 534
Аз имам интерес към хляба. Може ли рецепта, моля?

# 535
Да разбира се. Оригиналната рецепта е с нормално брашно и без ядки, аз импровизирам. :

500 грама брашно, 500 мл топла вода, 1 "кутийка" мая ( аз си сложих едно пакетче суха) , 2 чаени лъжички сол, 2 чаени лъжички захар, 2 супени лъжици ябълков оцет.

Това е оригиналът, правила съм и така, но в този случай аз сложих 250 гр лимец-брашно и 250 грама ръжено, суха мая, "нормален" оцет и посипах с ядки.
Печенето е около час на 190 градуса. Simple Smile Във формичка покрита с хартия за печене.

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 13:20 от Mam4e Bandit

# 536
  • там където има винаги вятър
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 08:49 от bubanka

# 537
До момента само за подслаждане(готвенето след малко)

И курабийките на Анелка, с малко променени продукти-вместо течната лидълска сметана ползвах кондензирано мляко от Кауфланд-10% и добавих от коледната подправка от Лидъл
Напукаха се малко странно

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 15:12 от denyil

# 538
  • София
Панирани чушки с яйца и сирене.

Скрит текст:

# 539
infiniТy, много ми хареса тортата ти с тиква.

Мога ли да заменя овчето кисело мляко със заквасена сметана  или с кисело мляко, с висок процент масленост?

Общи условия

Активация на акаунт