Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 968
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Един тест ще даде отговор дали си бременна.

# 451
Здравейте 😊 В момента съм в 30г.с. и от два дена усещам лека тежест в корема,около пъпа и малко по-долу.Не е силна болка,но дали на някой друг му се е случвало в тези седмици?Бебето мърда нормално иначе...Може ли да е от това,че още работя/лека работа,седнала на стол/ и от седенето да ми пречи вече и да притискам нещо в корема? 🙄

# 452
Цикълът ми беше на 01.11.2019г и продължи само 3 дни.
Незнам кога и е била овулацията.
Имам напрегнати гърди.
Не сьм правила тест

# 453
Здравей Simple Smile Мисля, че овулацията предстои и в събота няма да се види дали е станало бебето, а дали е минала О.

Успех!

# 454
Ще чакаме до сьбота и ще видим какво ще каже 🤔😊

# 455
  • София
Цикълът ми беше на 01.11.2019г и продължи само 3 дни.
Незнам кога и е била овулацията.
Имам напрегнати гърди.
Не сьм правила тест
Това, което е продължило 3 дни е менструация. Цикълът е времето от началото на една менструация до началото на друга.
В момента няма как да си бременна, защото овулацията би трябвало да е тези дни при 28 дневен цикъл, ако е по-дълъг съответно и овулацията ще е след няколко дни

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 04:50 от Nandin

# 456
Здравейте момичета. Доста често напоследък ми се случва, когато съм на разходка да ми става шеметно/замайва ми се главата, сядам на някоя пейка да отмине и продължавам. В 5-ти м съм. Според вас нещо опасно ли е? На консултация съм след около 2 седмици и тогава ще си направя отново изследвания, тъй като предните бяха в трети месец

# 457
Вероятно ти е ниско кръвното. Носи си нещо сладичко за хапване или пий айряни със сол..

# 458
Момичета,помагайте много съм притеснена.Вчера беше първия ми преглед и установиха ,че съм бременна в 5г.с ,но лекарката каза че плода е леко увреден и трябва да абортирам.Естественно ,че ще отида на второ мнение .Но от 20 мин.днес имам много странна като леко пареща и в същото време щипещка болка ниско долу .Притеснявам се много,имам час запазен за по-късно до тогава не знам какво да правя .

# 459
Интересно ми е как се вижда увреден плод в 5 г. С. Не съм наясно, просто се чудя

# 460
Кристина, отиди при друг АГ. Няма как да се види, че плод в 5 седмица е увреден.

# 461
Иди при нормален лекар! Увреждания на плода могат да се открият на по-късен етап при специализираните изследвания като БХС, ФМ и др. Впрочем, то още дори не се нарича "плод". Няма как да се видят увреждания, след като още няма органи.
Зарежи кварталните гинеколози и отиди при добър лекар, защото на този му липсват елементарни познания. Опасно да си поверяваш бременността на такъв лекар.

# 462
Здравейте момичета,
Искам да ви помоля за съвет. На 22 години съм правих си тест и ми показа 2 черти искам съвет къде да направя първия си преглед и дали след това мога да се преместя при друг. Задължително ли е да останеш при този лекар до края на бременноста.
Благодаря предварително много ми е притеснено не съм наясно с процедурите!

# 463
Не е задължително да остането при този който ви е прегледал . Аз се следях при две АГ-та . На частно и по ЗК защото имах нужда от ТЕЛК Simple Smile успех !

# 464
Ако ще взимаш направление, трябва да отидеш при лекар, който работи със ЗК. Ако ще си плащаш, можеш да отидеш навсякъде.

То по принцип, и да се следиш по ЗК, пак доста неща ще си плащаш, защото проследяването по ЗК не включва всичко и включените прегледи с ехограф са само 2-3.

Общи условия

Активация на акаунт