Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 952
  • 823
  •   2
Отговори
# 465
Момичета открих нашия начин за сън. Снощи в последното мляко, което беше в 11ч, сложих една бисквитка плазмон. Е бебо спа до 6:30 сутринта. След което заспа и стана преди 20мин. Явно го е заситила и си спа спокойно без да се буди.

# 466
Някой, който си е купил от последните бебешки спални чували на Лидъл, да каже колко тога са, ако не е е изхвърлил етикета и помни, че аз не, а уж си поставих за цел да запомня Grinning май 2...?
Имаме лилавото и то е 2.5 тог.

# 467
  • Благоевград
[video][/video]  Да попитам има ли и други бебчета с рефлукс. Започнахте ли с захранването и спряха ли да повръщат бебчетата.

Ние сме с рефлукс. Захраних малката на 4+++. Когато яде пюре не повръща. През останалото време давам антирефлуксно АМ, с което също повръща понякога, но много по-рядко отколкото като беше на кърма Simple Smile. Нямам търпение да заместя повече хранения, та да не повръща изобщо 😕.

Аз захраних на 4 месеца. Вече сме на 5 имаме 2 заместени хранения. Ние сме на Аптамил АР,но си повръща,вече 1 месец как хапва пюрета,но си повръща разлика няма. Сега на 6 сме на консултация ще кажа и на ЛЛ,да видим да лекуваме вече този рефлукс,че ми писна вече. Сменявам по 10 бодита на ден. С първото ми дете незнаех какво е да повръща. Но валето много ми повръща незнам вече какво да правя. Искам да спре да повръща.

# 468
  • Варна
Мами, как и кога замествате следобедното хранене? Колко яденета на ден имат вашите бебчовци?
Опитах 2 дни да заместя млякото в 15ч и 18ч с плодово пюре в 16ч, след което вечеря с мляко в 20ч, но остават гладни и едва издържат до 18:30ч. Върна се и нощното ставане Sad
И още един въпрос : банана суров ли го давате или на пара ☺️

# 469
Мами,имахте ли проблем след като започнахте захранването? будим се на два часа да пръцка и да мрънка ..

# 470
  • София
Единствения проблем при нас - появи се запек, ака дарадонки, но не се мъчи и не пръцка. Опитвам да балансирам с, тиква и сливи.

# 471
Единствения проблем при нас - появи се запек, ака дарадонки, но не се мъчи и не пръцка. Опитвам да балансирам с, тиква и сливи.
[/quote
Да и ние не акаме добре  , и аз съм по запичащите съм решила да добавям тиква .

# 472
И аз вчера започнах с тиква и пак се разпръцка. Тази нощ се буди по- често с плач. Дано са зъбите, че не ми се иска да се връщат коликите...
nikolaja, Плодовото пюре не замества хранене, дава се между тях, кашата замества слвдобедното доколкото разбрах.

# 473
Ние също имаме запек от както започнах да захранвам... Изхожда се веднъж на 2 дни или на 3 и то доста гъсто...Има ли някой в същата ситуация или вашите всеки ден си ходят..?

# 474
Нормално е да е гъсто вече, нали ядат пюре. Гледайте дали е твърдо на дарадонки, както казаха преди мен, коремчето дали е твърдо или мекичко. Пробвайте масаж на коремчето, помага понякога или дайте разхлабващо пюре - тиква/ сливи. Моят син пропусна вчера изхождането, но коремчето беше меко, изчаках го и днес сутринта без моя помощ се изходи. Гъсто е, не е като от мляко само, но не е и запек.

# 475
  • София
И аз вчера започнах с тиква и пак се разпръцка. Тази нощ се буди по- често с плач. Дано са зъбите, че не ми се иска да се връщат коликите...
nikolaja, Плодовото пюре не замества хранене, дава се между тях, кашата замества слвдобедното доколкото разбрах.
Баткото ми каши не е ял. Следобедното му винаги е било само плодово.

# 476
Нашето меню вече е:
7-АМ
10-АМ
13:00 пюре+месо или жълтък
16:00 каша+плод или мляко с бисквити +плод за десет
19:00 АМ
22-00 АМ+1или2 бисквитки в него
Понякога иска мляко в 1 но не винаги благодарение на бисквитките
И след това в 7 АМ

# 477
Идвам с още един въпрос.Вашите бебоци колко често акат(тези дето хапват пюрета),че моя нещо ходи веднъж на 2 дни и то със зор.И сега да се оплача ли,да се похваля ли не знам...моя снощи спа,ама спа ви казвам 10 часа сън...и познайте,на всеки 3 часа се събуждах и не заспивах по 1 час...

Моя вече стана 1 месец от както почбахне пюрета и 2 седмици от както ссмо е на пюре на обяд и се изхожда поне 2-3  пъти
Нашето меню вече е:
7-АМ
10-АМ
13:00 пюре+месо или жълтък
16:00 каша+плод или мляко с бисквити +плод за десет
19:00 АМ
22-00 АМ+1или2 бисквитки в него
Понякога иска мляко в 1 но не винаги благодарение на бисквитките
И след това в 7 АМ
На колко сте точно?

# 478
  • София
Плодовото пюре е десерт или се добавя в каша. Сигурно има деца, които биха се нахранили, но като цяло това не е основно хранене. За да заместите следобедната закуска се дава каша+плодово.
Тези от вас, които давате каша-по колко им правите? На кутията пише 4 супени лъжици със 100 мл мляко + 100 мл вода. И то стана такова количество, дето аз не мода да изям 😁 Започнах да му правя 2 с.л.+100 мл мляко+плод или плодово пюре. Много му харесва и го изяжда, но два пъти вече ми повръща след каша. Възможно ли е да преяжда от лакомия?
Някой беше питал за банан-аз давам суров намачкан в кашата или цял му го държа и той смуче, дъвче, плюнчи. Само ме предупредиха да махам средата със семките, защото това е алергизиращото.
Аз вече мога да кажа, че успешно съм заместила 2 хранения.
6:30- АМ
9:30- АМ
12:40 - зеленчуково
15:40- АМ
18:40 каша
21:40 - Ам
Часове разбира се варират според спането. Ето днес стана в 8 и мисля в 11 да му дам зеленчуците, че после ше излизаме 😜

# 479
От около 2 седмици сме на 5 хранения:
8:30 - АМ
11:30 - пюре и АМ
14:30-15:00 - АМ
18:00 - АМ
21:00-21:30 - АМ
От 22 ч докъм 7:30 спим, с няколко събуждания, но давам бибата и се успокоява.
6 месеца прави днес.

Не можем да заместим хранене, нищо не й допада още. Захранвам я от 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт