Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 952
  • 823
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Тамън се чудех какво да въведа за следобедна закуска. Ще дам и аз просо. А крушата сурова или не? Че не помня вечв...не че не съм му давала сурова круша вече...

# 496
Мале, мале, вие вече сте на следобедно просо, аз още на първи зеленчук морков Grinning

Имам следния казус, вчера Адриана си хапна не повече от 30 грама морков на Гербер. Днес й дадох към 50. Количествата са ориентировъчни, защото все пак то пада едно мазане, плюене и тн. Знаете как е. Нахраних я на обяд и излязох, а като се върнах свекървата каза, че два пъти била повърнала по малко, уж колкото лъжичка, лъжичка и половина. Та сега се чудя повече от колкото трябва ли съм й дала, утре колко да й дам и отделно как се пере тоя морков да му таковам таковата? Вчерашните дрехи ги търках с Фери, препарата на Нук за петна, накрая и с Вениш и пак не излезе... Close

# 497
Аз ползвам Изи Тайфун и всичко ми е излязло за сега.

# 498
  • София
Даже в момента каша просо за над 4 м. на Holle е на промоция в ремедиум 😉 И аз чакам да ми свърши оризовата итакава съм решила да взема
Ние утре трябваше да сме на ваксина, но отложих за другата седмица. Каката ми е болна. Само повтарям “не го целувай”, “не му се завирай” Луда станах 🤪

# 499
При моята бебка нещата със захранването не са ок.
Страшен запек, реве... В чудо се видях няколко дни 😒
Сега ще спра за седмица две захранването.
И аз започнах с морков (на Хипп), после дадох тиква и пащърнак.
И май приключвам, да не се мъчи бебето
Не зная дали после да не започна с каша 🙄
По-опитните, ако може да споделят каша за 5м (само да не е запичаща)

# 500
Ние пък сме с леки колики от захранването. През деня има много газове, чак се напъва. Вечер леко приплаква и свива крачета. Давам Еспумизан Л 4×25 от днес, та да видим.
От утре ще въвеждам пюре от пиле. Трябва да редувам ден месно, ден зеленчуково, нали?

# 501
Анджи М, колко мляко е изпила след пюрето, да не е просто да е яла повече? Продължи си със захранването и ще видиш утре как ще е.
Бела ми, каша от елда? Тя има много фибри и е без глутен. Моята се запичаше от оризовата, и педиатърката ни каза да минем на елда по тази причина.

Направо не знам как успявате да пробутате 6 хранения, моята е на 5 от 2 месеца сигурно. През нощта яде между 4-5, после закуска 9-10, обяд 13-14, следобяд около 18 и след това я будя към 22ч за вечеря, иначе към 19 заспива.
Не пиша често, но следя темата. Ние с теб си вървим с едни и същи проблеми още от бременността, така че те разбирам напълно, и подкрепям.
Как сте, Соулче, спомням си нашите бременни притеснения и драми. Пиши на лично, ако искаш! Стана ми много драго да те видя тук Hug

# 502
the doors кърмя я и точно количество не мога да кажа, но след пюрето стандартните 20 минути си цока. Мисля да й дам половината от едно пюре, към 40 грама и ще я видя как ще се държи. Да направи поне 3 дни морков и да минаваме нататък със зеленчук номер 2.

В сряда сме и на ваксини (аз заедно ги слагам) и може би ще направя пауза 2-3 дни заради тях или да не спирам? По-опитните какво ще ме посъветвате? Знам, че някъде за захранването и ваксините, обаче тук ли беше, във фейсбука ли... та извинявам се за повтарящия се въпрос! Hug

# 503
Не спирай, просто 2 или 3 дни преди и след ваксина не въвеждай нови зеленчуци. Така ме посъветваха мен.

# 504
При моята бебка нещата със захранването не са ок.
Страшен запек, реве... В чудо се видях няколко дни 😒
Сега ще спра за седмица две захранването.
И аз започнах с морков (на Хипп), после дадох тиква и пащърнак.
И май приключвам, да не се мъчи бебето
Не зная дали после да не започна с каша 🙄
По-опитните, ако може да споделят каша за 5м (само да не е запичаща)
И ние така не акаме.. в чудо се виждам вече

# 505
Момичета, някоя пт вас взимала ли е пюрета на lupilu от лидъл? Взех едно пюренце днес да пробвам дали ще удобри малкия.

# 506
  • София
Редовно съм взималана баткото, но само сладки, защото той друго не ядеше.

# 507
Дадох днес да пробва едно с пиле и зеленчуци хареса го. Ще пробвам и някое плодово.

# 508
  • Sofia
Ние днес бяхме на контролен преглед и ваксина. Всичко добре, но малката ми бонбона за две седмици е качила само 100гр Sad. Аз толкова бях доволна че заместихме обедното хранене и се каня да замествам и следобедното с каша, а то се оказа май че не и стига 🤔. Сега педиатъра ме посъветва да върна млякото на обяд след пюрето, понеже само на зеленчук нямало как да не е гладна. Каза ми да давам мляко след пюрето поне докато не въведа месо, че иначе нямало протеин. Тези от вас, които са заместили обедното как качват бебоците на кг? И през останалото време по колко мл храна давате?

# 509
С заместено обедно и следобедно качваме повече от преди, но с въведено месо и жълтък. През останалото време колкото си поиска 170,180 най-често. Като спре значи се е нахранил. И разлино хапва и пюрета и каша не яде едно и също количество.

Общи условия

Активация на акаунт