Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 429
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Слушай Петре, стига се занимава с глупости. Търси нещо Младост 1,2, Възраждане 1,2,4, гарсониера с паркомясто. Всичко друго във Варна е или прескъпо или гадно щото е тясно, пренаселено и.т.н. или и двете. Има и някакви оазисчета примерно зад пазара на Чаталджа едно малко каре, или зад централният офис на Първа Инвестиционна...има и други хубаво места, но като цяло това е.

# 676
Оствете човека да купи парцел, да си построи, пък накрая да види дали му е излязло по-евтино.

Купих преди 2 години, построих и живея. Евтино не е излязло а и не е било цел. Исках да вметна че и това е алтернатива за който търси жилище. С тези цени които дерат "инвеститорите" днес, определено си заслужава според мен, особено когато срока е 2год чакане - реално например ще построите къща на 1ет 70-80 кв по-бързо, а в същото време ще имате повече отколкото "тристаен 115" квадрата… който реално е 12+15+26кв м. Незнам защо свързвате къщата със село? Има доста места в райони които са на 3-4-5-6-7 км от центъра, ако това е някакъв показател изобщо. Това е и единствения начин да получите качествен /контролиран от вас/ строеж. Децата се возят с личен автомобил естествено, съмнявам се някой да ги води на занимания/ училище / градина / разходки и пазаруване навсякъде пешеходно. Имам и 4 паркоместа за които не съм плащал по 15х лева всяко....

Не споря и не агитирам, просто като наблюдател на пазара споделям че строежа не е нещо толкова невъзможно. Дано съм бил полезен на някой.

# 677
Аз си водя детето до градината пеш и то в София. На 100 м. от нас е перфектната детска градина, база на СУ, с перфектна материална база, басейн, педагози, които се обучават непрекъснато и са в непрекъснат достъп до най-новите практики Grinning

Не ми хвали това разнасяне на деца преди четвърти клас напред-назад в задръствания, за мен ще бъде слизане надолу.

# 678
http://budnavarna.bg/45518-nedovolstvo-ot-gradskiya-transport-vav-vinitsa/ 

Ето тук стачкуват за транспорт . Аспарухово го даваха че на нова година нямало ток и били на тъмно тия крайни квартали май не са много опция.  Ако Виница верно живеят 30000 и 5 К да пътуват по работа и да са със коли представям си колко е наблъскан един автобус и сигурно са на 2 часа . Тука няма ли някои от вилната зона Виница да си каже как е живота !!
Виница често им спират водата, особено лятото.

Купих преди 2 години, построих и живея. Евтино не е излязло а и не е било цел. Исках да вметна че и това е алтернатива за който търси жилище. С тези цени които дерат "инвеститорите" днес, определено си заслужава според мен, особено когато срока е 2год чакане - реално например ще построите къща на 1ет 70-80 кв по-бързо, а в същото време ще имате повече отколкото "тристаен 115" квадрата… който реално е 12+15+26кв м. Незнам защо свързвате къщата със село? Има доста места в райони които са на 3-4-5-6-7 км от центъра, ако това е някакъв показател изобщо. Това е и единствения начин да получите качествен /контролиран от вас/ строеж. Децата се возят с личен автомобил естествено, съмнявам се някой да ги води на занимания/ училище / градина / разходки и пазаруване навсякъде пешеходно. Имам и 4 паркоместа за които не съм плащал по 15х лева всяко....

Ами живей си, но не агитирай хора които искат да живеят в града, че извън него е по добре. Да , за уикенда е приятно да си на чист въздух, но с деца в ученичестка възраст, или градинска не е много забавно да си личен шофьор.
Поддръжка, отопление и охлаждане на такъв имот не по лесно отколкото на апартамент 115м2. И за да не съм голословна ще кажа, че имам приятелка която се премести в къща от панелка в Младост с ТЕЦ. Втора зима са в къщата и умира от студ, отопляват се с климатици.

# 679
Стана ми интересно къде може да се купи парцел на 3-4 км от центъра на Варна. И да не е под моста де.

# 680
  • Варна
Всичко над Възраждане,Цветния квартал,Левски,около Виница,Траката,Ален Мак, Евксиноград,Галата,Боровец...

Иначе за постоянно обитаване и аз съм ЗА апартамент в града.

# 681
Накрая ще се пльокна на високата част на Владиславово гледам там има не високи кооперациики ... ново ама е риск Лъки нали ме метна и не врътна едно кръгче с джипката да ми покаже по добре квартала Simple Smile

# 682
  • Варна
Това топлене с климатици е българска измислица, да се оправдае покупката. Климатика изсушава въздуха и води до мигрена, да не говорим за нетрайната топлина, шума, и бацилите дето ги върти напред назад из въздуха. Да си бяха направили едно парно хората с къщата.

