Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 20 295
  • 823
  •   1
Отговори
# 660
Моят прекара един вирус със запушен нос и кашлица от сополите. Личната му предписа Проспан също, в аптеката се чудеха как е за толкова малко бебе. Давах го, после отидохме  а частния педиатър. Той се изказа за Проспана, че може да се дава само той, но в два пъти по-малка доза и ксто цяло няма да ни свърши много работа. Спрях го, минахме само на вит. С, Осцилококцинум и Биозин. Мина всичко, но може и сам да се е преборил.
Та мисълта ми беше, че (след консултация), може да пробвате Биозин с коластра за подсилване на имунитета. За кашлицата от зъби едва ли ще помогне, но цялостно се отразява добре, поне на моето дете.

# 661
  • София
Аз съм много доволна от Биозин-а. На баткото трета зима давам без прекъсване. Аз също си го пия и ММ си пие неговя. Та да чукам на дърво повече от хрема не сме имали. На бебето все още не давам, защото си мисля, че да го кърмя е по-ефикасно за момента, но като го отбия и него ще го почна през зимните месеци.

# 662
Ще пробвам тогава с биозина, иначе вчера пак бяхме на преглед, всичко чисто гърдите, гърлото никакви признаци за грип,настинка. От венците. Ще изчакам два,три дни ако не започне да намаля кашлицата, ще го водя някъде другаде. Казаха да си продължаваме с проспана.

# 663
Вие как давате Биозина? Аз почнах с лъжичка. Моят много му се мръщи и прави едни отвратени физиономии, затваря устата, аха да повърне. Не знам как ще му дам цяло шише.

# 664
това ли е биозина? А има л ивотД в него, защото сега му давам капки. Как го давате, какво количество и веднъж дневно ли? Няма да се консултирам с лекаря, направо ще го взема.

# 665
Веднъж дневно, гледам да е сутрин. Давам си и 2 капки вит. Д. Педиатъра ни го изписа, не вярвам да се предозира в зимните месеци. Пак ще питам другата седмица, като отидем.

# 666
Моя мъник май е настинал.Ака в зелено,водих го при лекарката и ужким нищо му няма.Излезнаха му пъпчици,добре че бяха преди да въведа жълтъка,та не е от него,но нямам идея от какво са.Питах я и за тях и ми каза"ААА те са си такива"...много изчерпателен отговор.Та нямам търпение да дойде декември и да я сменям.
Имам и въпрос.Гледам,че тоя жълтък се въвежда месец.През тоя месец нищо друго ли не се въвежда?Я кажете и тези,които са заместили хранене как се храните,че моя голями паузи не може да прави,а искам да направя някакъв график,че си нямам вече на идея кога какво яде,а има почти 2 заместени хранения.А докато го кърмя май няма да се спи.Иска да си спи на гърдата и като го махна след 1-2 часа става,цоква 2 пъти и пак заспива...Дохранвате ли с нещо като е по-голяма пауза и с какво.Питах и в темата за захранване,ама май освен да ме нахокат няма да получа там съвет.А не искам да го прехранвам,че той изяжда на първото хранене с пюре 200грам месо със зеленчуци+десерт и после си иска да си цока след 1 час и нещо 2...Та ме посъветваха там да го храня на поискване,ама това ще рече да си стоим прикачени по цял ден...аз и сега не смогвам да направя нещо,ми тогава и на тоалетна няма да мога да ида.

# 667
В кърмата има много повече белтъчини и мазнини отколкото в зеленчуковото пюре, било то и с месо. Млякото го засища много повече и му осигурява много повече калории в този бурен процес на растеж. Така че той наистина има нужда от него и е добре да му го предлагаш винаги, когато поиска. Затова се буди и често да цока през нощта, за да навакса с калории. Това му осигурява добър растеж и развитие. Така е най-добре да продължи поне до годинката, стига на теб да ти е възможно и да го искаш.

# 668
  • София
това ли е биозина? А има л ивотД в него, защото сега му давам капки. Как го давате, какво количество и веднъж дневно ли? Няма да се консултирам с лекаря, направо ще го взема.
Това е биозина, давам го сутрин преди ядене. В него има витамин д - 400IU на една доза, която е 5 милилитра. Това е препоръчителната дневна доза за човек. Вигантола съдържа 20 000IU в един милилитър, което са 40 капки. Това прави по 500IU в една доза (капка). Значи на бебетата даваме по две капки зимно време...следователно, ако даваш биозин, може дадаваш и по една капка вигантол. Но и да даваш по две, няма проблем.

# 669
Това е биозина, давам го сутрин преди ядене. В него има витамин д - 400IU на една доза, която е 5 милилитра. Това е препоръчителната дневна доза за човек. Вигантола съдържа 20 000IU в един милилитър, което са 40 капки. Това прави по 500IU в една доза (капка). Значи на бебетата даваме по две капки зимно време...следователно, ако даваш биозин, може дадаваш и по една капка вигантол. Но и да даваш по две, няма проблем.
Благодаря! Ще давами и по една капка отделно. Още днес ще отида да взема биозина.

# 670
  • Sofia
borislavabgmamma, аз днес започнах с жълтъка и се чудя същите неща като теб Simple Smile. Относно паузите между храненията май с обща болка на всички. Ние например вече не се кърмим и сме на АМ, но да ти кажа пак не ми издържа мн часове след заместено хранене. При нас храненията са така:
Закуска 08:30-09 АМ 180-210 мл
Обяд 12:30 зеленчуково/месно пюре, около 150-190 гр
Към 15-16 часа давам пак АМ, защото не издържа до СЗ
Към 18 давам СЗ каша с плод
Вечерята е към 21:00 пак АМ 180-210мл. Забелязах че като давам зеленчуково с месо спи следобед малко повече, но категорично не издържа повече от 4 часа.

# 671
Хаха.Моя,ако изкара 3 часа и 1/2 ще вдигна банкет.Абе още половината,та и по-малко остава до година,ще спим после.Стига да си имам кърма до тогава и стига толко,че да тича по площадката и да крещи "мамооо дай цицата" ми е прекалено.Ще намаля твърдата храна и така ще сме.

# 672
  • София
curly, по моето скромно мнение супер ти е режима. Моето бебе също е на 3 пути Ам , пюре на обяд и каша за следобед. Само с други часове.
Днес най-накрая стигнахме до лекарката. Оказа се, че понеже е над 6 месеца, ще му прави само 2 симфлорикса.
Станал е 69 см, почти 8 кг. Едвам го нося, сестра му нямаше 9 кг на 1 година.

# 673
Моя и три часа едвам издържа 🤷♀ След плод не чака даже толкова. Аз и преди съм писала моят кашите нещо не ги харесва и аз не му давам. На обяд си яде зеленчука +- месо ,днес за първи път и аз дадох жълтък ,да видим.,после около 15.00 ч си яде плод. Аз междудругото преди няколко дена купих плодови пюренца на хип ,като в меко шишенце дето са ,Оф голямо обяснение 😄 ,в кутия 4х90гр ,за на вън са перфектни ,имат си и лъжичка . А относно подсилването на имунитета аз давам това ,от скоро го давам и още не мога да изкажа мнение

# 674
  • Sofia
Аз докато бременеех и кърмих бях на Биозин мама. Страшно съм доволна. Даже още пия като се сетя, ама малко го забравям Wink. Добре че ме подсетихте сега ще взема и бебето и таткото за всеки случай че зима е все пак Simple Smile.
An G - E как ще даваш жълтъка, последователни дни и после през ден или направо през ден?
И аз да попитам, цял месец ли не се дават нови храни заради жълтъка?

Общи условия

Активация на акаунт