Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 952
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте . Ще сменям АГ  . Искам да попитам трябва ли да съм се отписала от старото АГ за да се запиша на ново ?

Защото старото АГ не може да ме приеме сега а ми изтича направлението за смяна  и трябва да отида при новия лекар за да се запиша там .

Няма нужда да се отписваш от староия АГ...с новото направления направо при новия

# 481
Здравейте . Ще сменям АГ  . Искам да попитам трябва ли да съм се отписала от старото АГ за да се запиша на ново ?

Защото старото АГ не може да ме приеме сега а ми изтича направлението за смяна  и трябва да отида при новия лекар за да се запиша там .

Няма нужда да се отписваш от староия АГ...с новото направления направо при новия

Не знаех ...
Ами какво излиза в системата на старото АГ след като не съм се отписала ? Изобщо не съм запозната с тези  неща .. извинете ме

Благодаря ви за отговора .

# 482
На този телефон ли звъните за час при д-р Борислав Иванов - 032/990699? Звъня 5 пъти днес и не вдига никой. Искам да си запазя час за ФМ.
Също да попитам - ФМ + БХС ли трябва да кажа, или то си вървят заедно?
Не. 032/644 222 е телефона на регистратурата на Медицински център 1, където работи д-р Борислав Иванов. Казвате, че искате час за БХС. Цената е 120 лв. След прегледа ще ви изпрати в МУ-Пловдив в катедра Генетика, за да ви вземат кръв за изследването.

# 483
  • София
Кристина, отиди при друг АГ. Няма как да се види, че плод в 5 седмица е увреден.
Отидох при друг АГ.Прегледаме на вагинален ехограф .Каза,че бременноста ми е напълно нормална и се развива както трябва за седмицата в която съм .Аз също бях на мнението ,че това е невъзможно 5г.с да ми каже че вижда плода увреден.Днес сутрента бях с висока температура и една много неприятна болка в яйчника ,след което когато ходя по малка нужда доста си ме боли .Реших да се обадя на "Уникалната" лекарка ,която явно вижда всичко през неите рентгенови очи .Обясних и ситуацията и нейния отговор беше:Веднга пий хапчето аз ти казах бременноста ти е разтроена няма какво да се бавиш ,това че си с температура не ти пречи да изпиеш хапчето,корема те боли защото плода не е както трябва и ти се отразява.След като отидох за второ мнение лекарката,беше категорична болките да са от бременноста .Установи,че имам проблем с бъбреците и малка инфекция на пикочните пътища .Благодарна съм и за което .
Как адекватен лекар ще предпише медикаментозен аборт на пациент,който е с висока температура и инфекция ? Това неможах да разбера,прочетох цялата листовка в буквален смисъл е като цял вестник а страничните ефекти са над 30 .
Дами,внимавайте на кого ще попаднете .
Аз имах подобен опит в Окръжна болница - Бургас. Бяхме на почивка и прокървих, 5 г. с.. Отидохме по спешност направо в АГ отделението. Кървенето ми спря, но ме гледаха 3 лекарки (не им запомних имената от стрес), бяха сравнително млади и трите бяха на мнение, че сакче има, но няма ембрион и жълтъчно мехурче. Да се подготвям психически за аборт, не било желателно и да пътувам в това състояние. Въпреки всичко на другата сутрин запалихме колата и обратно в София, в Щерев. Не само, че имаше ембрион и жълтъчно мехурче, но и пулс се видя. Направо бих ги удушила тези трите "специалистки".
Та имайте го предвид, момичета от Бургас!

# 484
Скрит текст:
Здравейте . Ще сменям АГ  . Искам да попитам трябва ли да съм се отписала от старото АГ за да се запиша на ново ?

Защото старото АГ не може да ме приеме сега а ми изтича направлението за смяна  и трябва да отида при новия лекар за да се запиша там .

Не знаех ...

Ами какво излиза в системата на старото АГ след като не съм се отписала ? Изобщо не съм запозната с тези  неща .. извинете ме

Не съм запозната с това какво излиза в системата , но аз направих по същия начин.Бях при една , но се преместих при друга само с ново направление и сега съм си при новата от няколко месеца няма никакви проблеми.

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 06:33 от AnMary

# 485
Скрит текст:
Здравейте . Ще сменям АГ  . Искам да попитам трябва ли да съм се отписала от старото АГ за да се запиша на ново ?

