Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 073
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Тези спазми се оказаха ишиас. Не знаех, че може и толкова рано да се появи. Прищипан седалищен нерв. Положението е кошмарно вече и се оказва, че нито нещо мога да пия, нито инжекции могат да ми бият, нито нищо. Повечето неща, които изчетох са от сорта "мина ми, като родих" и ми причернява от подобна мисъл... Много ви моля, дайте ми съвет, гел, масаж нещо, което да ме облекчи, защото си лягам по 30 минути ревейки. SobSobSob

# 301
Тези спазми се оказаха ишиас. Не знаех, че може и толкова рано да се появи. Прищипан седалищен нерв. Положението е кошмарно вече и се оказва, че нито нещо мога да пия, нито инжекции могат да ми бият, нито нищо. Повечето неща, които изчетох са от сорта "мина ми, като родих" и ми причернява от подобна мисъл... Много ви моля, дайте ми съвет, гел, масаж нещо, което да ме облекчи, защото си лягам по 30 минути ревейки. SobSobSob

Аз бих се консултирала с физиотерапевт или подобен специалист.
Също бих пробвала с масаж на мускулите на таза. От предни болежки в кръста и краката при мен винаги виновниците са били именно те - от тях плъзва и може да схване някъде. Конкретно за нерв нямам представа, но масажът не мисля, че ще навреди. Не знам дали ще успея да обясня мястото точно, но ще пробвам - там където е изпъкналата част на таза, почти зад него и малко по-надолу. Пробвай да натиснеш в тази област и ако е там някъде ще го усетиш. Масажът може да е само с ръка или с твърдо топче - бейзболна топка, топче за голф, дори онези гумените подскачащи топчета също мисля, че ще свършат работа. Ако има болка там, не се отказвай и се постарай да масажираш поне по 5 мин. на страна без да жалиш усилие и сила. После почивка някой друг час, после пак масаж и така. Повярвай, ще те облекчи и отпусне (ако е там, разбира се).

# 302
  • София
Непременно се консултирай с физиотерапевт, нищо не прави на своя глава, най-малкото масажи, защото можеш да влошиш положението.
Аз в момента хода на масаж, защото ми се появяваше болка в гръбнака сутрин преди ставане. Но аз си имам изтъняване на хрущялите на шийните прешлени и много ме беше страх да не се изгърбя сега като се променя центъра на тежестта.
Отидох при физиотерапевт, каза, че в момента нищо не може да се прави заради състоянието ми. От раменете надолу нищо не може да се пипа по гърба. Въпреки това ми изписа лек масаж на врата и няколко упражнения. Вече 8 пъти ходих, болките спряха още след втория масаж.
Ако си от София, препоръчвам ти д-р Поцкова, физиотерапевт, в поликлиниката на 3-та Градска. Тази седмица е 1-ва смяна, приема без час, с направление от личния лекар. Изключителен професионалист.

# 303
В 38 г.с + 5 съм, а последната ми микробиология е от отпреди близо два месеца. Трябваше ли да се пусне ново, по-прясно изследване?

И другото, което ме гложди, хеликобактер пилорите предпоставка ли са за секцио?

# 304
В 38 г.с + 5 съм, а последната ми микробиология е от отпреди близо два месеца. Трябваше ли да се пусне ново, по-прясно изследване?

И другото, което ме гложди, хеликобактер пилорите предпоставка ли са за секцио?
микробиология по здравна каса е задължително в 38 г.с.. поне така ми е казвала моята АГ когато бях бременна.. за втория въпрос не съм сигурна, но мисля, че ДА

# 305
Dark_Chocolate, да, преди нормално раждане е добре да се направи една микробиология.

Относно бактериите, доколкото знам това е бактерия в стомаха, така че не би трябвало да е проблем за нормално раждане. Проблем са бактерии, с които бебето може да влезе в контакт, когато минава през родилния канал. И все пак, се консултирай и с лекар.

