Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 20 306
  • 823
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
И на мен ми идва нанагорно понякога особено като непрестанно мрънка или реве с часове и се чудя къде да се завра, само и само да си почина з около половин час 🙁. После обаче си спомням през какво преминах 5 дълги години докато постигнахме това да имаме детенце и си казвам, че немога да се оплаквам заради един рев или каквото и да било Simple Smile. Не бих казала че говоря само с умиление, но като цяло определено бързо излизам от "дупките" си Wink. Ако някой ме попита сега, в момента определено не искам друго дете, или поне не скоро, защото ми е трудно и изтощително, затова да изкажа огромните си адмирации към майките с близнаци....вероятно на вас ви е мн по трудно.

Да се включа и по темата със зъбките...давах камилия и мажех с дентокинт, от седмица съм сложила кехлибарена гривничка. Според мен гривничката помага, защото не съм давала Камилия, а с кремето мажа макс два пъти ако е мн зле положението, но като цяло детето е по спокойно. Мисля че вероятно е от кехлибар, или е на етапи и в момента просто не я боли 🤔 нз и аз. Ако не друго поне не вреди та аз реших да пробвам.

# 631
Curlly, откъде я купи гривната? Търся и аз и не знам на какво ще попадна.

# 632
  • Sofia
Аз я взех от тук
https://amberlino.com/product-category/detski-bijuta/detski-grivni-kehlibar/

Но ми препоръчаха и друго място уж също с истински кехлибар:
https://kehlibari.com/

# 633
  • София
При нас гривна не помогна.

# 634
За жълтъка започва се пред ден по една четвърт. Ако имате и включвно месо в менюто се редуват през ден, това беше една Около 4,5 дни. След като го включих в менюто давам два пъти седмично жълтък в зеленчуково пюре по половинка, твърдо сварено. Даже вече рядко слагам по два пъти седмично, защото вече хапваме и млечни продукти.

# 635
  • София
днес дадох месo. Много е доволен.
Мслеее като слушам как бебчета лазят и се изправят, имам чувството че моят е бавноразвиващ се. Той Е толкова спокоен и доволен от живота , че грам зор не си дава да лази. А кака му На 7 месеца прекосяваше стаята.

# 636
днес дадох месo. Много е доволен.
Мслеее като слушам как бебчета лазят и се изправят, имам чувството че моят е бавноразвиващ се. Той Е толкова спокоен и доволен от живота , че грам зор не си дава да лази. А кака му На 7 месеца прекосяваше стаята.
ох и ние не лазим още, опитва се ама не става. Чакам с нетърпение да пролази, хем ще се изморява повече и може да спи по добре. Само лежи даже не седи съвзем самостоятелно поседи малко и ляга настрани.

# 637
И моята госпожица прави опити, но неуспешни за пълзене и постоянен рев.
Слагате ли ги да сядат, в стол за хранене или как?
На 6м е бебка. Притеснявам се да не й увреденя нещо гърба и се чудя дали вече мога да я пробвам за няколко минути в количката вдигнат вариант  или в столче

# 638
  • София
От пет месеца и половина го слагам в количката за по малко, както и в столчето за хранене.

# 639
  • Sofia
И аз я слагам покуседнала и в количката и на стола за хранене. Но моите имат междинни положения и не са на 90°. От седмица я слагам да седи и на дивана подпряна с възглавници, но тя се изсухля. Утре сме на ортопед к ще попитам дали вече да я слагам напълно седнала. Иначе и моята не лази, даже невиждан и да наченки. Сама се обръща от гръб по корем, пресяга се играчки, но не се мърда и се ядосва и започва да мрънка и реве.

# 640
Аз пък много се радвах, че ще почвам кашичките, но на консултацията ни казаха, че вървят едрички бебоците и да си продължа с АМ + плодово пюренце за следобедната закуска Simple Smile след 2 дни навършват 6 месеца : момченцето ми тежи 7900, момиченцето 7700
Ние сме на 6м и 14 дни и е 8700 , но не са ми казвали да не давам каша Simple Smile

# 641
Аз пък много се радвах, че ще почвам кашичките, но на консултацията ни казаха, че вървят едрички бебоците и да си продължа с АМ + плодово пюренце за следобедната закуска Simple Smile след 2 дни навършват 6 месеца : момченцето ми тежи 7900, момиченцето 7700
Ние сме на 6м и 14 дни и е 8700 , но не са ми казвали да не давам каша Simple Smile
и при нас така, дори и да качва повече, нямам намерение да го ограничавам от храна. Имат нужда от разнообразно хранене, не от намаляне на храненето.

# 642
  • София
БАткото ми на 5 месеца беше 8 кила. Доктора не ми е забранил да давам каша, но ми каза, че няма нужда от нея и да наблегна на плодовете. Само веднъж му дадох и той я отказа и не съм правила втори опит. Малкото върви с кило назад от баткото. Нищо не ми е казвал доктора, но аз не виждам да е впечатлен от кашата, та не я давам често.

# 643
И моя на 5 месеца беше 8040 . Нищо не ми каза педито. Аз след това започнах да давам каши ,но определено и той не ги хареса и аз ги спрях ,само на плод е сега и на обяд зеленчуци или плюс месо. Та жълтъка четох някъде по съвсем малко в зеленчуковото и до седмица да е 1/4 и после там през ден или 2 пъти в седмицата по 1/4 за това питах. Но мисля да въвеждам де,време му е сякаш 6++ е.
На столчето за хранене стои още на 5 месеца беше ,но почти легнал ,сега напоследък вече по изправен го слагам ,на количката по същия начин,аз и да искам не мога легнал,той не стои и реве. Иска изправен . Така ние имаме вече две заместени обяд и следобяд . Трябва ли да мисля вече за друго или още е рано 🤷♀

# 644
Аз пак да се включа по темата за спането. По колко време на денонощие спят вашите деца? Моята госпожича прави нощен сън 11-13 часа(с едно хапване посредата, когато е спокойна, но това е през повечето време) и после през деня е голям зор да заспи. Не че толкова държа да спи, но става крива и започва да мрънка. В леглото за последните два месеца през деня е спала общо 3 пъти. Иначе на ръце/раница/в количката(навън, вкъщи не иска) заспива и си спи по 40-60 минути. Чудя се аз ли греша нещо с това неспане в леглото Sad всеки път като заспи я пробвам по 2-3 пъти да я сложа в леглото, но винаги се събужда и започва да плаче.

Общи условия

Активация на акаунт