Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 928
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Момичета в 5 месец съм. Кажете нещо безобидно за хрема. Мога ли да си правя промивка на носа със сода и вода

В 250мл. вода, слагаш една равна лъжичка сол, след което слагаш на котлона да заври, оставяш солената вода да изстине и с капкомер си капеш във всяка ноздра.

# 511
Как се справяте със запека. Мен много ме боли корема и си мисля, че е от нередовното изхождане. Пия достатъчно течности.. в 11г.с съм.

# 512
Здравей, аз искарах тежка хрема в 4-ти месец, правих промивки с морска вода (Стеримар от аптеката). Понеже съм изкарала няколко пъти синузит и изкривена носна преграда, преди години джипито ме беше посъветвала да правя това винаги при запушен нос - накланящ глава на една страна и пръскаш в едната ноздра докато потече от другата, като междувременно дишаш през устата. Ако се запушен носа не се получава веднага, но пръсваш известно време, после издухваш. Така няколко пъти на ден, на мен ми помогна в рамките на 3-4 дни се пооправих. Доста е неприятно, особено първите пъти, ама на мен помага. Иначе може да се прави с домашно приготвен разтвор и шише от минерална вода(от тези спортните), но не мога да ти кажа съотбошението вода:сол.

Момичета в 5 месец съм. Кажете нещо безобидно за хрема. Мога ли да си правя промивка на носа със сода и вода

# 513
  • София
Момичета, съвети за разстройство.  В 13 г.с. съм.

# 514
Момичета правим опити за бебе почти 2 години но несе получава ходих почти 5 пати на различни доктори всички ми казаха че ми е нормално всичко яйчниците матката и така от какво може да е друго проблема все това си мисля моля ако има някой като мене да ми пише...

# 515
  • Бургас
Ами след 2 години опити е време и той да посети специалист. Защо си мислиш, че проблема е в теб?

# 516
Ами след 2 години опити е време и той да посети специалист. Защо си мислиш, че проблема е в теб?
Ами много радко се получава да е в мъжа проблема си мисля

# 517
Как се справяте със запека. Мен много ме боли корема и си мисля, че е от нередовното изхождане. Пия достатъчно течности.. в 11г.с съм.

Пробвай топло прясно мляко с малко масло. И яж плодове като киви, ябълки, круши.

# 518
  • Бургас

Аз пък мисля точно обратното, но не вярвам въпросите ти да се сериозни, честно казано..

# 519

Освен по-суха храна - картофи, ориз, сухари и т.н., аз пия и лактакеър стоп. Това е хранителна добавка с лактобактерии и магнезий. При мен лично действа веднага. И задължително много вода.

# 520
аз пих смекта в 8-9 седмица. Помогна ми

# 521
  • Бургас

Аз пък мисля точно обратното, но не вярвам въпросите ти да се сериозни, честно казано..
Обикновено проблемът в жената е 55%,а мъжкия фактор е 45% така че си направете сметка...  По принцио един читав репродуктивен специалидт винаги започва със спермограма, защото е неинвазивна процедура, за да се изключи мъжкия фактор, след това вече се преминава към различни изследвания и хормонално лечение при жената.... Не знам вие за 2 години при какви доктори сте ходили.

# 522
Цитат на: Мария link=topic=1147658.msg39676249#msg39676249 date
[quote author=Paslai link=topic=1147658.msg39676230#msg39676230 date=1574174501

Обикновено проблемът в жената е 55%,а мъжкия фактор е 45% така че си направете сметка...  По принцио един читав репродуктивен специалидт винаги започва със спермограма, защото е неинвазивна процедура, за да се изключи мъжкия фактор, след това вече се преминава към различни изследвания и хормонално лечение при жената.... Не знам вие за 2 години при какви доктори сте ходили.
[/quote]

Обикновено проблемът в жената е 55%,а мъжкия фактор е 45% така че си направете сметка...  По принцио един читав репродуктивен специалидт винаги започва със спермограма, защото е неинвазивна процедура, за да се изключи мъжкия фактор, след това вече се преминава към различни изследвания и хормонално лечение при жената.... Не знам вие за 2 години при какви доктори сте ходили.
ами само ходих на гинеколог за преглед не са ми правили тестове

Последна редакция: вт, 19 ное 2019, 17:58 от Paslai

# 523
ами само ходих на гинеколог за преглед не са ми правили тестове
това не звучи като да са сериозни опити за бебе ...

# 524
Здравейте момичета пак съм аз 😊 утре влизам в 17та седмица от бремеността живи и здрави и искам да ви попитам за няколко неща.Както от преди казах вече усещам по малко бебчо някой ден повече , друг по-малко.Постоянно ниско долу ми е по твърд корема до към пъпа и понякога усещам , че от едната странна е повече дале е възможно да е бебчо?Другия проблем ми е , че понякога като ходя по малка нужда усещам болка ниско дясно в страни , а и (малко грубо ще прозвучи извинявам се , за което) усещам буквално как пикучния ми мехур се изпразва.Дали някоя от вас знае нещо и благодаря предварително 😊😊

Общи условия

Активация на акаунт