Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 928
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Момичета,някоя била ли е с високи стойности на пикочната киселина? Опасно ли е?

# 496
  • София
Момичета,някоя била ли е с високи стойности на пикочната киселина? Опасно ли е?
Какви са стойностите? Коя г.с. сте? Оплаквания имате ли?

# 497
381.98 са ми стойностите. Нямам оплаквания. В 37 г.с.
Моята лекарка я притесни това ,че плацентата вече ми е в трета степен зрялост и от обикновена урина излезнаха бактерии. Лежах 5 дни в Шейново. Там пуснаха всички изследвания отново и всичко е чисто ,няма бактерии. Микробиология чиста. Само тази пикочна киселина и завишени тромбцити. Поставяха ми Фраксипарин,който трябва да продължа до края на бременността. Сега след 2 дни отново ме викат за изследвания и за запис на тонове и ако вече съм имала родова дейност щяло да е добре. Притеснявам се да не решат ,че трябва да предизвикат раждане заради тези показатели.

# 498
  • София
Е 2-3 седмици преди раждане каква трябва да е плацентата?!? Нормално да е вече 3-та степен. Тромбоцитите също е нормално да се покачат, раждането наближава и организма се опитва да се предпази от големи кръвозагуби.
А пикочната к-на не е кой знае колко завишена.
Дори и да предизвикват раждане, драма няма, по това време си е нормално да се роди.

# 499
Разбирам,но малко ме наплашиха. Дори лежах там за това. Аз предпочитам да си родя,когато беба си реши , а не те да предизвикват раждане.
Благодаря за отговорите !

# 500
  • София
Най-добре да родите когато е безопасно за бебето. А след като плацентата вече е 3-та степен, то значи, че престоя на бебето вътре няма да му е полезен с нищо.

# 501
Нормално ли е да има спад в базалната темп.,една седмица след положителния тест.Означава ли ,че всичко ще приключи.
Винаги ми идва ,когато БТ падне ,но искрено се надявам сега да не е така . Praynig

# 502
По принцип би трябвало БТ да остане повишена, но не смятам, че само на база на това могат да се правят заключения. Защо изобщо я мериш?

# 503
Имах лош сън ...и реших да проверя.
Първите дни след теста беше супер 37.2  и спрях да меря .днес какво ми трябваше не знам ,само да се тревожа.

# 504
Наистина няма смисъл от излишни тревоги. С колко е спаднала? Може да не става въпрос за истински спад, а за нормално температурно колебание.

# 505
Първия път измерих 36.9 ,но мисля че и малко държах термометъра.Второто измерване показа 37,
Но със сигурност не е 37.2........

# 506
Както и предположих, това не е спад, а напротив- задържа се висока. Температурата няма как да е постоянно абсолютно еднаква. Нормално е да варира с по 2-3 десети. Създаваш си излишни притеснения без никакво основание.

# 507
Аз изпих 3  месеца фолиева киселина мога ли да продалжа да ги пия а и не сам бремена искаме бебе

# 508
  • Бургас
Не само, че можеш, но и е желателно щом правите опити за бебе.

# 509
Момичета в 5 месец съм. Кажете нещо безобидно за хрема. Мога ли да си правя промивка на носа със сода и вода

Общи условия

Активация на акаунт