Парфюмни размисли и страсти - 231

• 65 048
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Забравих си парфюма за деня - от парфюмна феичка имам отливка на Мансера - Удовата орхидея, та с това съм днес.

Отварям фрагрантика с кафето и ето тези капачки много ме изкефиха, много сладурски, с настроение.

# 481
  • някъде под слънцето...
Винаги е въпрос на мяра.
Лично аз предпочитам патфюм , който не харесвам  пред мекици и пържено.
Миризмата на готвено извън кухнята по време на готвене ,  ми е изнервящо дразнеща .Вероятно защото мразя да готвя.
В такива ситуации несъзнателно забивам нос в шала си, ако нямам в китката на ръката, докато "обгазяването" отмине

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 10:47 от sl

# 482
И аз не се съобразявам особено с околните за избор на парфюм. Може би единствено Sahara Noir и мъжкия Flower Bomb пазя за вечерни излизания, за през деня може да са леко прекалени, особено първия, бомбата по-става за дневно носене...

# 483
Sl, надали. Аз обичам да готвя, но не понасям миризмата на манджи по себе си или околните. Simple Smile И двете са ми еднакво дразнещи – прекалени парфюмни облаци и миризми на готвено. Между другото, понякога хората даже не се усещат. ако си отишъл да хапнеш някъде за обяд и вентилацията на заведението не работи, както трябва, дори и само за малко да влезеш, пак се вмирисваш. Така че – случва се на всеки, не ги съдя, не ми пречи. Сори за офтопика.

Парфююм за деня (понеже ми е нещо лятно) – Alien Eau Extraordinaire Gold Shimmer – любвеобилно и жизнерадостно нероли добре смесено с тиарето.

# 484
  • някъде под слънцето...
О не аз не им се сърдя.
След толкова години в страна за чиито  обитатели съобразяването с околните не е приоритет.....
Парфюм за деня
Нощта на Пако Рабан, пестеливо.

# 485
  • София
Момичета, в кои парфюмерии може да се тестват ароматите на място?
Аз примерно съм си набелязала много парфюми от тези, които тук ми препоръчахте и искам да ги пръскам на листчета и после на спокойствие да си ги мириша.
Има ли места, на които това може да се случи?

# 486
В нашия офис повечето имам чувството, че не ползват парфюми. Или използват твърде леки аромати. Парфюм за деня TF Velvet Orchid.

# 487
  • Sofia
Момичета, в кои парфюмерии може да се тестват ароматите на място?
Аз примерно съм си набелязала много парфюми от тези, които тук ми препоръчахте и искам да ги пръскам на листчета и после на спокойствие да си ги мириша.
Има ли места, на които това може да се случи?

Отиваш в Дъглас, Сефора, БЗ, парфюмерията Блик на Витошка (има и на Шишман, ама е малка), шоурумът на Иван Вазов 22, шоурумът на ул. Париж 4, бутика на ЕЛ на Витошка - срещу него има БЗ, в една от преките на Витошка има и Прити шоп -  ул. Уилям Гладстон 34. Simple Smile))

Има и някакъв шоурум в Лозенец срещу Маринелата, ама някой друг да помогне тук, аз не го знам точчно къде е.

# 488
Момичета, попаднах на нещо, което предполагам знаете, но за мен е ново:
https://www.fragrancesoftheworld.com/FragranceWheel
Пишеш си любим аромат в полето и ти дава 4 - 5 предложения, които биха ти харесали. Имаше отзиви, че работи много добре. На мен ми дава такива, които няма къде да пробвам, все предложения от 2019 г. - за повечето няма дори отзиви, но пък си струва да си ги запиша и при пътуване да не се лутам като муха без глава, а да ги търся по списък.

# 489
Ммм...днес се наслаждавам на новото си придобито ухание, благодарение на съфорумка- La Nuit Trésor Musc Diamant Lancome for women, много желан и прекрасен...
Моите колежки не харесват тежки, остри и различни парфюми. Помня, че бях си фъснала на двете китки Херме- Еликсира и Лагунските градини. Такъв шлейф се носеше в стаята, че чак им прилоша. Едната каза да не се пръскам с такива миризми вече...В другата стая имам алергична колежка, тя не търпи никакви парфюми- нищо козметично не ползва...Имам една колежка, която носи бомби- кефя й се, има само един, които е с много рози и е нетърпим почти за всички ни, но и през ум не ми е минавало да й направя забележка. Просто се радвам, че не сме в една стая. То пък и това е кофти, ту си от едната страна- на дразнещия, ту- от другата- на дразнения. И тук имам предвид не просто да дразни, а да предизвиква по- силни неприятни усещания. Аз самата после се сдобих с Лагунските градини, обмислям и Еликсира...Simple Smile
gabiplus, аз тествам в парфюмериите в моловете (за София), има много др. варианти де, зависи и какви възможности има там, където живееш.

# 490
  • The Evergreen State
sl разказваш много интересни неща за мястото където живееш. Тук по панаирите продават тези чурос (мекиците) мислех че са мексикански десерт, не знаех че не са. А за поливане на бебета с одеколон не бях чувала досега. Тук е точно обратното, хората ползват леки и цветни и винаги внимават да не би да им се усеща парфюма малко в повече (не че са толкова съобразителни един с друг но в тукашната култура го смятат за излагация и че изглеждат недобре в очите на другите, също тежките ориенталски не се приемат добре). Шлейф след някой не съм усещала с години. Много е скучно така искам да ви кажа.

За мен лично мойте две пръс сутрин в къщи преди да изляза за работа и единствените ми за целия ден няма как да причинят на никой алергия или някаква друга непоносимост. Свикнала съм вече да се пръскам така много години, усещам си парфюма целия ден (не съм пушач, чувала съм че и това има значение), вечер само леки остатъци от него. Е, ако излизаме някъде вечерта пръскам пак след душа но обикновено е различен парфюм от тези с които ходя на работа (имам работни/ежедневни и други вечерни/за поводи, обичам също да имам различен от всичко останало и за ваканция който след ваканцията нося като ежедневен).

P.S. Нося тези дни L'interdit и се сетих най-накрая на какво ми напомня от един момент в развитието си нататък - Euphoria Blossom, имала съм го преди десетина години но спомена ми е жив понеже тогава все още носех само един единствен сигничър парфюм и си го спомням добре.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 12:08 от Athena

# 491
Момичета, попаднах на нещо, което предполагам знаете, но за мен е ново:
https://www.fragrancesoftheworld.com/FragranceWheel
Пишеш си любим аромат в полето и ти дава 4 - 5 предложения, които биха ти харесали. Имаше отзиви, че работи много добре. На мен ми дава такива, които няма къде да пробвам, все предложения от 2019 г. - за повечето няма дори отзиви, но пък си струва да си ги запиша и при пътуване да не се лутам като муха без глава, а да ги търся по списък.

Нещо ме съмнява това колело.
Пробвах с два тотално различни парфюма Burberry The Beat и Ma Dame на JPG (нещо, на което си умирам да намеря двойник, защото вече е спрян) и за двата ми даде еднакви "заместители" Thinking

# 492
  • София
А я споделете с какво количество парфюм се удостоявате всяка сутрин преди да излезете?
Пръскате ли на свивките на ръцете?
Какво точно означава "парфюм за коса"?

# 493
Две на китките, две-три на шията, в косата два пъти и отзад на врата. Доволно си пръскам. Понякога в шалове и дрехи.

# 494
Зависи от парфюма, от някои пръскам по шията, китките, сгъвките на лактите и дрехите, от други е достаръчно само по шията (за да живеят и околните, все пак😂)

Общи условия

Активация на акаунт