Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 912
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Аз също нямам кой знае какъв апетит. Храня се съвсем нормално, само където вече не мога без закуска, но и това може да е до нагласа...

# 571
  • София
Това с вълчия непрестанен глад по време на бременност е малко градска легенда и идва най-вече от филмите. Grinning
Абе хич не е легенда, баш реалност си е. Всичко ми се яде, постоянно съм гладна, като видя някой на улицата, че яде, веднага ме интересува какво яде... 😁

# 572
Това с вълчия непрестанен глад по време на бременност е малко градска легенда и идва най-вече от филмите. Grinning
Абе хич не е легенда, баш реалност си е. Всичко ми се яде, постоянно съм гладна, като видя някой на улицата, че яде, веднага ме интересува какво яде... 😁
Съгласна съм . Преди да забременя бях  много злояда . Обаче сегаааа... всичко което видя и го искам 😆😆

# 573
По-скоро си е до човешката нагласа. Аз също не мога да кажа, че постоянно ми се яде или че ми се яде всичко и всякакви странни неща по никое време на деня или нощта да трябва таткото да обикаля за манго примерно. Прехвалено е малко повече, но всеки си има своите виждания 😊 Друг пример мога да дам в друга насока...ами никой не може да ме убеди, че по време на бременността гаденето и повръщането идва от това, че детето ще има голяма коса, тази коса дразни стомахът и от там идва повръщането...еми не мога да го приема за истина, а таткото е мега убеден в това, че косата на детето ме кара да повръщам или да ми вървят киселини 😁. Няма лошо хората да вярват в подобни легенди.

# 574
С нарастването на плода вътре докато сте бременни започва да се притиска стомах , черва, както и други вътрешни органи. Аз след осми месец почти не можех да ям, умирах от киселини, повръщах киселини по няколко пъи на ден. Изписаха ми лекарства, киселините спряха. Но така или иначе червата би бяха доста високо. Не можех почти да се храня защото нямаше място. Всичко беше бебе. До толетна ходех по 5-6 пъти на ден, защото освен стомах, бебето притискше и червата. И така, всипко с косата по мое мнение е мит.

# 575
Здравейте. Бременна съм в 10та седмица. Цикъла ми е ужасно нередовен на 40-50 дни и имах ужасно стресов период и не бях разбрала досега. Проблемът е, че пуших през цялото това време. Пуша по 3-4 цигари на ден, като в най-стресовите ми 2 дни пуших по-повече. Освен, че ги спирам това е ясно, искам да ви помоля за мнение. Дали много съм навредила на плода? Първият триместът ли е най-опасно да се пуши? И изобщо каквото ви хрумне. Ужасно притеснена съм. Благодаря!

# 576
Здравейте. Бременна съм в 10та седмица. Цикъла ми е ужасно нередовен на 40-50 дни и имах ужасно стресов период и не бях разбрала досега. Проблемът е, че пуших през цялото това време. Пуша по 3-4 цигари на ден, като в най-стресовите ми 2 дни пуших по-повече. Освен, че ги спирам това е ясно, искам да ви помоля за мнение. Дали много съм навредила на плода? Първият триместът ли е най-опасно да се пуши? И изобщо каквото ви хрумне. Ужасно притеснена съм. Благодаря!
Нищо му няма на ембриона.
Просто спри да пушиш отсега нататък.

# 577
Мами да попитам вярно ли е,че второто раждане е по-лесно и бързо от първото?А и другия евентуален мит,че момчетата се раждали по-късно или на термин?
П.С.имам дъщеря на 10 год., която избърза с 8 дена,а сега мноооого ми е важно да седи до последно в корема бъдещия и брат,че баща му се връща от кораб 2-4 дена преди термина ми😒😁

# 578
Всичко е строго индивидуално. Няма бременност, която да е 1 към 1 с предишна, камо ли с чужда. Със сестра ми сме родени след термин, на ММ сестра му пък е родила и двете си деца 20 дни преди термин (момче и момиче). Та както казах, много зависи. 🤗
За второто раждане не съм чула досега някой да каже, че му е било по-трудно обаче.

# 579
  • София
Моя син се роди 20 дни преди термин.

# 580
Здравейте момичета имам есин въпрос...В края на 17та седмица съм и влизам след 2 дни в 18 🥰 от 15 края усещам движенията на бебчо , но сега в 17та ги усещах по често като леки ритничета(усещам също как се мести от едната в другата страна...подува се коремчето ми и на пипане е по твърдо в съответната страна в която е)а днес съм усетила само два,три пъти и то лекичко 🤔 Въпроса ми е дали е нормално да има дни в който по малко се усеща.Благодаря

# 581
Здравейте от мен, в 8ми месец, втора бременност. Днес на феталната морфология ми казаха, че бебето върви едро (и като кости, но и като стомахче) и вече го изчисляват като 2 кг и 100 гр. Моите околоплодни води са изписани като "нормални" на самото изследване от софтуера, но според морфоложката са на горна граница. Каза да съм изрядна с диета, да ограничавам всички въглехидрати, да огранича много сериозно и плодове (аз ям наистина много плодове, защото от тях ми минава гадене и прилошаване). Много съм стресирана, ако трябва да съм честна, защото съм все пак доста напред с бременността. Според морфоложката, ако сега се подходи правилно с диетата, може да се проконтролира ситуацията. Някой има ли опит с положително повлияване на ГД на такъв късен етап от бременността? Искат да правя второ обременяване. Първото беше в 22 седмица и не показа отклонения.

# 582
Мами да попитам вярно ли е,че второто раждане е по-лесно и бързо от първото?А и другия евентуален мит,че момчетата се раждали по-късно или на термин?
П.С.имам дъщеря на 10 год., която избърза с 8 дена,а сега мноооого ми е важно да седи до последно в корема бъдещия и брат,че баща му се връща от кораб 2-4 дена преди термина ми😒😁

В по-голямата част от случаите второто раждане е по-бързо от първото, но дали ще е по-леко не може да се каже. Има значение през какъв интервал са ражданията. Моите раждания са през 2г. и половина и второто беше като на шега -леко, бързо(почти 4 пъти по-кратко от първото) и весело. Ужасно силни болки така и не се появиха. Пожелавам ти такова раждане.

Характерното при вторите раждания е, че шийката се скъсява и изглажда едновременно, заради което по-бързо се стига до пълно разкритие. Също така са необходими по-малко контракции за достигане на пълно разкритие.

Относно износването до термин, няма нищо общо с пола на бебето. И това, че си родила 8 дни преди термин, не значи че пак ще родиш по-рано. Моя позната първото го роди 10 дни преди термин, а второто - 5 дни след, като през цялото време беше сигурна, че и второто ще го роди по-рано. Grinning Аз моите ги родих с доста голяма точност-първото 2 дни след термин, а второто 1 ден преди термин.

# 583
Извинявам се, че отново ще постна същия пост, но ви моля за мнения.

# 584
Освен, че ги спирам това е ясно
ами да беше ги спряла вече ...
всичко е относително, някои употребяват кокаин повече от веднъж седмично в продължение на 2 месеца + алкохол (и при оплождането спермата е била след алкохол и кокаин), и раждат здрави бебета ... някои водят напълно здравословен начин на живот и внимават с всичко, и след това имат проблеми ... зависи и от твоите гени и от тези на мъжа ...

Общи условия

Активация на акаунт