Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 434
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Реших да си редактирам коментара...мисля, че нещо грешно си ме разбрал. Живял съм в 6 държави, в 4 от тях съм учил, в три от тях съм и работил. Сега по-нормално ли ти изглежда?
Но така и не получих отговор на въпроса ми, колко удобно!
Остава да разкажеш нещо друго от битието ти, същи толкова интересно и да цъкаме с език.

# 616
  • Варна
Щото пък аз получих на моя...айде да се придържаме към темата.

# 617
По повод на моя коментар за резервите дето е добре да се трупат в сметка на блока. Преди няколко години жиях в под наме в една сграда където месечната такса беше около 400 долара което по принцип не е много. Това включваше вода и застраховка, и отделно нещо за резерв. И един от съседите ми каза че са имали специално сабиране от 27К долара на апартамент за да оправят облицовката на сградата. Това е задължително и ако ги нямаш могат да ти продадат апартмент на съдия изпалнител.
Аз съм съгласен с коментара че на запад ти играят балтията с финес и ти взимат парите с усмивка.

# 618
  • Варна
А, не бе...професорите от университета се оказват инвеститори във фирма, чиито услуги задължително са ти добавени към студентските такси, няма искаш, не искаш.

Отделно си плащаш скъпо и прескъпо за всяка една простотия - една жичка не можеш да бутнеш сам, ние като си правим сами някои ремонти не съм видял още масово да стават бедствия. Да не говорим за нотариални такси и данъци, за които знам от първа ръка...затова и повечето са цял живот под наем и треперят какво ще стане като са стари и безпомощни и ядат храна за котки... Който иска да ги дава тия пари може сам да си направи инфраструктура частна и по евтино ще му излезе отколкото да го тупат държавно и всякак.

# 619
Здравейте, някой с информация за Армада , в Младост, харесали сме апартамент в сградата, но няма почти никаква информация , благодаря

# 620
Здравейте, някой с информация за Армада , в Младост, харесали сме апартамент в сградата, но няма почти никаква информация , благодаря
Ходихте ли на място да видите? Намира се зад дом Младост във самия панелен блок, без отстояние на юг и запад. В близост са далекопроводи, което е сериозен минус. Продава се от Нов дом 1, което е другия минус. Отдавана са в продажба, още ли не е разпродаден?

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 09:27 от So Lucky*

# 621
Задължително отидете да го видите защото е възможно местото да между хареса. Намира се между затвора, автопарка на тролеите( на североизток и изток е индустриално )  , а на юг, юго-запад и запад е приклещен много близко межди два стари блока разположени на Г.  Не знам стаите с това изложение ще видят ли светлина. Вчера минавахме от там и точно това коментирахме с ММ.

# 622
Задължително отидете да го видите защото е възможно местото да между хареса. Намира се между затвора, автопарка на тролеите( на североизток и изток е индустриално )  , а на юг, юго-запад и запад е приклещен много близко межди два стари блока разположени на Г.  Не знам стаите с това изложение ще видят ли светлина. Вчера минавахме от там и точно това коментирахме с ММ.

Здравейте, ходихме вчера и си харесахме изцяло източен апартамент , иначе съм съгласна за другите изложения

# 623
  • Варна
Може да погледнете в сайта на Варненска строителна компания, те я правят тая Армада.

www.vsk-bg.com

# 624
Може да погледнете в сайта на Варненска строителна компания, те я правят тая Армада.

www.vsk-bg.com

Благодаря, с тях се свързахме директно

# 625
Аз бях го гледал на място и разположението (според мен) е ужасно. Но това е въпрос на лична преценка. Проблемите с паркирането ще са като малък бонус Wink

# 626

Здравейте, ходихме вчера и си харесахме изцяло източен апартамент , иначе съм съгласна за другите изложения
Дайте да го видим този източен апартамент.
Не е близо до далекопроводите? Този минус отразен ли е в цената?

# 627
  • Варна
Тия далекопроводи как точно вредят, много ми харесва една сграда на Фиола в Трошево пък пред нея точно има някаква разпределителна станция и далекопроводи пред балконите. Не знам ако си от другата страна на сградата какво следва.

# 628
Чета Ви редовно, но сега се включвам със следния въпрос  - следя започващите строежи в определен район, както и издадените разрешения за строеж за този район конкретно. Вчера гледам на един имот поставена табела на името на фирмата Х. Влизам на сайта и се оказва, че всички 22 апартамента в сградата са вече продадени 😲На място парцелът дори не е ограден със строителни платна, същестеуващата сграда не е съборена, тоест по нищо не можеш да предположиш, че там предстои стрителство на нова сграда. Издаденото разрешение за строеж е на собствениците на имота - физически лица. Отчаях се съвсем, че по този начин никога няма да намеря нещо свободно, което да е различно от ателие, с изложение север, без паркомясто. Как би могло да се разбере на един ранен етап кой ще е строителя на даден обект ?

# 629
  • Варна
Ами, трудно се разбира. В последно време, ако нещата са на етап получено разрешително, шанса да има много свободни апартаменти, които да ви допаднат е много малък. Някои строители/инвеститори представят по-рано бъдещите обекти и тогава има избор и евентуално цените ще са по-ниски.

Но може би скоро ще дойде края на пазаруване по картинка и чертеж, според няколко брокера, които познавам /не на имоти/ сме много близо до криза и е почти сигурно, че ще е факт през тази година. Но пък ще поживеем и ще видим какво ще се случи.

Общи условия

Активация на акаунт