Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 406
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
# 706
Това ти е тоталния макс, за 2стаен завършен така ли? Колица имаш  ли или без ПК си Ок.

# 707
Хайде палете кладата и ме горете...само, че първо прочетете пак какво съм написал. А, то е, че това да се топлиш с климатик е роден приоритет и търговски трик. Никъде не съм писал, че сме измислили климатика. Естествено, че ще се охлажда с климатици. За топленето обаче си има минуси...много сух въздъх, по филтъра се въдят бактерии и се разнасят ( в супер скъпите хотели има специални таблетки за климатици ) и най-вече айде топлете се на -5 като ви замръзнат климатиците. И аз съм пускал климатик да се топля ама инцидентно. Да разчитам на климатик за топлене не мис е вижда разумно.

Simple Smile
Топлят и при -10 и при -15, просто доста по-неефективно и по малко като капацитет отоплителна мощност. Ако замръзва то е по скоро от неправилен монтаж.
Климатикът е "термопомпа" от типа въздух въздух, отвън вентилатор и вътре вентилатор.
Напълно съм съгласен че е неприятен този вятър, няма спор, въздушно течение което си се усеща колкото и да е слабо, отделно полепи от плесени и бактерии които реално се дишат.
За по големи обекти, където инвестицията си струва, според мен най-разумното е термопомпа от типа въздух - вода. Вътре просто получавате топла вода, която я в радиатори, я в пода, въпрос на вкус. Няма шум, няма вятър, няма филтри и прах, а запазвате ефективността на така познатия ни климатик.
В някои комплекси в Сф а дори и Варна, са предвидени индивидуални термопомпи за апартаментите.

# 708
Имам книжка която всъщност е изтекла и преди 10 г откакто съм я взел не съм карал Simple Smile), но сам опасен шофьор макар че с автоматик едва ли ще имам проблем с 2 думи нямам колаили ще отнеме време . Иначе видях един хубав на Еврохоспитал Виница но там няма градски редовен 19.00 най -късно последният ако не и по рано зимата . Със скутер на първо време също едва ли е възможно ще бъда прегазен , или да работя само снощни смени по стрийптиз барове Simple Smile. Да аз изпуснах в Явлена имаше пак един добър латекс и настилки и баня частично ... може и така кухня после може . Ако взема компактен приличен  на БДС пак не става трябва да живея в Хостел докато му правя ремонт нито майстори познавам нито нищо сложно е мамка му не си направих сметката , направих я де но тънко.

# 709
  • Варна
Кат не щеш Владиславово, вземи си в Кайсиева. Комфорт брокер продават 3 еднакви сгради точно до бул Трети Март. Поне с транспорта няма да имаш проблем - наблизо има спирка, откъдето минават сума ти линии, както автобуси, така и тролейбуси. На пешеходно разстояние са ти всякакви магазини - Лидл, Метро, Джъмбо, Кауфланд и други.
Но тези сгради са вече построени, не знам какво има останало за продажба.

# 710
Започвам с признанието, че Виница пък и други квартали не са ми много познати. Обаче що за дивотии чета....
Автобусите били до 19:00. Айде сега да проверим разписанието на автобус номер 31. Бил на 2 часа?!?!? Нямали ток и вода, било вилна зона.
Относно къщите и апартаментите. И аз си мисля, че зависи от етапа от живота. Аз лично го имам в дългосрочните планове. Не като алтернатива на апартамент, а като допълнение и актив. В някакъв напреднал етап докато все още мога да шофирам и да съм активен и нямам задължения към никой и нищо. Иначе един приятел в момента си строи триетажна къща. Ами готино си е да си правиш всеки етаж както ти си искаш. Абе тръпка си е. Отделно, че е на такова място, че може да стигне по-бързо до Червения отколкото от Владиславово, Възраждане, Младост и т.н. Та то като говорим за апартамент или къща нали има множество условности. Не всичко е черно и бяло има и поне 50 нюанса сиво между тях.
Климатика си е удобство. Обаче чувството от камина или даже най-обикновенна печка на дърва си е невероятно. Да си напалиш едно кюмбе да пукат дървата, да виждаш отраженията по стените. Идилия.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 16:58 от Stamatko

