Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 438
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Как би могло да се разбере на един ранен етап кой ще е строителя на даден обект ?

Чрез сериозен брокер.

# 631

Но може би скоро ще дойде края на пазаруване по картинка и чертеж, според няколко брокера, които познавам /не на имоти/ сме много близо до криза и е почти сигурно, че ще е факт през тази година. Но пък ще поживеем и ще видим какво ще се случи.
Стига с тези черни прогнози. Може ли да е друга година кризата? Ама, че си и ти. Вдигнаха ти блока и вече си силен.  Mr. Green

# 632
  • Варна
Е, това е просто прогноза, която я се сбъдне, я не. А и защо да съм силен, при една финансова криза почти всички са губещи.

# 633
Е, това е просто прогноза, която я се сбъдне, я не. А и защо да съм силен, при една финансова криза почти всички са губещи.
Да започнем новата година с добро. Няма да има криза и всичко е точно.  Peace

# 634
Как би могло да се разбере на един ранен етап кой ще е строителя на даден обект ?

Чрез сериозен брокер.

Или чрез Главния архитект на общината, или поне някой от неговите служители...точно на толкова оценявам възможността да намериш "сериозен брокер", освен ако последния не ти е брат, например 😉. Идеи за нещо по-постижимо, като за средностатистически потенциален купувач 🙂?

# 635
Чета Ви редовно, но сега се включвам със следния въпрос  - следя започващите строежи в определен район, както и издадените разрешения за строеж за този район конкретно. Вчера гледам на един имот поставена табела на името на фирмата Х. Влизам на сайта и се оказва, че всички 22 апартамента в сградата са вече продадени 😲На място парцелът дори не е ограден със строителни платна, същестеуващата сграда не е съборена, тоест по нищо не можеш да предположиш, че там предстои стрителство на нова сграда. Издаденото разрешение за строеж е на собствениците на имота - физически лица. Отчаях се съвсем, че по този начин никога няма да намеря нещо свободно, което да е различно от ателие, с изложение север, без паркомясто. Как би могло да се разбере на един ранен етап кой ще е строителя на даден обект ?
Масова практика е да се задържат поне част от по-хубавите, те лесно ще се продадат.
Важното е да се продадат лошите.

# 636
Мисля че част от тези апартаменти , които пишат че вече са продадени всъщност не са. Общо взето строителите в ситуация с такива имоти  балансират между собствениците и купувачите, залъгвайки и едните и другите  така, че да отхапят най-доброто парче за себе си. Като извод койтл аз бих си направила - трябва да имате много близки познанства със строителна фирма с капацитет и те да имат интерес да ви продадат нещо от това което ще строят.

# 637
Здравейте, имате ли впечатления за Варненска строителна компания?
https://vsk-bg.com/

Видях в Очаквайте скоро сграда между Хотел Димят и Винс и ме интересува дали може да се инвестира в тях?
Започвам търсене на апартамент по БДС в този район , Гръцка Махала , Зад Централна поща и в краен случай Виница .
Не желая квартали Възраждане, Младост, Аспарухово или Кайсиева градина . Също и затворен комплекс не искам .

Към кого да се ориентирам като качествен изпълнител ?
Търся апартамент /евентуално с гараж/ до 85м2 какъв бюджет трябва да определя, за да се намери нещо хубаво ?
2020 или 2021 се очертава да е добра да покупка на имоти ?
В момента на квартира в района зад Централна поща плащам 470 лв и тук района ми харесва, ако намеря ще се радвам да си остана в него.
Но вече се замислям сериозно да инвестирам в нещо лично за мен .

А за апартаментите тук знаете ли на какви цени са?
По пътя за Виница от лявата страна се падат ....
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 19:17 от alethea

# 638
  • Варна
За тези райони(без Виница) поне 1000-1200 € /m2.

Относно сградата на ВСК, не знам вече от колко години я започват.

# 639
  • Варна
Това до Димят няма да е жилищно, а офиси и магазини. Поне това пише на табелата.

Иначе за тия райони, които търсиш, тия квадрати и да е нещо хубаво - примерно От 90 000 евро до колко си искаш. Това без гаража.  2020/21 се очертава да е криза, не знам колко ще е подходяща.

# 640
Здравейте, имате ли впечатления за Варненска строителна компания?
https://vsk-bg.com/

Видях в Очаквайте скоро сграда между Хотел Димят и Винс и ме интересува дали може да се инвестира в тях?
Започвам търсене на апартамент по БДС в този район , Гръцка Махала , Зад Централна поща и в краен случай Виница .
Не желая квартали Възраждане, Младост, Аспарухово или Кайсиева градина . Също и затворен комплекс не искам .

Към кого да се ориентирам като качествен изпълнител ?
Търся апартамент /евентуално с гараж/ до 85м2 какъв бюджет трябва да определя, за да се намери нещо хубаво ?
2020 или 2021 се очертава да е добра да покупка на имоти ?
В момента на квартира в района зад Централна поща плащам 470 лв и тук района ми харесва, ако намеря ще се радвам да си остана в него.
Но вече се замислям сериозно да инвестирам в нещо лично за мен .

А за апартаментите тук знаете ли на какви цени са?
По пътя за Виница от лявата страна се падат ....
Скрит текст:

На това между Винса и Спортна Зала очаквам да му искат 1300-1500 е/кв в зависимост от нивото на изпълнение. Те строят една сграда на Славянска и там искат от 1500 за ниските етажи до 1900 за най-горните. Не знам дали няма да е шумно там, изглежда ще е на първа линия на булеварда.

# 641
Криза май е не много вероятна при тази инфлация но дано паднат така с кешово разплащане ще е добре покупка , ама при ипотекарите ще стане лошо .... така или иначе при криза ще излязат и още имоти и при ЧСИ-та. Аз следа обаче оферти през агенции и няма нищо готово и читави всичко бе изкупено дори очудващо за мен . Понеже следя о се и те редувам от няма и година ... към март ли ще почнат да излизат некви готови нови оферти ново строителство !!?!! Какво да очаквам а и реално ще се види тогава пазара как върви , все си мисля че зимата е мъртъв сезон за покупки или строежите въобще да вървят .

# 642
  • Варна
Хмм, сега минах покрай това, което ще е на княз борис, между димят и винс. Табелата е сменена и пише жилищна сграда. Как удобно се променят нещата в последствие. Simple Smile)

# 643
Да и аз имам спомен, че видях да е за жилищна сграда.
Затова попитах като цяло за ВСК и техните строежи как са.

# 644
А каква къща изчакаха да падне там между винса и димят. Със сигурност подхождаше на статута паметник на културата. Това оначе вече все по-често се случва с подобни сгради във Варна. Същото очаква и онова порутене здание на улица  Преслав, което е било невероятна сграда навремето. Наскоро гледахме къщата с папагалите. Така и не разбрах тези папагали къде ще ги запазят щото вече няма стари стени.

Общи условия

Активация на акаунт