Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 20 297
  • 823
  •   1
Отговори
# 645
Аз пак да се включа по темата за спането. По колко време на денонощие спят вашите деца? Моята госпожича прави нощен сън 11-13 часа(с едно хапване посредата, когато е спокойна, но това е през повечето време) и после през деня е голям зор да заспи. Не че толкова държа да спи, но става крива и започва да мрънка. В леглото за последните два месеца през деня е спала общо 3 пъти. Иначе на ръце/раница/в количката(навън, вкъщи не иска) заспива и си спи по 40-60 минути. Чудя се аз ли греша нещо с това неспане в леглото Sad всеки път като заспи я пробвам по 2-3 пъти да я сложа в леглото, но винаги се събужда и започва да плаче.
Ох и ние свикнахме навън .. на обяд неиска другаде освен в количката и там го приспивам какво да направя спи по час и половина два и вечер си спи в кошарата около 10 часа спи

# 646
Здравейте момичета, ние май сме болни. Преди няколко дни взе да прокашля, откарах го при личната, но тя каза че било от венците и се отделяло много слюнка и за това. Аз се осъмних и о заведох на педиатър след прегледа каза, че било от венците отново. Е днес детето цял ден с силна кашлица и го накарах да испишат нещо за успокояване, казаха ми проспан. Боже, що за доктори казвам, че детето не спира да кашля те нищо не исписват, нямам думи. Дано мине скоро от зъбки или настинка кашлицата си я има. Нещо страшно е от няколко дни, като си стои и почва да пищи, лигите капат от устата направо, сигурно зъб ще пробива, вечер не мигва. Въоръжаваме се с търпение и така. На всички ли зъбките са с такива симптоми? От зъбоникненето се подувала лигавицата, и се получавало хрема по думите на наща педиатърка, и ми исписа капки за нос, които всъшщност се водят за очи, но се испивали за бебчетата за носа.

# 647
  • София
Баткото преди първия зъб кашляше леко, бебето само хрема две седмици. За следващите зъби не сме имали никакви симптоми. Изписвали са ни Проспан първия път, въпреки че каза доктора , че е от зъби.

# 648
Здравейте момичета, ние май сме болни. Преди няколко дни взе да прокашля, откарах го при личната, но тя каза че било от венците и се отделяло много слюнка и за това. Аз се осъмних и о заведох на педиатър след прегледа каза, че било от венците отново. Е днес детето цял ден с силна кашлица и го накарах да испишат нещо за успокояване, казаха ми проспан. Боже, що за доктори казвам, че детето не спира да кашля те нищо не исписват, нямам думи. Дано мине скоро от зъбки или настинка кашлицата си я има. Нещо страшно е от няколко дни, като си стои и почва да пищи, лигите капат от устата направо, сигурно зъб ще пробива, вечер не мигва. Въоръжаваме се с търпение и така. На всички ли зъбките са с такива симптоми? От зъбоникненето се подувала лигавицата, и се получавало хрема по думите на наща педиатърка, и ми исписа капки за нос, които всъшщност се водят за очи, но се испивали за бебчетата за носа.
Ох и ние от няколко дни постоянно се буди вечер , лиги , всичко в устата , доста е подуто и бяло вече педиатърката каза че се е пукнал венеца .. кривотии големи веднага след коликите това сега ,де да имаше малко почивка :д

# 649
Добро утро момичета, пак съм аз с наща дилема с кашлицата от два дни давам проспан, почиствам нослето сшгам капки, но ефект никакъв двтето не спира да кашля. днес ще го водя пак на лекар, но не виждам смисъл само ми повтарят от зъбите било, добре де пак трябва да му помогна по някакув начин. Много е жален милия, даже чувам че му каркори нослето. Май ще търся друг лекар. Не знам дали да не ги попитам за витамин ц, и дали панадол да давам.. мислех си дали не е и от кломатика, който вчера сложихме.

# 650
  • София
Панадола има смисъл само при температура и болки. Витамин ц може да слагаш в носа, ако секретите са воднисти, иначе няма да има никакъв ефект. По-добре заведи детето на друг доктор..знам ли...

# 651
Панадола има смисъл само при температура и болки. Витамин ц може да слагаш в носа, ако секретите са воднисти, иначе няма да има никакъв ефект. По-добре заведи детето на друг доктор..знам ли...
Май така ще стане, абе ако и третоя ми каже същото незнам. То ясно че са пт зъбките тия неща, ама все пак им трябва лечение. Нали казват, че и при никненето на зъбките, имунитета пада и е по вазможно, да настине или да хване грип. Слагаме капки в нуслето и почисъвам с солен раствор, а чудех се дали вит ц не мога да му давам така.

# 652
  • София
В устата витамин ц не е проблем. Аз давам профилактично по еднаа ампула на ден сутрин на гладно в продължение на пет дни, после десет дни почивка и пак.

# 653
В устата витамин ц не е проблем. Аз давам профилактично по еднаа ампула на ден сутрин на гладно в продължение на пет дни, после десет дни почивка и пак.
да и аз мисля да пробвам, какъв витамин ц колко мг? Мога ли да я слагам в вода/мляко?

# 654
  • София
Ампули от по два милиграма разтвор за пиене( защото има и ампули за инжекции). Измислили са даже и маркетингов трик, има ампули за деца (разбира се абсолютно същите като другите, но родителите ги предпочитат), аз взимам просто обикновени. Вероятно може да се разтварят във вода аз ги давам директно (доколкото ми е известно децата го харесват, моите определено много го харесват). Давам цялата ампула, някои хора предпочитат да дават половин, не знам каква е причината. Ако решиш да даваш половин, другата половина изпий ти, защото веднъж отворена изветрява много бързо.

# 655
Ампули от по два милиграма разтвор за пиене( защото има и ампули за инжекции). Измислили са даже и маркетингов трик, има ампули за деца (разбира се абсолютно същите като другите, но родителите ги предпочитат), аз взимам просто обикновени. Вероятно може да се разтварят във вода аз ги давам директно (доколкото ми е известно децата го харесват, моите определено много го харесват). Давам цялата ампула, някои хора предпочитат да дават половин, не знам каква е причината. Ако решиш да даваш половин, другата половина изпий ти, защото веднъж отворена изветрява много бързо.
благодаря за информацията, е взема.

# 656
ditmade, извинявай за въпроса, но по препоръка на лекар ли е тази схема с вит. С? Че звучи супер и си го записах, ама все пак да знам Simple Smile и благодаря за винаги полезните и изчерпателни отговори! Flowers Tulip

# 657
  • София
g.kehaiova, ти къде заведе детето на второ мнение? Просто информативно 🙂
Като ти казаха и двамата лекари, че не е болен, кой ти изписа проспан? Питам, защото понякога и Сиропът те разкашля

# 658
  • София
ditmade, извинявай за въпроса, но по препоръка на лекар ли е тази схема с вит. С? Че звучи супер и си го записах, ама все пак да знам Simple Smile и благодаря за винаги полезните и изчерпателни отговори! Flowers Tulip
Радвам се, че съм полезна.
Да, педиатъра ми го препоръча. Аз и за себе си така правя. Само дето при мен е на хапчета и количеството е различно. Общо взето витамин ц-то колкото е незначително на пръв поглед е доста важно. Разбира се, ако си го набавяш от храната най-добре, ама аз...

# 659
g.kehaiova, ти къде заведе детето на второ мнение? Просто информативно 🙂
Като ти казаха и двамата лекари, че не е болен, кой ти изписа проспан? Питам, защото понякога и Сиропът те разкашля
първо го заведох при личния лекар, който работи с деца, мнението му беше тпва, след това го заведох при педиатъра му, който след прегледа останови същото.щ, казах че детето кашля, но исписа само капки за нос. На следващия ден кашлицата се засили, и звъннах на личния му лекар, тъй като беше събота и не успях да се свържа с педиатъра, та той ми исписа проспан. Днес поне е работен ден и ще го водя пак да го прегледат да видят гърдичките. В петък бяха чисти уж. Чудех се за сиропа, но просто като гледах как кашля детето ми и не може да спи от кашлицата само се буди, неможах да не зема. Поне за сега, днес след прегледа може и друго да кажат. Вярвам, че е от зъбите, защото когато аз съм вадила зъби като дете съм правила и ангини. На познати бебчетата са били и с цепнати венци, абе ужас дано при всички мине вазможно най-леко с тия зъбки.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 11:46 от G.kehaiova

Общи условия

Активация на акаунт