# 711
Автобус 31 е до Виница. Не е на два часа, разбира се, даже е една от най-редовните линии по мое мнение. Единствен проблем за а31 е бил в зими с много сняг и лед, с бедствено положение, когато трудно е взимал баира. Но за разлика напр. от Аспарухово, до Виница може да се стигне и по втори добре поддържан път - отдолу по линията на а51, дори мисля, че в много далечни времена имаше обединена автобусна линия.

Но съфорумецът май търсеше жилище по-близо до центъра, за да ходи на работа пеш. Виница няма да му е удобна.

# 712
Не мен не ми е до това да ходя пеша , рално съм живял и в град където транспорта ме е мъкнал по 1 час и 20 минути в едната посока но е бил уреден . Сега гледам градски разписание нищо не му разбирам уж 23.00 е последния , същото ми направи впечатления със спирките няма оказано посоки ако не си от град си не знаеш аз положението на нещата трябва или да питаш или незнам . На снимки Виница изглежда добре но там няма големи магазини или дори 1 барче. Пък и доколкото разбирам там оперира значи само 31. Всъщност незнам не ми остана време да ида до там ... ходих до Св.Никола там става даже и без кола , сичко нагоре Евксиноград и трака не става без кола пътя е супер тесен отделно няма нито тротоари нито нищо . Траката ми направи лошо впечатление спирка до газостанция гъсто е си е баир. Градът е трябвало се развие в друга посока но нали треа сме тарикати и да застрояваме заради ,,гледката” . Истината е че там има прилична ширина и квадрати на разумни Цени  , не коментирам евентуално съседите какви ще са и техният произход и социален статус . Доколкото разбирам от форума никой не живее във  как да я наречем Варненската Бояна -Виница  защо ли !!??? (Вода , ток )

# 713
От Трошево/младост/ Възраждане (под трети март ) до центъра е съответно 30/40/50 минути  организиран ход, без притичване , но и без моткане със спортни обувки за човек свикнал да ходи. Не е малко но пък няма как да бъде постигнато от Виница, Аспарухово, кайсиева . Немаловажно е ,че няма закътани маршрути, вървиш и дишаш каквото изпускат колите.  Това за мен обезсмисля здравословността на вървенето пеша . Същото важи и за велоалеите които за безумни. Ако има намерени да се достига пеша , за мен радиусът е максимум до гробищата в нея посока. На север разкрача включва и чайка , може бриз ( зависи къде че, е Разтегливо понятие . Левски също но зависи къде. Ако си до околовърса пак има много път. В посока юг пък ходенето пеша ми се струва че е съвсем нереално.

# 714
Така, като те чета, търси квартал, който граничи с широкия център. Траката, Виница, Аспарухово, Галата не ги гледай. Виница и Аспарухово са с добър ГТ, но леко извън града все пак.

Иначе има потребителки, които живеят във Виница и вилната зона, но явно не пишат в темата.

# 715
  • Варна
Големи дискусии - ама докъде се стигало пеш, ама какъв бил този градски транспорт. На всички е ясно, че ако не искаш да се возиш в рейса, ще се бръкнеш по-дълбоко в джоба за имот на по-централно място. Но ако си с ограничен бюджет, нямаш особен избор и се насочваш към кварталите. Толкова е просто. Grinning
Петре хем иска изгодна оферта, хем да е на центърО. Да ама не, както се казва Stuck Out Tongue Winking Eye

# 716
Тази тема май е да търсим апартамент на Петре Wink За сумата която си споменал има оферти и в районите ЛЯТНО КИНО ТРАКИЯ, АВТОГАРА, ГРАНД МОЛ ВАРНА, Цветния квартал https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=553g71&f1=1
Във Виница си има магазини, пицарии и кафенета.