# 306
Благодаря, момичета! Ще се консултирам довечера с лекаря ми и ще помоля да вземе секрет за микробиология. Малко ми е притеснено, че съм закъсняла и че всеки един момент може да тръгне да раждането, а аз не знам какво реално е положението, но ще се надявам резултатите да са чисти, както преди 2 месеца...

Колкото до бактерията, притеснява ме, че се изследва фецес, за да се установи най-точно наличието й... Което ще рече, че бебето все пак може по някакъв начин да получи досег с нея при напъните. Знам ли, може и да не разсъждавам правилно. Замислих се покрай една лекция в Майчин дом, когато обясняваха за клизмата, но да не навлизам в подробности. Иначе досега никъде не съм попадала на мнения, че бактерията е предпоставка за секцио, но се притесних все пак бебето да не зарази, защото е коварна и трудно се поддава на лечение. При мен я откриха в началото на бременнотта и нямаше как да започна курс на лечение с 2-3 антибиотика едновременно...

# 307
  • Наблизо
Спокойно Дарк! Simple Smile Направи си изследванията,но да ти кажа при нас изобщо го няма това притеснение.Правя изследвания,но чак толкова не и всички раждат нормално - няма мрън секцио.
Консултирай се с доктор,ама такъв който не е 'Дай секцио,че повече пари ще глътна и няма да се разправям''.Надявам се твоят да е такъв.

# 308
Гласим се за нормално раждане, Бюти, ама да видим. Дано всичко протече нормално. А резултатите може да ги получа и след раждането, че отнема няколко дена Smile

# 309
  • София
Дарк, не го мисли толкова, в дебелото черво има доста бактерии, които попаднали на друго място са патогенни.

# 310
Dark_Chocolate, за микробиологията не се притеснявай толкова, ако нямаш оплаквания. На мен непосредствено преди второто раждане също не ми взеха секрет, защото малко по-рано ми бяха взели и всичко беше наред. Лекарят сметна, че щом нямам оплаквания, няма смисъл да взимаме пак. Все пак, за твое успокоение, може да поискаш да ти вземат.

А за другото, нямам идея дали може да останат бактерии по ануса(доколкото разбирам това е притеснението ти). Може да попиташ с какво може да си направиш тоалет след клизмата(нещо за промивка примерно) за да си спокойна. Леко раждане!

# 311
Благодаря, момичета, поуспокоих се малко Simple Smile

# 312
Това, че няма "оплаквания" не е гаранция за чист секрет.

И двата пъти, в които се лекувах в по-ранна бременност с глобули (ешерихия коли и стафилококи) нямах абсолютно никакви оплаквания.

В 8ми месец например и сега в 9ти, имам супер засилен секрет, и си мислех, че пак ще излезе нещо, но секрета е винаги чист.

Аз сега пак ще трябва да си пускам, защото още не съм родила, а валидността на изседването ми изтича съвсем скоро.

# 313
Здравейте ! Кога Ви казаха пола на бебчето (коя г.с.) най - точно? Чували ли сте мнения за доктор Л. Бойчев от Тутракан , специално за пола и за преглед на бебчето питам Simple Smile

# 314
Здравейте, с приятелят ми правим опити за бебе от известно време. След последната ми менструация, започнах да имам доста остри болки и разни симптоми, затова реших да посетя гениколога си. Часът ми бе днес и за мое съжаление не беше това, което очаквах да чуя, оказа се че имам възпаление на единия яйчник, изписаха ми лечение под формата на антибиотик. Тази новина доста ме смути и натъжи. Лекарката ми каза че на този етап трябва да спрем с опитите и да не водя полов контакт докато възпалението не отмине. Изчетох сумати и неща, но притеснението ми стана още по-голямо. Въпроса ми е ако някой е минавал през подобна ситуация, може ли да ми каже колко време след като се възстановя от лечението можем да започнем с опитите отново?

Общи условия

Активация на акаунт