Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 942
  • 823
  •   1
Отговори
# 405
Аз давам нежни зеленчуци и различни зеленчуци много се харесват на почти 6м сме от 20дни се захранваме имаме заместено ядене, но все още не смея да дам спанак..

# 406
  • София
Никакъв ефект от кехлибареното герданче...
Спанак съм давала (не знарх, че не може).

# 407
Само спанак не съм, ама искам от тия семесните да давам. Грах ме притеснява и спанак. На 6месеца, със заместено хранене. Холе много ми ги похвалиха имат хубави комбинации пюрета, ама около мен никой не дава

# 408
Е, а викаме веднъж да минат коликите, а? Grinning На някои зъбите са като раждане. Най-страшния момент идва като излезе този многострадален зъб. Първо се радваш и после си викаш "Божке, тоя зор за един зъб?! Ми останалите 15?!" Scream
Тая вечер мойто бебе спа. Сложих му една свещичка Вибуркол Н (лайка и други неша под формата на свещичка, успокоява като са с температура по принцип) и му дадох 70 мл кърма в 23ч. ММ вика да не свикне да яде в полунощ. Викам му Повече ме е страх да не свикне да се буди по 100 пъти на нощ. Няма оправия после. Да видим дали ще има успех и тази вечер стратегията. Намислила съм 1 седмица така и после да ги махна Вибуркола и кърмата. Свещичките се слагат за 1 седмица мах по принцип. Сега му дадох сладък картоф+морков+червени чушки. Ееее, голям кеф. Направо много се зарадва. Кураж, започващи захранването, днес ядеше с мерак, но и той започна с рев и скандали на втората лъжица. Някои дни ми е писвало и просто съм давала кърма. Голяма работа, пак прояде. Аз много исках да прояде, за да ми отпадне малко цеденето. Че нали го храня с кърма от шише. И мисля, че малко рано го захраних. 4м и 20 дена беше.
AngieM, и аз така се опитвах да пасирам първото пюре на баткото. След време ми беше смешно какви съм ги вършила. Прави си повече и го слагай в хладилника за утре и вдругиден.
Аз отивам на лекар с бебето. Много се разкашля. За 9 дни съм била 4 пъти на лекар, днес 5ия път. Поне съм само с бебето. Че е много хубаво да ходиш на лекар с бебе и малко дете. (моят мъж ми каза, че трябва да съм по-позитивна.)

# 409
И спанак дадох (също не знаех,че не може) и от смесените със грах давах и много се хареса. То реално много малко грах им вътре.

# 410
Значи да не се притеснявам да давам от смесените. При нас картоф не се харесва, дасох го с морков- да, с тиква-не, с тиквичка- сякаш не, ама и му се спеше много. Приспах го и пак ще пробвам после. А тия зеленчуци ги хареса поотделно.

# 411
Моето дете категорично отказва да яде тиква,никак не я хареса. Пробвах няколко пъти ,но без резултат. Мисля да не го мъча повече с нея. Любимото му е сладък картоф и нормален картоф с морков 😄 Днес съм решила вече месо да дам(Пилешко) ,да видим как ще реагира на него.

# 412
  • София
Аз изпадам в ужас да не ми се падне още един злояд бананоядец. От три дни сме самона кърма,защото след месец захранване започна да реве на лъжицата. Днес се пробвах с тиква чиста...еми едва едва изяде 80 грама с молби. Ще пробвам и следобяда..пък да видим. Нощните хранения станаха от 0 на 3-4...Вече спим на едно легло по неволя...

# 413
ditmade и ние сме така от няколко седмици, пък заспива и само на гърда вечер. С таткото се виждаме за по един час вечер, как ще си направим второ не ми е ясно Grinning

на Данито майка му днес забърках картоф с кърма, отказах се от тиквата и съм го разделила на дози. Имам обаче следния казус, като съм го направила с размразена кърма, как би трябвало да го съхранявам това пусто пюре? Колко време може да седи в хладилника? Размразена кърма нали не трябвало пак да се замразява, та предполагам не мога да направя схемата с формичките за лед... пълна лудница и много тъпи въпроси.
Чакам я сега да се събуди, че Мара Подробната заспа в раницата докато готвих, и да видим този картоф дали ще го бъде. Animal See No Evil

И малко на една друга тема, на някакви “спортове” ходите ли с потомството? Плуване за бебета, танци с ергономични раници, бебешки фитнеси за по 700лв на година?

# 414
Ние имахме заместено хранене,тъкмо се израдвах и пак почна да търси гърда...
Дадох днес пуешко да пробва.Някой беше споделил тук една схема( благодаря за което),та по нея се движа,ама повечето неща не ги намирам да си ги сготвя и взех пюрета...е хубаво де,в пюре за 4 месечно има домат,за 6 месечно ягода...
И да питам някой наясно ли е това мляко в пюретата какво е,че нали по-късно се дава мляко...или е от тези хуманите...нищо не ми е ясно!

# 415
  • Sofia
Да се включа аз по въпроса за пюретата Holle. Познавам марката защото когато дохранвах давах от козето мляко на Holle. По принцип съм много доволна от качеството и мн добре се понесе от детето. След това смених с Фризовом заради повръщане, но съм взимала и пюренца на Holle и съм доволна и детето ги харесва Simple Smile. Малко по скъпи са от Хипо, но често ги пускат на промоция особено в Ремедиум Simple Smile.
За кехлибарените герданчета съм решила да взема. Едни казват че помагат, други не....едно е ясно, че не вредят и мисля да пробваме Wink.

# 416
Щв ги пробвам Холе, а с картофа е неуспех, отказвам се, не го харесва. Пак яде тиква и пащърнак..

# 417
Аз след 1 миг надежда, че ще ми потръгне захранването (вчера изяде около половин бурканче тиква с картоф, с песнички, бръмчане и дрънкалки, ама все пак), днес категорично отказа пюрето (същото!) и не пожела да си отвори устата по никакъв начин. С хиляда зора набутах 3 лъжички и тя ги плювна с бяс. Отказах се и дадох шишето. Следобяд ще я пробвам пак и днес ще го пиша греда. Утре пак ще се напъвам. Не ми стига, че е ужасно злояда по принцип, ама и това вече минава всички граници. Честно ви казвам, храня я на обяд и тя заспива и аз седя на дивана ИЗТОЩЕНА. Не знам до кога ще мога така, а хората с повече деца просто не знам, не знам... Confounded

# 418
  • София
Хаха чета ви и се вайкам. Каката ми беше като клечка( 8 кг на 1 година), но проблеми с пюрета и захранване не съм имала. Този бабачко с двойната брадичка въобще не ще да яде. Вчера му направих каша и не я пожела, докато не смачках 1 банан вътре и хапна. Днес бях на обяд със сестра ми и му носех броколи. Лелее всички се обърнаха да видят това дете колям ли го. Добре че носех АМ и му дадох. Утре това броколи ще пробвам да го пробутам с любимите тиква и картоф. Голям зор това ядене се оказа 😳
А и да ви питам цикълът по-различен ли ви беше първия път? На мен вчера ми дойде за първи път и ще ме удави. Аз по принцип имам мн приятен цикъл- 3-5 дни като само първите два ми тече. Сега се чудя на лекар ли да ходя или да му дам шанс да се нормализират хормоните ?

# 419
Идвам с още един въпрос.Вашите бебоци колко често акат(тези дето хапват пюрета),че моя нещо ходи веднъж на 2 дни и то със зор.И сега да се оплача ли,да се похваля ли не знам...моя снощи спа,ама спа ви казвам 10 часа сън...и познайте,на всеки 3 часа се събуждах и не заспивах по 1 час...

Общи условия

Активация на акаунт