Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 917
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ако не е възпалено и не ви боли, няма проблем

# 556
Ако не е възпалено и не ви боли, няма проблем

Не ме боли , но това се случи днес и сега кожата отдолу където е била е подвижна (незнам дали добре се изразих) и все едно ще падне.

# 557
  • София
Не го пипайте, не мисля, че ще има проблем

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 00:52 от Nandin

# 558
Здравейте, в 12с съм. Имам болки тип менструални, около датата на Ц съм. Не са много силни и отшумяват с но шпа. Нормално ли е това?
Вчера бях на преглед и всичко беше ок. Не искам да изпадам в паника излишно и да ходя днес пак, но ако не минат ще отида разбира се.

# 559
Момичета, някоя от вас чела ли е някоя книжка. Търся си нещо в темите масажи и гимнастики за бебенца, хранене, методи на Монтесори.

Благодаря!

# 560
Момичета, някоя от вас чела ли е някоя книжка. Търся си нещо в темите масажи и гимнастики за бебенца, хранене, методи на Монтесори.

Благодаря!
Аз книга не съм чела,но ходя на училище за родители,там всичко това (без Монтесори,мисля) се обяснява нагледно от педиатри,акушерки и консултанти по кърмене.В повечето градове мисля че ги има,аз ходя на няколко места и много ми е интересно.

# 561
  • София
Здравейте,
В 16 г.с. съм от бременността и имам болки, особено вечер в малките часове, пия магнерот 3х2, но-шпа 3х2 и утрогестан вечер 1х2 ваг. Искам да попитам, нормално ли е да изпитвам такива ПМС болки и на някой дали се е случвало това? След всичко това, което пия дали изчезват болките в някакъв период?

# 562
След такива количества Ношпа и магнезий не би трябвало да имаш болки, според мен. И аз в тези седмици имах подобни болки на моменти, но обикновено минаваше след прием на същите лекарства. Консултирай се със следящия те лекар възможно най-скоро.

# 563
Направиха ми но казаха че всичко е добре.       
Момичета аз имам бяло течение още докато ми спре цикала веднага почва от какво може да е
Само лекар може да каже и то след изследвания

# 564

Благодаря!

Аз също търся книги на тема майка и бебе. Не искам просто първата книга, която видя, а някоя наистина полезна. Относно храненето си закупих 1 книжка и смятам, че е доста полезна "Енциклопедия на детското здраве". Видях я в един медицински център, докато чаках за преглед. Описани са различни заболявания как да ги познаеш и как да се справиш с тях, хранене, закаляване...интересни неща. В Хеликон попадна на друга книга "Какво те чака през първата година на детето". Кмаше също и няколко заглавия с метода Монтесори, но не помня имената.

# 565
Препоръчана ми е тази като много практична:

# 566
Полезно е да четете и на тема кърмене за да сте наясно, когато родите. В българските АГ болници не се набляга особено по темата, а съветите след раждане често са погрешни, което може да доведе до неуспешно кърмене. Така че, ако искате да кърмите, е добре да се подготвите предварително. Wink

# 567
Здравейте, момичета! Искам да попитам някоя от вас страда ли от липса на апетит? Вмомента съм 34+5 г.с. ,но от началото на 8-мия месец хич не ми се яде. Ям, само за да расте бебето, а единственото, което ми се дояжда по желание са цитруси. От 7-ми месец ми е наложен постелен режим, сигурно има общо, но все като слушам други бременни колко им се е ядяло всичко, се чувствам доста странно.

# 568
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Искам да попитам някоя от вас страда ли от липса на апетит? Вмомента съм 34+5 г.с. ,но от началото на 8-мия месец хич не ми се яде. Ям, само за да расте бебето, а единственото, което ми се дояжда по желание са цитруси. От 7-ми месец ми е наложен постелен режим, сигурно има общо, но все като слушам други бременни колко им се е ядяло всичко, се чувствам доста странно.

От самото начало нямам зверски апетит към каквото и да било,няма храни които да ми се ядат по-малко или повече.
Случвало се е да се заситя с една ябълка и половин банан. Според няма проблем,щом бебето се храни и си расте както трябва.

# 569
Това с вълчия непрестанен глад по време на бременност е малко градска легенда и идва най-вече от филмите. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт