Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 980
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Ами при нормално раждане не дават да се пие еода, за да не се наложи да се прави секцио.

# 436
Дами, знаете ли колко е препоръчителното количество магнезии при бременност. Днес ми изписаха магнезиев доаспорал, в който има 400мг. Зачетох се обаче в съдържанието на витамините (Пренатал), които пия и видях, че и в тях има магнезии(оксид) 100мг. И се зачудих дали не е много.

Питах АГ-то при прегледа дали да продължавам да вземем витамините (като се надявам да помни какво ми е изписал) + аспирин + магнезия и отговора беше положителен, но от любопитство реших да се поинтересувам.

# 437
Това с непиенето на вода е отживелица. Разбира се, че не е Ок да се нагълташ с един литър наведнъж, но по няколко глътки от време на време е съвсем нормално. Аз си носих и вода, и пакетче бейкролс, което ми дадоха да си хапна обяд, а родих вечерта. Вода също съм пила по мъничко през цялото време. В крайна сметка след нормалното раждане се наложи да ме приведат под пълна упойка и никой не е коментирал какво и колко съм яла и пила, още повече пък да ми се карат.

# 438
Бамзи при нужда съм пиела и 2 сашета по 400 мг Диаспорал . Иначе дозата ми беше сутрин и вечер по едно 300 мг , отделно пиех и Алеракт в който има магнезий .

# 439
Ами при нормално раждане не дават да се пие еода, за да не се наложи да се прави секцио.

Въпросът на потребителката беше дали да отива на гладно преди да я приемат за предизвикване на раждане. А какво разрешават по време на самото раждане, е въпрос на преценка на екипа.

Това с непиенето на вода е отживелица. Разбира се, че не е Ок да се нагълташ с един литър наведнъж, но по няколко глътки от време на време е съвсем нормално. Аз си носих и вода, и пакетче бейкролс, което ми дадоха да си хапна обяд, а родих вечерта. Вода също съм пила по мъничко през цялото време. В крайна сметка след нормалното раждане се наложи да ме приведат под пълна упойка и никой не е коментирал какво и колко съм яла и пила, още повече пък да ми се карат.

Да, наистина непиенето на вода по време на раждане, е отживелица, но повечето български болници си карат по едновремешния модел. Доколкото знам, вече в по-цивилизованите болници разрешават вода и течности. Явно ти си попаднала в такава. Някои родилки дори си носят чай(от червена боровинка, ако не се лъжа) за да подпомогнат родилната дейност.

# 440
Аз тази вечер влизам в болница за предизвикване утре. На мен ми казаха да си вечерям леко към 6 - 7 и към 8 да отивам в болницата. До колкото разбрах или вчерта или сутринта правят клизма така, че не виждам защо да отива гладна. За водата не знам как стоят нещата, но докато да отидеш в болницата също не виждам причина да не пиеш вода. Те там вече на място ще ти кажат след това дали може или не може да пиеш и ядеш.

# 441
Момичета, имала ли е някоя от вас жълтеникаво, слузесто течение в ранна бременност - без мирис, дразнене или сърбеж? Имам микробиология от преди два месеца и тя излезна без проблеми.
Появи ми се преди 10тина дена в 8гс. Веднага хукнах при АГ, но се оказа, че той отсъства и го замества друг доктор. Поразпита ме, погледна ми превръзката, по която нямаше нищо в момента, прегледа ембриончето за пулс и ме прати по живо по здраво. Каза да си чакам редовния час за моя АГ да пусна микробиология, но според него е нормално или се е получило от приема на витамини от група Б.
Имам час сега за петък, но дотогава ми е много криво. Тук таме се появява това слузесто течение и съответно ме шашка.

# 442
Да, затова и се пита лекарският екип в болницата, а не по форуми, какво да прави и как да отиде. Ние тука можем да си чешвм езиците бая време по темата. Аз споделям мое мнение и понеже не съм от лекарския екип, никой не е обвързан с него. Само и единствено аз.

# 443
Момичета, имала ли е някоя от вас жълтеникаво, слузесто течение в ранна бременност - без мирис, дразнене или сърбеж? Имам микробиология от преди два месеца и тя излезна без проблеми.
Появи ми се преди 10тина дена в 8гс. Веднага хукнах при АГ, но се оказа, че той отсъства и го замества друг доктор. Поразпита ме, погледна ми превръзката, по която нямаше нищо в момента, прегледа ембриончето за пулс и ме прати по живо по здраво. Каза да си чакам редовния час за моя АГ да пусна микробиология, но според него е нормално или се е получило от приема на витамини от група Б.
Имам час сега за петък, но дотогава ми е много криво. Тук таме се появява това слузесто течение и съответно ме шашка.

Слузестото течение е нормално в ранна бременност, тъй като се оформя слузестата запушалка(тапата). Възможно е засилената вагинална секреция, дори, да продължи цяла бременност. Ако имаш притеснение, може да ти направят микробиология, но обикновено ако няма мирис, необичаен цвят, парене или сърбеж, едва ли се касае за инфекция. Не виждам повод за притеснение. На следващия преглед поискай една микробиология за твое успокоение. Но се подготви, че цяла бременност може да имаш засилена секреция заради хормоналните промени, промяната на вагиналната флора(обикновено намаляват лактобацилите) и др.

# 444
Момичета, объркана съм! Вчера бях на КП при д-р Матев. Каза ми да си взема талон за женска консултация и да ходя при др. АГ.. е защо? Много се обърках, винаги съм искала той да ми следи и води бременността... на 25.11 съм на ранен БХС при д-р Апостолова. Колко време трае изследването?

# 445
Ти не попита ли защо те изпраща при друг лекар? Как очакваш ние тук да знаем каква е причината. Rolling Eyes

Ранния БХС включва взимане на кръв и обстоен ехографски преглед, който продължава поне 20-30 мин.

# 446
Спомена нещо за изследвания по здравна каса ..

# 447
Здравейте, не знам дали темата ми е за тук, и дали правилно ще задам въпроса.
Правим опити за бебе с мьжьт ми.
Днес бях на преглед, защото от 5.6 дни имам болки ниско долу и леко подута се чувствам.
По време на прегледа лекарката ми каза че имам нещо в десния яйчник, но не се вижда добре. Каза че всичко ми е нормално и е наред. И в сьбота иска отново да погледне...
Въпроса ми е, има ли възможност да се е получило нашето бебе?

# 448
Спомена нещо за изследвания по здравна каса ..

По здравена каса се покриват част от изследванията и плащаш само някаква малка такса, докато ако ги пуснеш на частно ще платиш повечко. Предполагам това може да е причината, но наистина няма как да знаем.

# 449
Здравейте, не знам дали темата ми е за тук, и дали правилно ще задам въпроса.
Правим опити за бебе с мьжьт ми.
Днес бях на преглед, защото от 5.6 дни имам болки ниско долу и леко подута се чувствам.
По време на прегледа лекарката ми каза че имам нещо в десния яйчник, но не се вижда добре. Каза че всичко ми е нормално и е наред. И в сьбота иска отново да погледне...
Въпроса ми е, има ли възможност да се е получило нашето бебе?

Може ли поне да дадете повече информация? Дата на последен цикъл? Овулация? Колко ви закъснява сега? Други симптоми? Подуване може да е и от храна, не е задължително да е бременност. Тест правихте ли?

Общи условия

Активация на акаунт