1 АЕГ - тема 3

• 68 629
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
simona72, много ме учудва това, което споделяте. Учебният процес при нас върви съвсем нормално. Не се пропускат часове, преподава се нов материал, пишат се домашни и проекти, правят се контролни и изпитвания. Миналата седмица например имаха неочаквано контролно по Математика, планирано по География и Испански. Поне за това се сещам. Явно всичко зависи от конкретните преподаватели.

# 526
  • София
Моля Ви, кажете ми доволни ли сте от ДО тази година.....не знам внушавам ли си, но просто е под всякаква критика - единственият според мен сериозен учител в 10 клас, г-н Георгиев вече няколко седмици отсъства(да вече има заместник...но не знам как с решаване на 3-4 задачи за един час ще наваксат материала); оценки по български няма никакви; за немския да не говоря(вече наистина се чудя дали да не отида лично до училището.Как ще бъдат изпитвани; как ще бъдат справедливо оценявани, въобще някой от тази гимназия следи ли, отговаря ли, носи ли отговорност за учебния процес!!!!

Май децата ни са в един клас, моите наблюдения са същите, за мен 10ти клас до сега е една загубена година....

# 527
  • София
Simona, аз имам подобни наблюдения.
Притеснява ме английски Б. Тази жена не влиза в час, а им изпраща да правят задачи и упражнения сами, които после да й изпратят. До този момент не ги е информирала кой как се справя и т.н. Всичко е проформа:(. Вече виждам как ще имаме нужда от частни уроци по английски, а си мечтаех, че ще научи и немски. Георгиев ще се върне след празниците май..Бил е в болница.
Не мога да разбера как не им стигнаха всички възможни одобрени платформи, че правят и ФБ групи (англ. и математика), в които да им дават домашните. Моето дете няма ФБ акаунт и за сега не иска да си прави. Съответно остава и неинформиран, освен ако не помоли някой съученик да му каже какво са изпратили.
Повечето учители не си включват камерите, нито държат учениците да са с включени камери. Изобщо - разочарована съм от 10-ти клас.
Nad_tab, Simona, предлагам да се организираме с едно оплакване до директорката. Всички са го подкарали “през просото”.
Само се надявам и второто ми дете да не попадне догодина в това прехвалено училище...

# 528
  • София
Нещо става с г-н Георгиев, по Бел.още от март стана ясно, че не му се получават нещата с ДО. Изобщо не влиза в часовете, дава само някакви задачи, а от две седмици изобщо и това не е правил.

# 529
Нещо става с г-н Георгиев, по Бел.още от март стана ясно, че не му се получават нещата с ДО. Изобщо не влиза в часовете, дава само някакви задачи, а от две седмици изобщо и това не е правил.

В болница е, естествено, че няма как да влиза в часовете. Дано се излекува..

# 530
  • София
На 15-и щял да бъде на линия, според набора

# 531
  • София

В болница е, естествено, че няма как да влиза в часовете. Дано се излекува..
Как го казвате, все едно съм длъжна да знам, че е в болница. Да бяха уведомили учениците и родителите. Да, дано се излекува човека.

Дано училището има някакъв план как да навакса часовете по БЕЛ, иначе да мислят как да свалят автори от ДЗИ.
Когато Директорите имаха възможност да защитят учителите, като преминат на онлайн обучение, пасуваха. Сега, да търсят варианти.

# 532
  • София
ani, предполагам, че ние говорим за г-н Георгиев по математика Simple Smile, а ти за този по БЕЛ:)
Г-н Георгиев по математика беше в болница и сега го замества г-жа Тихова.

# 533
  • София
ani, предполагам, че ние говорим за г-н Георгиев по математика Simple Smile, а ти за този по БЕЛ:)
Г-н Георгиев по математика беше в болница и сега го замества г-жа Тихова.

Да, станала е грешка. Мерси за пояснението.

# 534
Г-н Георгиев по български също беше болен. Никой не ни информира, но ние научихме, защото децата го търсиха, класен им е. Тази седмица мисля, че ще започне да провежда часове. Пусна им контролно миналата седмица.
Няма да коментирам ДО. Само ще кажа, че вече много се радвам, че на дъщеря ми не й стигна балът миналата година, за да попадне при батко си в "елитното" училище.

# 535
  • София
И аз съм разочарована от ДО. Нищо не правят, само някакво обучение симулират.
Миналата година имаха оправдание, че не са провеждали до тогава онлайн обучение, но тази година защо не взеха мерки, при положение, че беше ясно, че училищата ще бъдат първи затворени.
Моят син така се е отпуснал по течението, че ако един ден се върнат присъствено ще му бъде много трудно.

# 536
Като чета мненията по - горе се изумявам. Толкова ли е различно нивото на преподаване в класовете. Аз съм доста критична, но по отношение на ДО смятам, че се прави максимума от преподавателите. Нямаме пропуснат час, учениците са плътно ангажирани. Пишат се домашни, но няма да се повтарям. Друг е въросът, че с този престой вкъщи вече ще полудеят децата.

# 537
  • София/Благоевград
Честно казано, не му вися на главата на моя син, да видя дали учи. Две седмици бях хоум офис и имам наблюдения,че следобед плътно си имаше часове, водеше си записки по време на часовете, взима участие...На другия ден и в събота или неделя пише домашни и ги предава. Има няколко оценки вече в школото.

# 538
  • София
При нас също нещата вървят нормално, има си плътно часове от 13:00 до 18:00 някои учители са по-стриктни, други по-небрежно, но като цяло основните предмети се взимат имат домашни и оценки.
Даже каза, че вчера директорката изненадващо е влязла в един от часовете.
Аз съм възмутена от друго и се чудех дали да пиша.
Става въпрос за степендиите, моля някой който знае да ми обясни защо отказват да дадът степендията на родителите при положение, че детето все още няма дори 15 години.

# 539
  • София
Може би заради това?:
Скрит текст:
Закон за лицата и семейството:
4. Лицата от 14 години до навършване на 18-годишна възраст са непълнолетни.
Те извършват правни действия със съгласието на техните родители или попечители, но те могат сами да сключват обикновени дребни сделки за задоволяване на текущите им нужди и да разполагат с това, което са придобили със своя труд.

Общи условия

Активация на акаунт