Градинарство - моето хоби 23

• 36 829
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
  • София/Варна
Anyyyone аз бих ги сложила при възможност на по-хладно и бих им махнала цветовете. Нали и без това навсякъде пишат, че пъреите цветове се махат, за да набере сила краставичока. В градината мен ме е жал, но като са в кофички ги махам.

# 541
  • пак там
Това не го знаех - за цветовете. Благодаря!

# 542
И аз не знаех за това, че е добре да се махат цъфтежите! Всички ли го правите това?

# 543
  • Карлово
За който се страхуваше, че снегът е затрупал цветята:

# 544
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз не махам нищо.
ако има сили, ще цъфти и връзва, ако няма - само ще си хвърли цвета.

# 545
  • София/Варна
Това с махането на първите цветове на краставиците конкретно,съм го чела на много места. Но и Добри е права, че ако може да ги изхрани ще върже, ако не може ще ги хвърли.

# 546
Здравейте! Имам нужда от съвет, по-точно два😀. Направих си езерце, скромно около 300л вода. Голям мерак, голямо мрънкане на мъжа ми но стана. Обаче водата зеленясва, изчетох доста неща казват да слагам препарат. Някои да има опит с тези препарати? Другият въпрос е, какво да засадя в един ъгъл от двора където слънце не огрява въобще?

# 547
  • гр. София
В такива езерца е хубаво да циркулира водата. Слагат се помпички, които въртят водата.

А да попитам и аз. Кога е подходящо да се садят далии, гладиоли? Дали вече е достатъчно топло?

# 548
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
май е като при картофите - сядаш на земята, изпушваш една цигара и ако не ти е студено на трътката - садиш, ако ти е студено - чакаш още седмица.

# 549
  • гр. София
май е като при картофите - сядаш на земята, изпушваш една цигара и ако не ти е студено на трътката - садиш, ако ти е студено - чакаш още седмица.
Laughing И аз така бях чувала....
Миналата седмица седях и клечах из двора и ми направи впечатление, че земята е топла. Мъж ми вика да ги садим вече, аз се колебая - хем е топло, хем рано ми се вижда.

# 550
🤗 Здравейте ,градината ми е изцяло на слънце.Препоръмайте ми ниски и цъфтящи цяло лято цветя (тип декоративен гербер)

# 551
Здравейте! Имам нужда от съвет, по-точно два😀. Направих си езерце, скромно около 300л вода. Голям мерак, голямо мрънкане на мъжа ми но стана. Обаче водата зеленясва, изчетох доста неща казват да слагам препарат. Някои да има опит с тези препарати? Другият въпрос е, какво да засадя в един ъгъл от двора където слънце не огрява въобще?
Хортензия, хоста.
Слагали сме такъв препарат, не помня името, но беше ефикасен. Избистри водата чудесно. Тук има подобни. https://aquarium.bg/bg/preparati-za-ezera

# 552
При мен се изгубиха всички хости, а бяха доста. Днес преместих две хортензии, засадих още един клематис и една пасифлора, един филаделфус и декоративно грозде,  разсадих вечнозелените треви и набавих няколко иглики.  Така и не успях да купя лилав люляк. Боднах в саксия бамбук, имам още коренчета и трябва да набавя още саксии.

# 553
Малко днешни снимки исках да кача,но са големи. 😣 Като ги смаля ще е.
Скоро чакам момини сълзички да цъфнат,както и флокса,здравеца,лаленцата и люляка. 😍 Магнолията голямата е почти тотална щета с цветовете след снега,малката е по-добре. Утре ще ви ги покажа. 🤗

# 554
  • Norge
Ла Валетта, тези герои, хостите! Open Mouth Да не би все още да не са се показали от земята?

А аз, ровейки вчера из лехите, взех, че изрових...няколко картофа. Добре де, картофчета Grinning
Правете си сметка каква зима е била, щом са презимували живи и здрави. Днес бяха сварени и изядени Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт