Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 078
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
как протича абортът в 22 г.с по медицински причини? вярно ли е че жената може да умре?

Раждането във всеки един  етап е опасно и крие рискове за жената и за бебето.
Аборта по мед. причини в такава седмица може да протече по 2 начина, с предизвикано раждане и с цезарово сечение.
При мен започна с предизвикано раждане и после се събудих оперирана.
Поставя се балон катетър и се влива окситоцин. Чувала съм, че е доста болезнено и после не всеки преминава кюртажа с пълна упойка.
При мен протече в 23та седмица, както казах с операция и после имах 1 год възстановяване и съответно забрана за трансфер, тъй като сме ин витро.
Иска се сериозна документация, за да се изпълни такава процедура, не става само с обикновено направление за хоспитализация.
Съжалявам, че се налага да преминете през това.

# 286
Момичета,помощ ! Излезе ми резултат от БХС,но не знам кое се гледа ? Може ли помощ ?

# 287
До колкото знам Комбинираният риск за Даун се гледа най-много и мисля че ти ок. Но не се задоволявай с отговори тук и  искай лекар да ти го разчете. Аз правих във Фемина- София и ми казаха дата на която да отида да ми го разчетът. Важно изследване е затова виж се с необходимия специалист.

# 288
Здравейте момичета.В 38ма седмица съм и от два-3 дни ми се гади ужасно,като днес още от ставането съм така.Не знам дали да се притеснявам.Отделно вчера бебето го усещаш слабо и рядко,тази сутрин още не съм.Не знам дали да се притеснявам Sad Нормално ли е ?

По-добре отиди на преглед ва твое спокойствие, щом усещаш по-слаби движения. Гаденето може да е някой стомашен вирус, а може и да е свързано с предстоящото раждане.

Да, има време да се вдигне плацентата.

# 289
Привет,
Попаднах на интересно инфо за кампании с безплатни прегледи на бременни из страната. За хората живеещи в София или около нея ще е полезно, а някой дали е чувал за такава кампания в Стара Загора?

# 290
Здравейте, бременна съм в 3ти месец и имам кошмарни спазми в мускулите на краката. Просто ме хващат във всеки един момент и съм парализирана. Пия си магнезия, но явно не е достатъчно. Моля дайте идея как да облекча този кошмар понеже не се живее в страх да се наведе човек и да вика от болка...

Благодаря.

# 291
Хапвайте храни богати на магнезий, като не пропускайте по 1 шепа белени тиквени семки - между 50 и 100 гр н ден

# 292
Здравейте, бременна съм в 3ти месец и имам кошмарни спазми в мускулите на краката. Просто ме хващат във всеки един момент и съм парализирана. Пия си магнезия, но явно не е достатъчно. Моля дайте идея как да облекча този кошмар понеже не се живее в страх да се наведе човек и да вика от болка...

Благодаря.

Явно магнезия не е достатъчно. Говорете с АГ да ви увеличи дозата.

# 293
Да, явно трябва по-висока доза. Също така той действа с натрупване, така че е възможно след известно време да даде резултат.

# 294
  • София
Добавете вит. В6 към магнезия.
А също така причината може да е и в кръвоносните съдове, за това може да се консулгирате и със съдов хирург

# 295
Фея ме подсети да попитам - в 33 седмица съм и от известно време имам ужасни крампи.. Започват понякога от бедрата по целия крак Thinking Мислех, че крампи може да има само на прасците, но ..
Та съдов хирург казвате? Ще говоря с АГ в петък, че не се търпи. Магнезий пия от няколко месеца 3х1.

# 296
  • София
Фея ме подсети да попитам - в 33 седмица съм и от известно време имам ужасни крампи.. Започват понякога от бедрата по целия крак Thinking Мислех, че крампи може да има само на прасците, но ..
Та съдов хирург казвате? Ще говоря с АГ в петък, че не се търпи. Магнезий пия от няколко месеца 3х1.
3х1, обаче зависи и от колко милиграма, а също така и под каква форма е, че не всички се усвояват еднакво добре от всички хора.
А 33 г.с. е нормално бебето да притиска и кръвоносни съдове, и нерви...

# 297
Пия Магнерич - 500. То нормално, ама не мога да спя. Дано има решение.
Мерси, Нандин. Hug

# 298
  • София
Пия Магнерич - 500. То нормално, ама не мога да спя. Дано има решение.
Мерси, Нандин. Hug
Знам, мн е неприятно, но още малко остава. Дано бебчето  да е кротичко, поне след това да можеш да спиш.
При мен точно така се случи, за щастие Simple Smile

# 299
Здравейте ,аз също имам питане за резултати от БХС, прикачвам ви снимка от скрининга .Става дума за Тризомия 13 или Синдром на Патау,НА акушерката ми не и харесват стойностите и ще се допита до доктора който ми прави скрининга ,но чак в петък ,та въпроса ми е според вас има ли притеснение при такива стойности?И другия ми въпрос е знаете ли какви трябва да са нормалните стойности на лявата и дясната маточна артерия?И мойте дали са в норма?

Общи условия

Активация на акаунт