Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 923
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте пуснах си изследвания днес, тъй като месец не съм ходила по лекари и лаборатории и реших да видя какво е положението преди посещението на следящия лекар. Показа ми завишено СУЕ (51 при реф ст-ти до 37) и повишени неутрофили 76% при допустима до 70. Възможно ли е това да са показатели, повищаващи се по време на бременност, или имам някаква инфекция?
Лимфоцитите ми пък са понижени, което според интернетзначело рак Simple Smile)...май преди нямах такива отклонения, опитвам се да си намеря предишни изследвания. Някой имал ли е подобни резултати?

Щитовидният ми хормон е паднал до 0.36... почти на долна граница...Бременна съм в началото на 8ми месец.
Точно тези промените в кръвната картина са нормални за бременните жени.

# 541
И на мен ми беше така. Като се опитвах да го обясня, ме питаха "ама като цистит ли" и аз никога не успях да обясня, че изобщо няма нищо общо с тези усещания. После спря Simple Smile
Здравейте момичета пак съм аз 😊 утре влизам в 17та седмица от бремеността живи и здрави и искам да ви попитам за няколко неща.Както от преди казах вече усещам по малко бебчо някой ден повече , друг по-малко.Постоянно ниско долу ми е по твърд корема до към пъпа и понякога усещам , че от едната странна е повече дале е възможно да е бебчо?Другия проблем ми е , че понякога като ходя по малка нужда усещам болка ниско дясно в страни , а и (малко грубо ще прозвучи извинявам се , за което) усещам буквално как пикучния ми мехур се изпразва.Дали някоя от вас знае нещо и благодаря предварително 😊😊

# 542
Нормалните стойности на кръвните показатели са по-различни по време на бременност и затова няма абсолютно никакъв смисъл бременните да се опитват да си тълкуват изследванията сами. Само лекарите са наясно с това как варират различните стойности по време на бременност. Никога не съм го разбирала това филмиране. Аз съм си гледала изследванията само информативно и не съм се панирала, а съм изчаквала мнението на лекаря.

А на колко време е добре да се следи ТСХ, ако нямаме проблем с щитовидната?
Аз пуснах на своя глава в началото на трети месец и беше 1,5
Т4 също в норма, но не  помня стойността.
Чудя се да го изследвам ли пак и кога?

Не виждам никакъв смисъл да пускаш ТСХ и да си търсиш заболявания, щом нямаш проблеми с ЩЗ. Както са ти отговорили, първия триместър е най-важно ТСХ да е в нормите за бременни, защото тогава бебето си няма собствена ЩЗ. При положение, че твоето ТСХ тогава е било перфектно, няма данни да имаш проблеми. Аз лично съм го следяла всеки месец по време на бременностите, защото съм с хипотиреоидизъм и без терапия моето ТСХ е 3-4, което при опити за забременяване и бременност е високо.

# 543
  • Бургас
Да си търся заболявания??? Ами не, не си търся. Wink
В началото на трети месец се записах на ЖК и ми пуснаха дежурните изследвания. Тогава реших да си проверя и ТСХ, защото знам че скача по време на бременност.
Точно за това попитах дали е необходимо да се проследи, когато проблем няма. Wink

# 544
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз нямам проблеми с щитовидната, обаче ТСХ ми беше завишено (3,92). Назначава се терапия по време на бременността, нищо че жлезата е добре. И аз следя всеки месец и променяме дозата, ако има нужда.
Обаче за 3ти месец мисля, че 1.5 е супер като резултат и не би трябвало да има проблем, особено след като жлезата е здрава и преди това не е имало завишени показатели.

# 545
вчера на прегледа ми изписаха гинопеварил 50 мг, въпреки че нямам никакви оплаквания, било хубаво веднъж или два пъти седмично да се слага за поддържане ... много се чудя дали да го взема, четох че могат да ми се появят гъби от него и изобщо не ми се рискува ..

# 546
  • София
вчера на прегледа ми изписаха гинопеварил 50 мг, въпреки че нямам никакви оплаквания, било хубаво веднъж или два пъти седмично да се слага за поддържане ... много се чудя дали да го взема, четох че могат да ми се появят гъби от него и изобщо не ми се рискува ..
Гино-паверил е за лечение на гъбички, няма как от него да се появят!

# 547
а като нямам такива не може ли да ми стане нещо?

# 548
  • София
Момичета, някакви впечатления от бебешката козметика на Dove? Ароматизирана ли е много, подходяща ли е за новородено или да заложа на скъпата медицинска козметика?

# 549
Не съм ползвала Dove, но на моя приятелка дерматолог и беше казал, че не препоръчва техните душ гелове и шампоани, обаче не помня причината, защото беше преди 5-6 години (за възрастни става въпрос).

Като се роди хлапето, използвахме на хип (олио през зимата и мляко през лятото) и не сме имали проблеми, а и много ми харесва как миришат. Живи и здрави пак тях бих използвала.

[/b]
Момичета, някакви впечатления от бебешката козметика на Dove? Ароматизирана ли е много, подходяща ли е за новородено или да заложа на скъпата медицинска козметика?

# 550
Заложете на естественото- медицнската козметика не е от тях.
Кокосовото масло е универсално и е страхотно за бебето след баня : )

# 551
  • София
а като нямам такива не може ли да ми стане нещо?
Няма какво да ви стане.

За бебешкато козметика - колкото по-малко ползвате, толкова по-добре.
От както се е родил моя син ползвам само продукти на Бочко.

# 552
Момичета аз имам бяло течение още докато ми спре цикала веднага почва от какво може да е

# 553
  • София
Момичета аз имам бяло течение още докато ми спре цикала веднага почва от какво може да е
Само лекар може да каже и то след изследвания

# 554
Здравейте момичета моля за съвет и мнение🙂 Знаете , че по време на бременост се уголемяват зърната и около тях има едни кожни пъпчици и на едната се беше образувала коричка ...е без да искам премахнах коричката и незнам дали не си създадох проблем не разбирам изчетох много статии , но нищо😒

Общи условия

Активация на акаунт