Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 924
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
ами само ходих на гинеколог за преглед не са ми правили тестове

Paslai, най-добре разгледай подфорум Проблемно забременяване, там ще се ориентираш от къде и как да започнете да търсите решение на проблема си ЗАЕДНО с твоя партньор, а и има с кой да поговориш по темата:

https://www.bg-mamma.com/?board=444

# 526
Според мен, при подобна ситуация, всяко АГ може са те посъветва какво да предприемете. Ако не сте следили стриктно овулацията, могат да се направят изследвания в тази посока първо. Намери си лекар, с който да обсъдите тези неща и да ти даде съвети.

quote author=Paslai link=topic=1147658.msg39676724#msg39676724 date=1574180445]

# 527
Следя си овулацията със тестове.       

=bamzi link=topic=1147658.msg39676747#msg39676747 date=1574180795]
Според мен, при подобна ситуация, всяко АГ може са те посъветва какво да предприемете. Ако не сте следили стриктно овулацията, могат да се направят изследвания в тази посока първо. Намери си лекар, с който да обсъдите тези неща и да ти даде съвети.

quote author=Paslai link=topic=1147658.msg39676724#msg39676724 date=1574180445]

# 528
Тестовете показват кога е пикът на ЛХ хормона, но не показват дали действително се случва овулацията. Това ще го разбереш с проследяване от АГ.

Посетете репродуктивен специалист, а не някое квартално АГ

# 529
Ами след 2 години опити е време и той да посети специалист. Защо си мислиш, че проблема е в теб?
Ами много радко се получава да е в мъжа проблема си мисля

Напротив,даже повечето лекари пускат първо спермограма.

# 530
 Здравейте пуснах си изследвания днес, тъй като месец не съм ходила по лекари и лаборатории и реших да видя какво е положението преди посещението на следящия лекар. Показа ми завишено СУЕ (51 при реф ст-ти до 37) и повишени неутрофили 76% при допустима до 70. Възможно ли е това да са показатели, повищаващи се по време на бременност, или имам някаква инфекция?
Лимфоцитите ми пък са понижени, което според интернетзначело рак Simple Smile)...май преди нямах такива отклонения, опитвам се да си намеря предишни изследвания. Някой имал ли е подобни резултати?

Щитовидният ми хормон е паднал до 0.36... почти на долна граница...Бременна съм в началото на 8ми месец.

# 531
Трябва да обсъдиш с лекар. От личен опит мога да кажа, че СУЕ е нормално да бъде завишено в края на бременността, а ако хормонът на ЩЗ, за който говориш, е ТСХ, то той често варира по време на бременност и трябва да се консултираш с ендокринолог, тъй като хормонът при теб е нисък. Аз имах обратният проблем по време на бременностите - високо ТСХ, и бях на терапия за понижаването му и поддържането му в определени граници.

# 532
Благодаря  много. Да, ще обсъдя. Просто не искам да се притеснявам излишно преди да отида на прегледа. Ще се опитам да си преместя часа за утре. Да, ТСХ е хормонът.

# 533
Здравейте пуснах си изследвания днес, тъй като месец не съм ходила по лекари и лаборатории и реших да видя какво е положението преди посещението на следящия лекар. Показа ми завишено СУЕ (51 при реф ст-ти до 37) и повишени неутрофили 76% при допустима до 70. Възможно ли е това да са показатели, повищаващи се по време на бременност, или имам някаква инфекция?
Лимфоцитите ми пък са понижени, което според интернетзначело рак Simple Smile)...май преди нямах такива отклонения, опитвам се да си намеря предишни изследвания. Някой имал ли е подобни резултати?

Щитовидният ми хормон е паднал до 0.36... почти на долна граница...Бременна съм в началото на 8ми месец.

Здравей!
Когато забременях СУЕ ми беше 20 при реф.стойност до 25. В 9ти месец се беше покачило до 100. Всеки месец нарастваше. Но всичко друго - левкоцити, урина, ЦРП бяха в норма. АГ заключи, че е от бременноста. Израждащия ми каза, че според него трябвало да забранят да се пуска СУЕ на бременни... Изследвай CRP -този показател говори повече, ако има инфекция в организма. На новородените също изследват ЦРП.

# 534
Благодаря много, дано наистина е от бременността. Поуспокоих се малко, голяма паника съм.  Ще си пусна и протеина, за всеки случай.

# 535
Благодаря  много. Да, ще обсъдя. Просто не искам да се притеснявам излишно преди да отида на прегледа. Ще се опитам да си преместя часа за утре. Да, ТСХ е хормонът.
Моето ТСХ от началото на бременността е 0.00. В 8-ми месец се увеличи на 0.12, но пък FT4 се понижи и се оказа, че ми е предозирана дозата и сега пак сигурно ще се върна на 0.00. Под наблюдение съм от ендокринолог и няма нищо страшно. След раждане ще започне по-адекватна терапия.
Може да се консултираш с ендокринолог, но не мисля, че за 8-ми месец бременна, показателите не показват някаква аномалия. Обикновено TSH е ниско е този период.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 16:19 от d.k

# 536
  • Бургас
А на колко време е добре да се следи ТСХ, ако нямаме проблем с щитовидната?
Аз пуснах на своя глава в началото на трети месец и беше 1,5
Т4 също в норма, но не  помня стойността.
Чудя се да го изследвам ли пак и кога?

# 537
Мария,  ами то по принцип в началото е най-важно да се следи, доколкото знам, втори и трети триместър вече бебето си има функционираща щитовидна жлеза.
Може да си го тестваш веднъж на триместър, ако никога не си имала проблеми.

# 538
Тсх е ниско по това време, защото щитовидната жлеза на бебето започва да работи и произвежда хормони. Аз съм с хипофункция и в 8 ми месец тсх от 2 беше паднало до 0.6, което за мен беше много ниско. Не можех да спя, имах ускорен пулс...

# 539
  • Бургас
Ясно благодаря!
Никога не съм имала проблеми с щитовидната, пусках си изследванията профилактично.

Общи условия

Активация на акаунт