Защото старото АГ не може да ме приеме сега а ми изтича направлението за смяна  и трябва да отида при новия лекар за да се запиша там .

Не знаех ...

Ами какво излиза в системата на старото АГ след като не съм се отписала ? Изобщо не съм запозната с тези  неща .. извинете ме

Не съм запозната с това какво излиза в системата , но аз направих по същия начин.Бях при една , но се преместих при друга само с ново направление и сега съм си при новата от няколко месеца няма никакви проблеми.
Това доста улеснява нещата 😆

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 06:33 от Анонимен

# 486
  • Plovdiv, Bulgaria
На този телефон ли звъните за час при д-р Борислав Иванов - 032/990699? Звъня 5 пъти днес и не вдига никой. Искам да си запазя час за ФМ.
Също да попитам - ФМ + БХС ли трябва да кажа, или то си вървят заедно?
Не. 032/644 222 е телефона на регистратурата на Медицински център 1, където работи д-р Борислав Иванов. Казвате, че искате час за БХС. Цената е 120 лв. След прегледа ще ви изпрати в МУ-Пловдив в катедра Генетика, за да ви вземат кръв за изследването.

Благодаря много! Гледах го, че в медлайн го дават в екипа, и аз там звънях. Но понеделник ще се обадя на този телефон, който ми дадохте.

# 487
  • София
Здравейте, някоя от вас да се следи при д-р Ташков и да знае до кога е в отпуск!

# 488
Здравейте. В 11 г.с съм. Моята гинеколожка ме вика на 2 декември за преглед и изследвния + скрининг, но чета в интернет, че се прави и фетална морфология, а тя каза, че се прави около 20 седмица, самата тя не извършва такава. Кога трябва да отида на първа фетална морфология? Ако скрининга е при нея, феталната може ли при друг? Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 00:11 от queenoflove

# 489
Може, само си намери къде. Двете изследвания не са обвързани, така че не е проблем според мен. Фетална се прави и към 20та г. с. но тогава се води втора фетална. Разбира се всичко е по избор но е препоръчително да си ги направиш и двете, даже и третата ако питаш мен. Ако случайно си от София мога да препоръчам Фемина за феталната,но има и други места на които можеш да я направиш.

Първата фетална май беше към 13та г.с. но ще излъжа, по - добре потърси кога обичайно се прави понеже то е в някакъв интервал. Примерно между 11та и 13та.

# 490
За съжаление не съм от София, удобни са ми Бургас и Стара Загора. В Дева Мария в Бургас гледах, че правят фетална морфология + включен скрининг, а моята гинеколожка вече ме записа за скрининг.

# 491
За съжаление не съм от София, удобни са ми Бургас и Стара Загора. В Дева Мария в Бургас гледах, че правят фетална морфология + включен скрининг, а моята гинеколожка вече ме записа за скрининг.

Скринингът е кръвно изследеане, като преди това(мисля, че два дни преди това - 48 часа), трябва да предоставиш ехография.
Ранната фетална морфология е хубаво да се направи, за да се изключат сериозни проблеми с ембриона. Не съм сигурна дали в тези седмици между 11 и 13 се нарича все още ембрион, но би трябвало.
За твое спокойство, без проблем може да си направиш фетална морфология без знанието на твоята гинеколожка, ако това те притеснява.

# 492
Здравейте мами,

Бих искал да запитам дали е правилно и добре да се приема по 1000мг Folate в началото на бременноста, като пример тази добавка https://www.seroyal.com/active-folate-1000.html

Благодаря!

# 493
Здравейте. В 11 г.с съм. Моята гинеколожка ме вика на 2 декември за преглед и изследвния + скрининг, но чета в интернет, че се прави и фетална морфология, а тя каза, че се прави около 20 седмица, самата тя не извършва такава. Кога трябва да отида на първа фетална морфология? Ако скрининга е при нея, феталната може ли при друг? Благодаря Ви предварително!

Препоръчителните фетални морфологии са 3 през бременността- първата заедно с кръвното изследване(БХС) между 11та и 13 г.с., втората между 19та и 23 г.с. и третата между 30та и 32 г.с. На повечето места БХС включва в себе си и ФМ(ехографаското изследване). Феталните морфологии трябва да се правят само при специалисти по фетална медицина, а не при обикновени АГ.

# 494
  • София
11-13г.с. се прави ехографски скрининг (неправилно наричан първа ФМ) + БХС.

Общи условия

Активация на акаунт