Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 20 286
  • 823
  •   1
Отговори
# 705
Ние с баща му се спряхме на интерактивна масичка на Фишър прайс и дрънкалки и гризалки. Обновихме гардероба с новия размер.
Свекърва ми му е взела интерактивното куче пак на ФП
А моите родители бънджи. Това ще е от нас. Другите му роднини ако му вземат нещо дребничко е друг въпрос.
...
Аз на бабите пък изкарах снимки и подготвих тематичен албум от коледната ни фотосесия, играчка за елха с негова снимка, понеже и двете украсяват и календари със снимки пак, защото искаха.

# 706
  • Пловдив
Някой питаше за каша от елда (гречка). Аз взех на Mamuko от сайта morkov.bg. Водят ги много био, еко и т.н., но още не сме ги пробвали, така че не мога да дам отзиви за сега.

# 707
хвърлила съм око на това, и ми иска и нещо друго. може би и това байсенче, което майка ми предложи.

# 708
Това кученце взе и свекърва ми, а аз взвх за дъщерята на една приятелка. Страхотно е!

# 709
  • Sofia
Аз го имам от две седмици и наистина е страхотно. Детето мн го харесва Simple Smile. С и мен ме отменя, понеже ми е зор постоянно да пея 😊.

# 710
Извинете, но каква е разликата между бебешка супа и пюре, само че супата е по-рядка или?

# 711
Извинете, но каква е разликата между бебешка супа и пюре, само че супата е по-рядка или?
по рядка, и я овкусявам с лук и подправки, и съдържа повече зеленчуци. Поне при мен е такава разликата с супите и пюретата.

# 712
Как въведохте глутен? Педиатър ме посъветва със сухари, а аз си мислех за каша.. обръква ме този глутен

# 713
Аз с овесена каша, засега само това съм давала с глутен.

# 714
  • София
Още не съм, но по всяка вероятност ще е с коричка хляб.

# 715
Коричката хляб се дава цяла ли, няма ли опасност от задявяне? Много се чудя и аз започнахме 8ми месец днес.  Имам друг въпрос: имаме слузесри прозрачни сополки, каквъв аспиратор да взема? Имах помпичка и птиде в коша, напълно безполезна. Уж от зъбите, ама се съмнявам. Дали да не давам по малко панадол незнам, на грип ми прилича или настинка. Кашлицата понамаля ама тоя секрети и сополи. Лигите са станали по течни, не са слузести като преди, дали няма да избива зъб..

# 716
Baby-vac2 води се за прахосмукачка, ама аз ги смуча с уста. Още не сме били толкова задръстени, че да включвам прахосмукачката. Също спрей  tonimer baby, много ефикасни са и двете.
Коричката хляб се дава цяла ли, няма ли опасност от задявяне? Много се чудя и аз започнахме 8ми месец днес.  Имам друг въпрос: имаме слузесри прозрачни сополки, каквъв аспиратор да взема? Имах помпичка и птиде в коша, напълно безполезна. Уж от зъбите, ама се съмнявам. Дали да не давам по малко панадол незнам, на грип ми прилича или настинка. Кашлицата понамаля ама тоя секрети и сополи. Лигите са станали по течни, не са слузести като преди, дали няма да избива зъб..

# 717
  • София
Коричката хляб се дава цяла ли, няма ли опасност от задявяне?
Eстествено, че има. Аз съм на 40 години пък се задавям понякога. Наблюдаваш го през цялото време и всичко ще е Ок. Ако се задави правя като кука с пръста си и бъркам и вадя или обръщаш надолу детето  . В началото ще се дави по-често, но бързо се научават .Те не отхапват парчета, а по скоро смучат и плюнчат хляба. Моят опуква по 2 филии на вечеря, много се дразни ние като ядем и му давам да джвака.
Глутен има и в бисквитите На Хип. Те се разпадат от слюнката, вземи от тях ако искаш. Обаче как мажаааат.

# 718
Момичета, взех аспираторче, мога да кажа, че това е най-полезната ми покупка за бебето, и не скъпа. Взех в момента трабичката е измита. Толкова съм доволна.. страшно много сополки исмука, чак си смени гласа.. само 16 лв а каква работа върши. Преди време коментирахме за петната. Попаднах на един спрей чудо на чудесата. Премахна всички петна от храна, дори го ползвам и за нашите дрехи. До сега нищо не махна петната при нас, само това. Мисля че беше 6,7лв. Пробвайте, може и при вас да свърши работа.

# 719
  • Пловдив
KokoJ, бях на курс по първа помощ на деца и бебета и казаха, че обръщането на бебе с главата надолу и тръскането му е опасна процедура, която може да доведе до мозъчни увреждания. За бъркане в гърлото също казаха, че не е добре, понеже парчето може да се набута още по-дълбоко.
Препоръчаха потупване по гърба 5 пъти, последвано от натиск отпред ако не помогне, както на клипа долу.
https://youtu.be/JTWivrN6Gmw

Естествено ако нищо не помага, накрая и с главата надолу бих обърнала детето, все пак дишането е приоритет и после се мисли за мозъчни увреждания, но все пак е добре да се знае.

Общи условия

Активация на акаунт