# 683
Здравейте! От време на време чета темата, понеже споделяте понякога текущи и бъдещи строежи, а в момента търсим апартамент. Нямаме опит, това ще ни е първо жилище, искам да попитам при огледи на апартаменти на акт 14 има ли неща, на които да обърнем по-сериозно внимание - на материалите, на дограмата?

# 684
  • Варна
Ще съм благодарен ако някой ми отговори на следните въпроси:
- при продажба на недвижим имот трябваше ли да ходиш да го отпишеш от някъде си - данъчно, кметство...
- при покупка на недвижим имот през 2019 последно тримесечие, който още няма акт 16, но има прехвърлена земя трябваше ли да декларираш нещо и в какви срокове?

Питам защото вече ме гони склерозата какво съм правил, какво съм упълномощил някой да свърши и.т.н....

По този повод преди малко звъннах за инфо в Данъчното. Ние придобихме апартамент  в края на Ноември 2019г., на Акт 14 сме, но вече почти всичко е готово... та от данъчното ми казаха, като получим Акт 15, тогава трябвало да декларираме и после вече при въвеждане в експлоатация нещо ако имало за додеклариране  Thinking 
Защото пък нотариуса ни акза, че до месец и половина трябвало да декларираме... май ще отида на място да поразпитам.

# 685
  • Варна
Успех на място, не знам дали там имат гише информация, а шанса да попаднеш на някой дето няма да те обърка е 50/50, но споделете после как стои впроса със сградата пък отделно със земята.

# 686
Сграда Енигма във Варненчик !!? мнение ... Гледам е евтино но се предлага от Брокери на Нов дом 1 .

# 687
  • Варна
Каква е тази Енигма? Дай линк

# 688
Пешо ти сериозно ли ще се забиеш там. Далече е от морето, да знаеш.

# 689

Ами живей си, но не агитирай хора които искат да живеят в града, че извън него е по добре. Да , за уикенда е приятно да си на чист въздух, но с деца в ученичестка възраст, или градинска не е много забавно да си личен шофьор.
Поддръжка, отопление и охлаждане на такъв имот не по лесно отколкото на апартамент 115м2. И за да не съм голословна ще кажа, че имам приятелка която се премести в къща от панелка в Младост с ТЕЦ. Втора зима са в къщата и умира от студ, отопляват се с климатици.
[/quote]

Хахаха, моля ви, не показвайте колко сте комплексирани така директно. Нямам желание нито да си ги мерим /километрите/ до ГРАДА, да не се окаже че живеете на повече км от Червения примерно в моята къщичка на село Simple Smile Повярвайте ми за децата няма по голям кеф от това да играят на двор с куче и тн. Не ги мислете тях нито мен. Аз не визирам себе си за разлика от Вас. Но щом толкова ви интересува се отоплявам на ток /не климатици/  и сметката ми за ток е по ниска от на апартамент 115кв, строен почти максимално евтино, като всеки един на пазара в момента.  Качествено изолиран строеж с истинска дограма няма нужда от охлаждане почти!

Отдавна не бях срещал толкова комплекси само в един пост:

Аз си водя детето до градината пеш и то в София. На 100 м. от нас е перфектната детска градина, база на СУ, с перфектна материална база, басейн, педагози, които се обучават непрекъснато и са в непрекъснат достъп до най-новите практики Grinning

Не ми хвали това разнасяне на деца преди четвърти клас напред-назад в задръствания, за мен ще бъде слизане надолу.

Честно казано предпочитам децата ми да не си пълнят дробовете от ауспуха на Чипосаните TDI-та в София докато се разхождат, ама явно и от чистия въздух ви пада LEVEL-a

Единствено исках като човек минал и през двете неща по 2 пъти, да накарам хората които обмислят жилище във Варна да помислят за възможна алтернатива тъй като смятам цените за прекалено скъпи, особено за това което получаваш като никакво качество насреща, точно като 95% от нас, пък всеки с вкуса си.

Изразих мнение, а вие двете започнахте да се обяснявате кой къде живее, все едно някой го интересува.

Няма смисъл да разводняваме темата повече.
По смисления ви въпрос - продълженията на ул Мир, Подвис, Прилеп  над Смирненски например, места има и са на 3-4 км от центъра мисля.

Общи условия

Активация на акаунт