Парфюмни размисли и страсти - 231

• 64 922
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Една любима моя боровинка(+слива и мандарина) с дървесна основа е Parlez-Moi d'Amour на John Galliano (лилавата бутилка от серията) . Сладък, но не инфантилно бонбонено, а много елегантен и нежен. Освен това е супер бюджетен, да не кажа неочаквано евтин за начина, по който мирише. На мен ми беше попаднала първо мостра и след като го разносих няколко дни и се влюбих в него, бях сигурна, че ще го купя в пълен размер. Цената ме срази, очаквах да е поне 3-4пъти по-скъп.
Също гласувам и за Lancome la nuit tresor a la Folie, макар да не е много траен при мен, 4-6 часа и после едва-едва...

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 22:49 от tuali

# 616
A La Folie мен някакси не ме грабна. Приятелка го имаше и от нея се “закачих” за него. На нея й стоеше просссто вълшебно. А на мен застава супер посредствено... Просто не ми допада, когато аз мириша на него. Явно не е правен за мен...Аз съм върш фен до живот на оригиналния La Nuit Tresor и всяко следващо издание е просто бледо подобие за мен...

Midnight Tresor Rose също пробвах днес иии.. ами е траен е според мен.. Няма да е той..

# 617
jollie
Ето тук също има хубава, натурална, поне за мен, нотка на малинка-https://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Framboise-Noire-31941.html
Агаровото дърво не е  страшно, не е уд в типичния смисъл за който се срещаме - зъболекарски, фекален и т.н., а дава чисто дървесно усещане. Според мен се е получила много хубава комбинация. Ако търсиш нещо по-различно, и не ти пречи че е унисекс(съвсем носим от жена) , и че е не е топло гушливи гурме, то си заслужава  пробата.Коментиран е назад в темите доста, може да пуснеш  търсачка, ако ти се търси.

# 618
jollie
Ето тук също има хубава, натурална, поне за мен, нотка на малинка-https://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Framboise-Noire-31941.html
Агаровото дърво не е  страшно, не е уд в типичния смисъл за който се срещаме - зъболекарски, фекален и т.н., а дава чисто дървесно усещане. Според мен се е получила много хубава комбинация. Ако търсиш нещо по-различно, и не ти пречи че е унисекс(съвсем носим от жена) , и че е не е топло гушливи гурме, то си заслужава  пробата.Коментиран е назад в темите доста, може да пуснеш  търсачка, ако ти се търси.

Всъщност предпочитам да е унисекс. Напоследък много харесвам и нося такива ларфюми. А относно дърветата-добре са дошли Simple Smile. Обожавам агарово такова! Свръх интересно предложение, благодаря. Така като го гледам във фрагрантика- това е то. Изглежда съвършено... Само трябва да намеря от къде се купува евентуално..и да не се окаже някой ниш с космическа цена.

Сърдечно благодаря още веднъж! Точно това, което търся е!!!

# 619
  • Sofia
Поръчай си от сайта им, английски са. Аз щях да поръчам и после се сетих, че приятелка се прибира в БГ и точно навреме.
Моят е Соления карамел, мирише на caramel butter popcorn - най-точно казано. Grinning

30 мл. са около 30£, 100 - около 50-55£. Добри цени са. Simple Smile))

# 620
Скептична съм към поръчване от сайтове извън България... Ако поръчам с някого, да. Но сама..по-скоро не.

Накрая ще рискувам с Fidelis като го заредят в единия от българските сайтове или Rasasi, което се води за мъже 😄

Парфюм на деня (за да не е спам) - Lalique Le Perfum Simple Smile

# 621
  • Франция
Напоследък съм направо като отвързана, не е за разправяне Close

Разправяй, разправяй, обичам когато разправяш.
Heart
Няма какво интересно или вълнуващо. Внезапно ме хванаха лудите и започнах да купувам парфюми, които харесвам отдавна, но досега не бях придобила - предимно на Nicolaï, Divine и Jul et Mad.
В един бутик на Nicolaï направо изкупих наличностите - три парфюма за мен и три за ЛМ, направо консултантът се притесни Satisfied Сега се каня да поръчам още три.
На Divine понеже от години не мога да реша кой харесвам най-много, купих от всичките им дамски по малко уж най-после да избера, но сега ме избива да имам от всичките по много, а пък те имат и версии в концентрация чист парфюм. Откачам като видя чисти парфюми.
На Jul et Mad поръчвам от сайта им, включително на сляпо, а рискът е голям, защото са трудни за харесване. След Stairway to Heaven сега чакам на сляпо и Nin-Shar, който на всичкото отгоре е с уд. Обаче BoMarina го беше описала веднъж, преди доста време, като розова градина, а пък аз на розите съм лесна и така Simple Smile

# 622
  • Пловдив
Йоан Владимир, кои са ти любимите аромати на Nicolaï? Знам, че си им фен отдавна. Ще ми бъде интересно да споделиш кои са ти топ 3 например.

