Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 20 305
  • 823
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Curlly, референтните стойности със сигурност са други за деца. Преди няколко дни давахме кръв и долната граница на хемоглобина беше 100. Тези лаборанти не са ли отбелязали възрастта на бебето? 🤔 Не е ок да ви плащат така с тези L и H ако не са си регулирали референтните.

# 616
  • Sofia
Днеска ходихме пак да оставим урината че голям зор докато я събера с тези колектоечета...., та ги попитах за тези референтни и ми казаха че са голям човек и че нямали за бебета. Наистина били други за бебета, а нямало как системата ги отбелязва като ниски резултатите защото било според тези стойности. Казаха да ми ги разчете лекар и че щял да се съобрази че щом е за бебе са други границите 🙄. Та така междувременно с говорих с няколко познати лекари и всички ме успокоиха че реално няма проблем и че стойностите са други.
Благодаря и на вас че се включихте, защото като ги видях и направо откачих....в началото отварям резултата и гледам половината кръвна картина не е добре.

# 617
Мами , колко време давате от един вид каша и какви разновидности сте опитали? Simple Smile

# 618
Мами , колко време давате от един вид каша и какви разновидности сте опитали? Simple Smile
И в какво съотношение смесвате с плодово пюре за цяла порция? Simple Smile

# 619
  • София
Сменям кашата като свърши пакета. Първо изяде една безглутенова безмлечна ориз с банан на Tofer.   Сега яде царевична на Хип. Плодове слагам на око. Половин бурканче плодово пюре или половин смачкан банан, или смачкани няколко парчета сварена ябълка
Кашите ги правя 100 АМ с 2 с.л.
Понякога разнообразявам следобедната закуска като му кисна бисквити хип с АМ.

# 620
  • Варна
Аз пък много се радвах, че ще почвам кашичките, но на консултацията ни казаха, че вървят едрички бебоците и да си продължа с АМ + плодово пюренце за следобедната закуска Simple Smile след 2 дни навършват 6 месеца : момченцето ми тежи 7900, момиченцето 7700

# 621
Някоя от вас беше писала, че не може да говори с умиление за бебето до 1вята годинка.
Е, аз също. Направо се измъчвам - по цял ден мрънка, реве, вика с глас без сълзи... На специалист ли да я водя, не зная вече 😔🙄
Зъби - мажа, пак си реве и мънка...
Иска да се върти, да пълзи, да се надига - пак рев
В чудо се видях вече, и как-то я гледам сама (ще откача скоро)

# 622
Да се оплача и аз, от седмица насам не се спи нощем, пак хранене на 3часа, вече и бисквитките не помагат, не знам как да го засищам това дете, замислям се дали да не давам каша лека нощ вечер. Хем си хапва добре, качва добре. Този месец +800гр. Пък от няколко дни, едно мрънкане.. не плаче, ами мрънка по цял ден. Сигурно са зъбките. Вчера погледнах какво съава в устата, и отгоре в ляво, и дясно зъбките белеят и всеедно ще излязат всеки момент. Направо е кошмар. Дано и този период мине скоро. И един въпрос: бебоците ви исправят ли се в проходилката? Моя мъник гледам го как си стои, и се исправя и стпи прав на краката си. Направо се шашнах тръгнах да го слагам пак да си седи, отделеча се от него, и след малко пак. Струва ми се малък да стои прав, и то сам. Не смея да го оставя в пеоходилката, за да не се исправи.

# 623
Здравейте Simple Smile Аз вече слагам на проходилка за малко ,но той много малко се движи,в смисъл повечето си играе и да стои изправен. Моя понеже и пълзи и където види някъде да се хване и вече сам се изправя 😲 което ми е малко учудващо ,но детето като го прави не мога да го бутам ,а напротив точно обратното помагам му,придържам го да не падне . Аз мисля ,че няма маясто за притеснение,те сами си показват 😉
G.kehaiova конкретно теб да питам ,понеже помня май ти беше писала ,че си въвела жълтък. Аз и аз мисля тея дни ,би ли споделила на каква схема и как 😊 Благодаря предварително 🙋♀

# 624
  • София
Ще трябва да пусна и аз проходилката в употреба. За сега сме само с бънджито.
Жълтък и аз давам, но моята схема е импровизирана..то трябвло с четвърт да се започне и да се дава всеки ден по четвърт, но аз не си спомних от баткото и дадох направо половин и така през ден. Че и пъдпъдъчи даже му дадох, пък не трябвало.
Имаме долен зъб.

# 625
Поздрави от още едно ку-ку! По цял ден сами се гледаме обичайно с бебето, вечер не спи, през деня жива мъка да го приспя, а още не сме почнали и захранването... мрънкане и сърдене през деня, та вече почвам и аз да давам на късо... искам да се събудя и вече да е захранен и проходил.

# 626
  • Sofia
Някой беше писал по назад, че дава безглутенови бишкоти на Плазмон. И аз взех вчера с идеята да давам за следобедна закуска. Обаче се зачетох в състава и се зачудих за млякото което съдържат 🤔. Не е ли проблем това мляко при положение, че още не съм въвела млечните?
Също така мн се чудя как да я направя тази СЗ. Моето яде още на 3 часа. Не знам защо но обедното пюре не го засища до 17ч например, макар и вече с включено месо и грамаж от 190-200гр..така ядем на обяд, после в 3 после в 6. Имам две СЗ....вие по една ли имате?

# 627
  • София
Някоя от вас беше писала, че не може да говори с умиление за бебето до 1вята годинка.
Е, аз също. Направо се измъчвам - по цял ден мрънка, реве, вика с глас без сълзи... На специалист ли да я водя, не зная вече 😔🙄
Зъби - мажа, пак си реве и мънка...
Иска да се върти, да пълзи, да се надига - пак рев
В чудо се видях вече, и как-то я гледам сама (ще откача скоро)
Ако това те успокоява, не си сама, мнпго сме така. Стискай зъби след бяколко месеца ще се променят нещата. Зъбите фи мъзчат, някой колики още. Хем искат да се движат, хем не знаят как и мрънкат.
За мен сано с бебетата еднорози говорят с умиление за мървата една година.
Да сладки са, когато са спокойни и ти се усмихнат с тази беззъба уста, но рова трае секунди и после пак рев, недоспиване и.....

# 628
За зъби давам Дентокинд -хомеопатични таблетки и съм доволна. Педи каза, че може да се ползват и продължително. Спрях ги за 2 дни и пак започна да нервничи и да се буди често, да се лигави много и да хапе всичко наоколо... и пак започнах да давам. Една майка пред кабинета ми похвали кехлибарените гердани, та се чудя все още. Някой по темата да се изкаже ако може Simple Smile
Относно жълтъка, педи каза да давам в началото 2 пъти седмично по 1/4 от прясно и твърдо сварено яйце. После се увеличава на половин, ама кога после- не знам.
И благодаря за отговорите на всички ви! Simple Smile

# 629
  • София
Късметлийка, ченпомагат нещата за зъби. 3 деца, само нурофен е помагал, даже ме хваща яд какви пари харча и после в кофата.

Общи условия

Активация на акаунт