Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 457
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Вчера гледам на един имот поставена табела на името на фирмата Х. Влизам на сайта и се оказва, че всички 22 апартамента в сградата са вече продадени 😲На място парцелът дори не е ограден със строителни платна, същестеуващата сграда не е съборена, тоест по нищо не можеш да предположиш, че там предстои стрителство на нова сграда. Издаденото разрешение за строеж е на собствениците на имота - физически лица.

Възможно е апартаментите изобщо да не са продавани, а да са разпределени между собствениците и/или предварително договорени с роднини и познати. А фирмата да е наета само да построи сградата.
При парцел, в който имам собственост така се получи - обезщетения, запазени апартаменти и...половината се водеха продадени преди още да е съборена постройката.

В тази връзка да попитам, защото мисля напролет да продавам, купувам и т.н. Ботевата градинка в кой район влиза - Колхозен пазар или Образцов дом.

# 646
Ако си продавач, по-добре я представяй като Образцов дом. Но и като Ботевата градинка е достатъчно разпознаваема.

# 647
  • Варна
Ако питаш някой брокер ще ти каже,че е идеален център,а може и да ти каже,че е и район Базар Левски... Административно обаче,би трябвало да се води към кметство Одесос.

# 648
  • Варна
Ти пък, Базар Левски е на майната си от там.

# 649
  • Варна
Ти пък, Базар Левски е на майната си от там.

# 650
  • Варна
Чак толкова не са зле, айде сега Grinning

# 651
  • Варна
Ще съм благодарен ако някой ми отговори на следните въпроси:
- при продажба на недвижим имот трябваше ли да ходиш да го отпишеш от някъде си - данъчно, кметство...
- при покупка на недвижим имот през 2019 последно тримесечие, който още няма акт 16, но има прехвърлена земя трябваше ли да декларираш нещо и в какви срокове?

Питам защото вече ме гони склерозата какво съм правил, какво съм упълномощил някой да свърши и.т.н....

# 652
- при продажба на недвижим имот трябваше ли да ходиш да го отпишеш от някъде си - данъчно, кметство...
- при покупка на недвижим имот през 2019 последно тримесечие, който още няма акт 16, но има прехвърлена земя трябваше ли да декларираш нещо и в какви срокове?

Питам защото вече ме гони склерозата какво съм правил, какво съм упълномощил някой да свърши и.т.н....
- не, не се ходи, но искай едно копие от нот акт по сделката, да си имаш доказателство кога си го продал. Ако новите не си сменят партидите на време, ей така за всеки случай
- доколкото знам, не се декларира ако нямаш акт 16

# 653
  • Варна

Земята трябва да се декларира в данъчното в двумесечен срок от датата на сделката.

# 654
  • Варна
И аз имам такъв спомен,че земята се декларира преди акт.16

# 655
Последно като купих на зелено (имам и земя) преди 10тина години беше, не съм декларирала отделно. С нот акт ходих срещу Мебелната палата в сградата и декларирах. Срока е 2 месеца.

# 656
  • Варна
Е, и като не спазиш срока какво? Ако са някакви лихви по-добре да мина на един път, а за някакви стотинки да не ходя да се редя. Аз май и друг път така съм правил...вече взех да нямам спомени.

# 657
Е, и като не спазиш срока какво? Ако са някакви лихви по-добре да мина на един път, а за някакви стотинки да не ходя да се редя. Аз май и друг път така съм правил...вече взех да нямам спомени.
Нищо, казваш бях в чужбина и толкова. Когато можеш, тогава.

# 658
  • Варна
Абе това с иди ми, дойди ми за 1000 глупости...за по 5ст., за по 10ст. ..., щото Лъки нали знаеш март пак..., че направо да комбинирам, ама ще им звънна да ги питам все пак.

# 659
Абе това с иди ми, дойди ми за 1000 глупости...за по 5ст., за по 10ст. ..., щото Лъки нали знаеш март пак..., че направо да комбинирам, ама ще им звънна да ги питам все пак.
е, колко ще е този данък на малко земя за 2 месеца...малко ще е .

Общи условия

Активация на акаунт