Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 20 334
  • 823
  •   1
Отговори
# 585
Няма проблем да се дават пюрета с повече от един или два зеленчука, стига всичките да са включени в менюто. Аз давам миксове с много полодове или зеленчуци, също давам и примерно с 4 зеленчука от които съм давала само 3, така и вклучвам нови храни, в комбинация с стари.

# 586
Оххх аз пак въпрос с тая каша....нещо немога да се ориентирам как да я правя Sad. Имам оризова безмлечна. Вие как я правите - с вода, с мляко или с олодово пюре? Аз пробвах само с мляко и с мляко и пюре, определено с пюре се харесва повече, но пусто нз как да направя грамажите Sad. Тъпото е че на кутията пише да се прави или само с мляко или с едно пюре, хубаво ама аз не искам сякаш да махам млякото от това хранене. Моля ви споделете вие как я приготвяте.
[/quote
Аз днес за първи път дадох с вода я направих в началото се мръщи ,но аз също опитах пред  него правих се ,че е вкусна и започна да яде днес 3-4 лъжички утре повече , после като вкарам плодовете , ще я давам с пюренце.

# 587
Здравейте...търся съвет.....
Малчо е на 6++  и беше спрял да се събужда за нощното хранене, но от м. септември започна пак да се събужда по веднъж.
Изцяло на кърма беше, а от 3 седмици започнахме захранване, като освен захранващите храни включих и АМ по препоръка на педиатър, защото беше започнал да ака през няколко дни и най- вероятно не му достигала храна.
..и от тук тръгва всичко...вече 2-3 седмица той се събужда през 2 часа през ноща и ми ползва гърдите за да се приспи, а иначе се събужда мрънкайки докато не го взема.
Зъби ли са, какво е....вече не мога да мисля, чувствам се като....
Дайте съвет как да се справим с това?

# 588
  • София
Не искам да те разочаровам, но ще ти кажа, писала съм го и преди. Баткото ми беше чудесно спящо бебе до навършване на 4 месеца и половина. Чак не ми се вярваше. Тръгнаха зъбките и започна едно кошмарно неспане. Будене през час два, сукане за успокоение. Нито някаква хомеопатия, нито чайчета, нищо не помогна. Нито за зъбки, нито за добър сън. Това чудо продължи дори след като го отбих ма годинка. От тогава само бибата оправяше нещата, а спокоен сън започна да има чак на две. Сега с бебето нещата се повтарят, макар не чак в такивс размери. От месец си върна едно нощно, но за сегасега само толкова...ще видим натам... Успех и дано при вас е просто къс период.

# 589
Момичета. Рапично олио мога ли да добавям към пюретата, че нещо много често запек с това захранване...

# 590
Момичета. Рапично олио мога ли да добавям към пюретата, че нещо много често запек с това захранване...
Да можеш,  с това олио се прсвят и купешките пюренца. Нямаш проблем да го даваш. Видях, че на хип го имат даже. Чесно да ти кажа откакто заплчнах да слагам масло в пюренцата, акането е доста по често, дали от маслото незнам.

# 591
От една седмица и при нас се появи едно нощно хранене в 03.00 ч ,на какво се дължи идея нямам. Опитвам се да за лъжа с чай,вода ,но без успех . Рев ама рев да видите 😲 но за сметка на това пък пропуска това около 06.00ч . Кал стават нещата не знам,но детето само си определя кое как и кога и аз съм безсилна пред това . 🤷♀

# 592
Картофа става чуден през метален гевгир/цедка/сито (да не е съвсем ситно). Пухкав и въздушен и без никакви буци.
Аз се чудих понеже днес дадох оризова каша с банан(много й хареса, но тя е фен на бананите), колко грама давате?

# 593
Някоя мама случайно да е приемала progesterone depo 250мг и дали знаете от къде може се вземе освен от чужбина?

# 594
Момичета, днес дадох на малкия пауч на хип, леле това дете го изяде за аламинут до сега с такъв апетит не е ял 😁 , толкова ли е вкусно. Да дам идея, ако има някое злоядо бебче, може да опитате.

# 595
Като започнем с плодовете ще пробвам и ще ви кажа как е със злоядото ми дете. Ако го яде, ще купя кашон. Вече съм съгласна да купя и най-големият боклук само и само да го яде.
Между другото, мъжът ми настоява да пробваме да я храним с нещо пуснато на таблет или телевизора. Тя много заглежда, но не й позволяваме въобще да гледа. Аз съм против и голяма драма имаме, той е на мнение, че трябва да опитаме, въпреки че сме против. Само и само да яде. Не знам кое е по-малкото зло в случая Sad

# 596
О давам му да гледа, особенно като се храни, доста помага, заглежда се и не разбира кога е изял цяло бурканче. Голям фен е на duck тв, не само детски, но и образователна числа,букви. Просто гледа от по далече. Много често ни спасява от нервност и плач.

# 597
И аз давам при ядене. Песничките на heyKids, много са хубави и са на български. През останалото време аз му пея.

# 598
Не даваме да се гледа ТВ. Само песнички пускаме.
А иначе проблема не е в самия екран (предполагам всички вече са си сменили старите телевизори), а в информацията, която се получава при интензивната смяна на образи и в незрелостта на техната нервна система. Това ги натоварва и превъзбужда.

# 599
  • София
Мойто обяда си го яде, но следобедна закуска- не. Не знам дали огладнява изобщо. Въпрвки, че днес пробвах да го държа гладен...от два до шест..еми не пожела да яде..даже не искашеми и да суче..е толкова ли сит го държи това пюрв на обяд. Но пък наблюдавам, че се мръщи на сладките неща..странна работа, точно обратно на баткото. Май ще го пробвам звб, пък да видим.

Общи условия

Активация на акаунт