Който се интересува от транспорта на Варна сайта на градския транспорт е много добър https://www.gtvarna.com/timetable-40
Когато се бях прибрала във Варна ( от години не бях ползвала ГТ всичко бях забравила )  ползвах даже услугата им  " Как да стигна ? " Работи както Гугъл Мапс - избираш и маркираш на картата изходната и финалната точка и ти показва маршрута, колко да вървиш до спирка, кога ще дойде транспорта, и после от спирката колко ще вървиш до финалната си точка.
https://www.gtvarna.com/route-map

По отношение на къщи и районите които сте споменали за такива, направиха ли улици до там ? Над Цветния, Военна болница че и над Възраждане преди години инфраструктурата беше по зле от на село - тесен черен път не може да се разминеш с друга кола. На мен това ми голям проблем, затова и не гледам за имоти в "новите квартали " Бризове; Траката; Гимназиите. Дори такситата отказват да влизат в някой "улици".

# 717
Да бе този първият на Хоум то Ю 100 кв с ваната на 54 К да знаеш че е актуална 70 % от тия обяви не са актуални . Ами така де вие сте си от Варна и си имате апартаменти не сте на зор да купувате то е ясно и си чешате езиците а то е ясно че добри оферти няма много макар че а тая година очаквам раЗдвижване де Simple Smile . Да ЛК и дори Колхозния са ми приоритет , макар че то колхозния и Христо Ботев са слепени ма аз без кола са Ок . Според мен не е логично човек да си избира жилище на по работата си която се сменя. От няколко дни сайта на Явлена никакъв го няма да не ги е хакнал конкуренцията !!

# 718
Не мен не ми е до това да ходя пеша , рално съм живял и в град където транспорта ме е мъкнал по 1 час и 20 минути в едната посока но е бил уреден . Сега гледам градски разписание нищо не му разбирам уж 23.00 е последния , същото ми направи впечатления със спирките няма оказано посоки ако не си от град си не знаеш аз положението на нещата трябва или да питаш или незнам . На снимки Виница изглежда добре но там няма големи магазини или дори 1 барче. Пък и доколкото разбирам там оперира значи само 31. Всъщност незнам не ми остана време да ида до там ... ходих до Св.Никола там става даже и без кола , сичко нагоре Евксиноград и трака не става без кола пътя е супер тесен отделно няма нито тротоари нито нищо . Траката ми направи лошо впечатление спирка до газостанция гъсто е си е баир. Градът е трябвало се развие в друга посока но нали треа сме тарикати и да застрояваме заради ,,гледката” . Истината е че там има прилична ширина и квадрати на разумни Цени  , не коментирам евентуално съседите какви ще са и техният произход и социален статус . Доколкото разбирам от форума никой не живее във  как да я наречем Варненската Бояна -Виница  защо ли !!??? (Вода , ток )
Познавам няколко семейства, които живеят в началото на кв. Виница, около главния път. Едните се преместиха там, от друг район близо до центъра, но изобилстващ с роми, шум, гъчканица. Доволни са, децата пътуват с обществен транспорт, автобус 31, който е много редовен,бърз и удобен, връзката с центъра е по-бърза, ако пътуваш от кварталите, възрастните ползват както кола за да стигнат до работа, така и автобус. От към магазини, има "My market", голям зареден супер Макао, в който имало дори щанд с храна за дома, има магазинчета за домашни потреби, други малки, руски магазин "Берьозка", банкомат, май има и клон на някаква банка, голяма пицерия за кафенце и хапване, май има и някакви детски кътове, харесват си го квартала, но може би зависи къде си там. Относно водата, във всички квартали на града, напоследък се спира доста често!!! Виж в сайта на Вик Варна, разгледай къде, кога и за колко спират, почти всеки ден има нещо.

# 719
Няма хубав фитнес там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт