Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 830
  • 823
  •   1
Отговори
# 120
Ползвали ли сте калгел за никнещи зъбки? Чета много положителни мнения, мисля да пробвам с него.

# 121
  • София
Правя вече повечко пюрета. Като направя и замразявм на кубчета. Хич не ми пречи да са замеазени. Нямам време всеки ден на цвъцкам по малко. Зеленчуците ми са и от пазара и от магазина. Просто ги кисна един час в студена вода. Да е само на купешки ми идва малко скъпичко и за това взимам когато не съм имала време да направя.

# 122
Ползвали ли сте калгел за никнещи зъбки? Чета много положителни мнения, мисля да пробвам с него.
Аз съм и съм доволна. Малкият го успокоява бързо поне.

# 123
Момичета, до вчера бебка си пийваше АМ на всеки 2 ч + кърма, днес... Като види шишето реве,вече почти 4 ч не е яла 🙄 Да се притеснявам ли или вече си влиза в режим по-рядко хапване, но повече 😕
И също така - имам брутален косопад, помощ?!

# 124
По повод на  косопада аз също съм в същото положение😢Направо нз какво да правя. Ако някой има идеи и изпитани рецепти или препарати да помага!

# 125
Всички ли сме с косопад, при мен направо на кичури, толкова много.

# 126
И аз съм с косопад. Ползвам Revalid шампоан, маска и ампули. Сякаш има ефект.
А за храненето това е период, който ще отмине. При нас беше така около месец и сега всичко е наред отново.

# 127
Аз съм и съм доволна. Малкият го успокоява бързо поне.
Момичета, това е тежката артилерия. Съдържа лидокаин. Ползвайте, ако е нетърпимо и нищо не помага.

# 128
  • Пловдив
И аз бях със зверски косопад миналия месец. Подстригах се доста, почнах вит.Д на капки, по 2 сутрин на гладно и се пооправи положението. Може и да е плацебо ефект. 😂 Но при мен вит. Д си е в дефицит, та не може да нареди, така или иначе.

# 129
_Soul_, абсолютно съм съгласна, че е тежка артилерия, както Дентинокс. /ако не бъркам наименованието/ Ползвам го само при наистина необходимост. Например, снощи се събуди със страшен писък, голям рев падна, намазах венеца с Калгел и нещата се успокоиха сравнително бързо. Иначе с хомеопатично гелче (Бочко или Дологел) през останалото време, ако ми се струва, че мърмори заради дискомфорт от венеца. Просто защото попитаха и отговарям, но също подкрепям да не се ползва постоянно.

# 130
Да съгласна съм, че е за спешни случаи. Питам защото снощи беше някакъв ад цяла вечер рев, не иска да мигне, успивам го един час и спи 10мин. И през ноща се будеше непрекъснато. Даже прибегнах към панадола през ноща и каточели поуспокои поспа малко. За такива случаи ми трябва дано не се налага пак де ама да си имам вкъщи. Сигурна съм, че е от зъбите, защото снощи буташе раката чак с злоба в устата, взе да ме хапе и реве едновременно, абе ужас.

# 131
Аз си взех на Гарниер шампоан с арганово масло и още след първото измиване видях разлика.На едно напредване ми падаше по една огромна топка.Сега като се нареша пак има,ама е видимо по-малко.

# 132
  • София
И аз съм с косопад. Ползвам Revalid шампоан, маска и ампули. Сякаш има ефект.
И аз миналия път ползвах Ревалид. Ползвах само шампоана и смятам, че ми помогна.
Мисля и малко да я подкъся, сега ми е доста дълга и космите се оплитат по всичко 😳

# 133
Аз нещо изпуснах новата тема и докато се усетя, вие половината сте я изписали Grinning
В общи линии същото е и при нас - започнах захранването средата на септември и вече съм въвела тиква, тиквичка, морков, картоф, ябълка, резене (fenoil), пъщърнак (Но не ми се получи много стана безумно горчиво - беба изяде към 50гр, а аз после като дояждах щях да повърна - така нагарчаше), банан и сладък картоф. Изяжда към 100-120гр, ако съм уцелила вкусна комбинация (банан с тиквички/ сладък картоф с ябълка) чак ме гледа лошо като спра да й давам и започна да дояждам.
И ние бяхме болни - вируса мина през цялото семейство с висока температура,  запушен нос и 2 седмици отхрачваща кашлица. Head Band
Бебето и аз още сме хремави и кашляме.
Някой питаше как да съхранява зеленчуци- аз предпочитам да ги измия и нарежа на кубчета, замръзявам сурови. Иначе ако ми остане повече пюре-слагам в хладилника за следващия ден. С моя уред на пара става точно за 1-2 яденета макс.
За хремата- 2 пъти на ден физ разтвор и после с прахосмукачката,  че с помпата за уста нищо не успявам освен дето се заразих от нейните сополи (въпреки филтера). Е, поне се успокоявам че й произвеждам сега антитела

# 134
  • София
Някой давал ли е спанак?
Аз дадох вчера, обаче днес четох, че поради високото съдържание на нитрати не бива да се дава преди 6 месец ( Явор е на 5 ). Понеже бяткото ми беше крайно злояд и беше захранен само с 3-4 зеленчука и още от втората седмица след захранването мина само на банани...та общо взето ми е нова материя.

Общи условия

Активация на акаунт