# 623
  • София
Я вижте какво интересно нещо намерих:
https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Leather-Oudh-40256.html

Някой познавали го? Денси? 🙃

Не го познавам лично, но в мъжкия форум на фрагрантика, мисля че е споменаван, като по-мека и по-лека версия на Том Форд Тускан Ледър, в което има доста смисъл, ако се загледаме в пирамидата. Най-вероятно си прочела под парфюма мненията, така че, едва ли ще те изненада с нещо Leather Oudh Al Haramain. Сега виждам, че едно от мненията е дадено от ревюър, който уважавам и му имам доверие. Той го определя като омекотен вариант и на Тускан ледър, и на Расаси ла икуаам/техния вариант на ТЛ/, като в Leather Oudh имало повече малини и по-малко кожа,  с унисекс звучене, добра трайност и хубава цена Simple Smile

# 624
  • Франция
Йоан Владимир, кои са ти любимите аромати на Nicolaï? Знам, че си им фен отдавна. Ще ми бъде интересно да споделиш кои са ти топ 3 например.
lili_78, като най-любим се очертава Rose Pivoine, който подновявам за трети път вече. Не е от най-популярните им аромати, но на мен ми пасва много добре. Деликатен цветен букет с интересен нюанс на лайка, много лесен и приятен за носене. Мога да изкарам с него цялата пролет.
Веднага след него слагам Musc Intense и Rose Royale - писала съм за тях назад в темите. Мускът е сладък плодов муск с аромат на медна круша. Розата е също със сладък муск, но и с бодливи спайси нотки, които я правят необичайна. Тя е по-трудна за носене. Свършила съм ги и двата, но ще ги подновявам при подходяща промоция.
Тези трите са да кажем топ 3 дамски. От мъжките им обожавам New York Intense и Vie de Chateau, два от най-хубавите мъжки въобще. И двата могат да се носят от жени, просто ги предпочитам върху мъжа си.
Освен това дълбоко адмирирам предлагането на малки разфасовки (макар че аз почнах да ги вземам на стотици), на една много разумна цена. 30 мл са на цени на дизайнерски трийсетички, а това е най-изгодната цена за нишови парфюми от толкова високо качество, която ми е известна.
Edit: Последно купих малки разфасовки от Odalisque и Néroli Intense. Odalisque е ретро зелен шипър и не бих го препоръчала в никакъв случай на сляпо. За мен е шедьовър, но е труден. Неролито е много хубаво, той е нов, от миналата година и мисля, че писах за него.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 11:48 от Йоан Владимир

# 625
  • Пловдив
Страхотни описания, благодаря ти! Ще си запазя твоя пост, защото отдавна ги разглеждам, но няма къде да тествам.

А всички парфюми на марката ли имат малки разфасовки и колко са малки?

Запазила съм си във Фрагрантика Vanille Tonka и Kiss Me Intense - за тях имаш ли наблюдения?

# 626

На Jul et Mad поръчвам от сайта им, включително на сляпо, а рискът е голям, защото са трудни за харесване. След Stairway to Heaven сега чакам на сляпо и Nin-Shar, който на всичкото отгоре е с уд. Обаче BoMarina го беше описала веднъж, преди доста време, като розова градина, а пък аз на розите съм лесна и така Simple Smile
Йоан Владимир, да не се крия после под масата, ако те объркам .За мен е страхотен парфюм, заедно с Rose D Arabie са едни от най-красивите  аромати на тази тематика(даже намирам леки прилики между двата в базата),  но да знаеш, че  градината в началото е под омаята на розов ликьор и няма  росни, розови розички. Тук розите  са красиви , омайни, плюшени и  червени, уда дава   свежест и зеленина в композицията и не е страшен въобще. Да пишеш после обезателно как го намираш!
П.П. а познаваш ли виолетката на мадам Николай и как я намираш? Отдавна й се каня, гледам че я оприличават и на виолетката на Penhaligons , на която се каних , каних и накрая я спряха , преди да си я взема.

# 627
  • Франция
lili_78, да, мисля, че всичките им парфюми се предлагат в разфасовка от 30 мл, на цени малко под или малко над 50 евро, в зависимост от концентрацията.
Презентацията им е много сладка и стават чудни подаръци:
Скрит текст:

Моята Одалиска не е даже още разопакована, както виждаш, нямала съм повод да я нося все още.
Vanille Tonka не познавам, не съм го носила. Може би съм го тествала, не помня. Той е един от най-популярните им, но самата комбинация ванилия-тонка не ме е заинтригувала.
Kiss Me Intense е бананов сладкиш. Много ми е вкусен и в някакъв момент ще си взема малка бутилка от него. Добре е да се пробва обаче, защото тези узрели банани може да не се развият добре на кожа.

BoMarina Heart Спокойно. Само да не ми хареса и такава драма ще направя, че няма къде да се скриеш Kissing Heart
Виолетката е много бонбонеста и много наситена. ЛМ набръчи нос и веднага я свърза с бонбони теменужки. Аз усещам интересни свежо-кисели нюанси, но може да съм само аз. Не познавам тази на Penhaligons.

# 628
И аз обожавам Musc Intense и много си го нося. Heart Eyes

# 629
Йоан ВладимирHeart
 Точно бонбонеста виолетка с резливи или ментолови нюанси си търся! Благодаря , задължително ще я  търся!

Общи условия

Активация на акаунт