Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 20 343
  • 823
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, някоя от вас с домашен любимец и бебе да има 🤔
че имам по-странен въпрос - дали мога да пръскам из стаите с вода с чаено дърво против бълхи, и дали би навредило на бебето?

# 571
Имам куче ама не бих пръскала. По повод мравки пръскахме с Био кил, става и за бълхи, безопасен за хора. Не е имало проблем с бебето. Иначе вариант са ти таблетките, които действат против бълхи. Пипетите вече не са подходящи.

# 572
Има ли някоя мама която дава фризолак 2? Тъй като ми стана доста странно че на кутията пише по 180мл само да се дава на бебето а ние от 1-цата изпивахме по 210.. И сега 180 не ни стига.. Някой дава ли от него и по колко? Нашето педи е отпуска и не вдига тел..

# 573
  • София
Ние също имаме куче и то 40 кг. Никога с нищо не съм пръскала вкъщи, защото всеки месец го водя за обезпаразитяване и бълха не съм виждала.
Даваме му нексгард, защото много се гушкаме и пипетите не са вариант за нас.
Аз обичам етерични масла и си паля лятото цитронела и лавандула на двора срещу комари, но честно казано не мисля, че ще прогониш бълхи с чаено дърво

# 574
Има ли някоя мама която дава фризолак 2? Тъй като ми стана доста странно че на кутията пише по 180мл само да се дава на бебето а ние от 1-цата изпивахме по 210.. И сега 180 не ни стига.. Някой дава ли от него и по колко? Нашето педи е отпуска и не вдига тел..
Продължавате си по схемата, по която сте давали 1цата. Поне на мен така казаха.

# 575
Благодаря за отговора Blush

# 576
Ние имаме френски булдог, но не пръскаме с нищо. Редовно обезпаразитяване и бравекто, край с бълхите,кърлежите и други гадости. Малкия даже го пипа.

# 577
trikitil ebag продуктите им в голяма част май са от Фантастико, така че може и там да видиш за пюрета.

Споделете за картофеното пюре - купешко ли давате, домашно ли и как го правите? Адриана като й давам на Хип морков+картоф е доволна. Понеже не намерих купешко чист картоф й правих аз няколко дни. Голямо мръщене и рев пада. Може би защото й идва по-едро от другите, аз го мачкам колкото мога, ама явно не е достатъчно. Не съм пробвала да го пасирам понеже няколко майки ме предупредиха, че ставало много гадно като дъвка/лепило. На Хип намерих онлайн съдържанието по етикет на картофеното пюре - то вътре има сметана и мляко?!?! Така като гледам ще минем направо на друг зеленчук, картофа ще го пропуснем. И без това Маги Пашова казва, че не трябва да е от първите зеленчуци заради нишестето Grinning

Пък за кучетата, ние имаме косматко 30-35кг и живее на двора. Освен за вътрешното обезпаразитяване има и Форесто каишка. Тази година добре, изкарахме я понеже малката само го гледа и не го пипа. И той не й обръща внимание, но за следващия сезон не знам как ще го караме, когато тя вече ще може да го мачка, гони и тн по тревата...

# 578
Картофите ги пробутвам с тиква или тиквичка или дори и с двете. Щях да попитам дали е рано за пюре от 3 компонента, ако са давани 2 от тях? Че ми се струва прекалено диетично да дам мокров с тиква, та си мисля и малко картоф да сложа или не е ок? Нещо ново, нещо засищащо и нещо разхлабващо, че да не стават запеци ако може Simple Smile) И аз чета Пашова и какво ли още не и постоянно съм в какви ли не чуденки...
Curlly, мисля да направя като теб - с едно мляко между обедното пюре и следобедната каша с пюре, че беба пищи гладна много скоро след зеленчуковото...
И въпрос към мамите, които дават Дентокинд: забелязвате ли по-гъсто да е акото?

# 579
  • Sofia
Оххх аз пак въпрос с тая каша....нещо немога да се ориентирам как да я правя Sad. Имам оризова безмлечна. Вие как я правите - с вода, с мляко или с олодово пюре? Аз пробвах само с мляко и с мляко и пюре, определено с пюре се харесва повече, но пусто нз как да направя грамажите Sad. Тъпото е че на кутията пише да се прави или само с мляко или с едно пюре, хубаво ама аз не искам сякаш да махам млякото от това хранене. Моля ви споделете вие как я приготвяте.

# 580
  • София
Всичко ми е на око. Слагам една лъжица каша, добавям вода докато ми хареса на консистенция и добавям пюре колкото реша.

# 581
  • София
curly, кашата правя с АМ и задължително слагам плод( пюре или намачкан банан, сварена ябълка). Пробвала съм оризова и царевична- без плод плюе и пищи.
Грамажите са описани на кутията, но според мен са огромни порции. Аз правя 100 мл АМ+ 2 с.л. Каша+ плод на око. Моят определено обича сладичко да му е
Andgi,
Картоф само и моят не иска. Слагам парче тиква или тиквичка. Аз го пасирам. На туркал става ако ти е малко течността. Аз го правя с АМ.
За разхлабване давам круша, синя слива, кайсия. Има и сокчета. Разреждам сок от круша с водичка и проблеми нямам
Задължително редувайте запичаща с разхлабващи храна. Ако на обяд е морков и картоф, следобед задължително круша. Или ако яде тиква-дрисливка, следобед си позволява бананче 😝

# 582
  • Sofia
Благодаря ви 😘

# 583
Аз взех млечна каша асорти днес ще дам. Мисля да дам заешко с зеленчуци днес, дано се хареса то ще е 3то месо в менюто. Млечните продукти се приемат добре, за щастие и малкия е много доволен, няма странични ефекти, даже ми се струва по спокоен от преди, странно.

# 584
  • Варна
Аз давам три- и повече компонентни пюрета откакто въведох първите 4-5 зеленчука 😁😂 Картофа винаги ми е домашен, тъй като имахме от къде да вземем много домашни, био картофи от роднина ✌️  Пасирам с малко кърма и не става на бъчки, даже правя за два дни. Моите бебоци много усещат и Най-малката бучица и почват да се давят ☹️ затова всичко пасирам и то непосредствено преди да дам обяда.
За следобедната и аз давам в 15-15:30ч плодово + АМ. Скоро ще сменя с кашичка Simple Smile След това в 18ч и в 20ч следват по 100-120мл АМ или кърма в зависимост от "добива " 😂

Общи условия

Активация на акаунт