Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 20 294
  • 823
  •   1
Отговори
# 675
Аз докато бременеех и кърмих бях на Биозин мама. Страшно съм доволна. Даже още пия като се сетя, ама малко го забравям Wink. Добре че ме подсетихте сега ще взема и бебето и таткото за всеки случай че зима е все пак Simple Smile.
An G - E как ще даваш жълтъка, последователни дни и после през ден или направо през ден?
И аз да попитам, цял месец ли не се дават нови храни заради жълтъка?
Мислех последователни дни да са ,около седмица да стигна до 1/4 и после през ден,но не знам как е правилно. Ти как мислиш да даваш? А относно въвеждането на нова храна ,аз така или иначе нямам какво да въвеждам освен глутен, който мисле след 7я месец да дам.
А риба кога се дава така и не разбрах 🤷♀

# 676
  • Sofia
Ами аз се чудя защото педиатърката ми каза последователни дни и после през ден, но пък мамите в темата за захранването ми казаха направо през ден и се чудя как да го направя. Аз искам да въвеждам още едно месо, банан, броколи и евентуално грах. За рибата май чак към 10 месец, въпреки че на приложението ми за захранване пише към 8-9.

# 677
Започнах и аз най-накрая захранването 😀 една седмица тиква с пюрета на хип, а днес тиква с картоф. Е, нямаше такива физиономии, мръщи се, затвори уста и накрая се и разплака... Защо се получи така, не знам. Но се надявам утре да е ок.
Биозин мама и аз пих през цялата бременност и сега продължавам + витамините, защото кърмя.

# 678
  • София
Днес за първи път дадох месо, изяде си го...тоо и без това не разбра какво има в пюрето де. Иначе вчера за първи път дадох цял жълтък. Горе долу от месец му го давам. Яденето в 3 го пропускаме по негово желание, защото след обяда към 1 се приспиваме и суче доста. После хапва направо към 5. Каши не харесва, обича ябълка с авокадо. Опитвам се звб за следобедна закуска, но се мръщи още не е наясно какво да прави. Оставям го са гризе бисквити с единствения зъб, но май не е фен на сладкото. Кефи се много на водата и го оставям да си пие сам колкото си иска.

# 679
  • София
Имам въпрос към чужбинските мами 😁 Предстои да пътуваме със самолет. Каката беше чак на 4 и нямам опит с толкова малко бебе. Та... предполагам, че няма да ми направят проблем за водата ( над 100 мл) и бурканче, бисквитки ? Понеже полетът ни е в 13 ч, баш време да се яде 😝
Ако имате и др съвети са добре дошли. Знам, че е хубаво да пие или смуче биба при излитане заради налягането. Други съвети?

# 680
Ние също ще летим и аз съм много заинтересована. Авиокомпанията с която ще летим ми даде инфо уж и каза ,че щом съм с бебе няма проблеми и за водата и за млякото и каквото и да е за бебето. Аз бях с малкия с количката ,даже и нея мога да си взема . За бибата и сученето и на мен са ми казвали така. Аз даже нещо малко се притеснявам ама да видим. Ако има някой с повече инфо следя и аз 😉

# 681
  • София
Бебешка храна не е проблем да се внася в самолета. Вода също. Аз исках да му дам биба на излитане и кацане, но той спеше, та нищо не съм му давала, а той и не се събуди. Проблеми не сме имали никакви.

# 682
Аз съм с друг въпрос  не се сещам дали сме го обсъждали.. да ви питам възможно ли е хрема при никнене на зъби? Вчера кихане, секрет в носа, страшно кисел и раздразнителен и само Дентинокс помагаше, не спи, не яде.. Днес няма помен от нищо, нито кихане, ни секрет. Спокойствие и усмивки. А зъб нямаа.. 🤔

# 683
Точно, както го описваш съм чувала, че е възможно, но появата на зъба може да е след седмица-две или повече.

# 684
Хремата започна преди около седмица и то само през нощта и сутрин. След няколко дни избиха 2 долни зъба. Сега продължава да си е все така нервна. Зъбчетата си растат, а беба продължава да е нервна, да дъвче всичко, да й тече лигата и да й хърка нослето. А си мислех, че като избият и ще има ден-два спокойствие Grinning другото което забелязвам е, че много си ръчка вратлето, пак вечер и сутрин. Предния ден даже успя да си пусне кръв...не мога да я одържа. Надявам се, че не е настинка и не я дразни гърлото, ами е от никненето на зъбките. За момента няма други симптоми, но избягвам да се шляем навън в студа, че нали пада имунитета.
И ние сме тази седмица на жълтък. Другата смятам да дам пилешко, ама се чудя дали да го редувам със зеленчуково или с жълтък. Голяма философия това захранване.
На 7 месеца сме вече с мерки 68/7070.
Звб-то го стопирах, че малката стана много ловка и лакома и за два дни се задави на няколко пъти. Скоро пак ще й дам. Сега с тия остри зъби сигурно ще е като ламя.

# 685
  • Sofia
Аз днес преустанових храненето, бебка от снощи е с температура 😔. Днес сутринта беше 38,2. Заведох я при педиатъра, прегледа я обстойно, каза че всичко и е наред, освен че леко свири нослето. Свалям я с Панадол, но преди малко пак вдигна 38. Неиска и да яде нищо, даже мляко изпива макс 100гр и е мн унила днеска, предполагам от температурата. Момичета според вас при каква температура трябва да тръгвам към спешното?

# 686
  • София
Другата смятам да дам пилешко, ама се чудя дали да го редувам със зеленчуково или с жълтък.
AЗ давам 1/4 жълтък в зеленчуковото, на другия ден месо. Досега е ял пиле и пуйка, но ми казаха, че щом е ял един вид месо, значи е захранен с месо и може да давам спокойно следващ вид. За риба не съм питала
Има ли сред вас такива които ползват Макларън или друга марка подобни леки колички. Питането Ми е дали са удобни за постоянно. Ние взехме Макларън, но го ползвам за мола или за кафе. Когато излизаме си ползвам голямата количка. Та се чудя сега за пътуването. Искам да Си взема лекичката количка, АМа 5 дни дали ще му е комфортно да го разнасям и спи в нея? Иначе имам зимен чувал, но все ми се струва много лятна

# 687
При нас една седмица имаше" теч" от носа като бистра вода и днес изби първото зъбче

# 688
  • София
За бебетата няма проблем за водата и храната. Най - много да направят проверка за наркотици. За излитане и кацане вече сте писали, както и по време на полет при смяна на височините също може да се наложи.

# 689
Момичета. Захранвам от около месец (на 6+), от зеленчуковите пюрета само за след 4м ли давате или вече може и за след 6м?
От кашите кои въведохте? И как давате каша с плодово пюре? Колко лъчижки от едното и другото?

Общи условия

Активация на акаунт