Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Доктор Иван Сигридов - тема №2

 • 33 907
 • 769
 •   1
Отговори
 • Мнения: 16 444
Добре дошли в новата тема за др. Сигридов.

Докторът преглежда в МЦ Света Петка.
Адрес: гр. София, ул. "Ген. Стефан Тошев" № 15-17 (в сградата на ДКЦ 20);
 тел. 0895 770717
E-mail: office@mc-svetapetka.com
Сайт: http://mc-svetapetka.com

За трета поредна година, докторът бе избран за най-добър акушер-гинеколог в класацията на Puls.bg “Специалистите, на които имам доверие“.
Интересите на доктора са "проблемните и безнадеждни бременности", както и превенцията на аутизъм и ДЦП (като води и такава програма за превенция)

Линк към facebook страница за доктора:
https://www.facebook.com/pg/dr.Sigridov/posts/?ref=page_internal

Има и група на пациентките му:
За д-р Сигридов с любов

Линк към тема 1 :
https://www.bg-mamma.com/?topic=819984

едно от последните интервюта с доктора:
https://azbukari.org/докторът-който-помогна-на-света-да-се-р/?fbclid=IwAR34bJoWKMDpk93SaLwozlfdwWgnJ2f8vdAWHmUDaeZH1Y0LaWZLOb6LQAA

Истории с щастлив край:
Всяка сряда, във facebook страницата за доктора, бива публикувана по една история с щастлив финал.

https://mamaninja.bg/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82% … BOPeiYU03ApjiV09s

https://mamaninja.bg/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2% … WomVpUu_K1Q4YEYuc

 https://www.youtube.com/watch?v=FFmrVzJIvRI; https://www.youtube.com/watch?v=7AkpEH0BgLs;
https://www.youtube.com/watch?v=GVNe8iHDNuU ❤️


Всяка сряда ще добавям по една нова история с коментар.Цитат
Необходими изследвания
Скрит текст:
I. Консултация след спонтанни аборти:
- цялата документация от болничните изследвания, престои, епикризи и прочее
- ПКК+диференциално броене
- серумно желязо+ЖСК
- хемостаза (АРРТ, фибриноген)
- витамини В12, В6, D3 (25OH)
- TSH, FT4, TAT, MAT, йод
- основен пакет тромбофилии
ДНК изолиране
R506Q (FV)
20210G>A (протромбин)
4G/5G (PAI)
677C>T (MTHFR)
- консултация с доц. Русев (имунолог)

II. Бременни, ФМ 20 седмица:
- ПКК+диференциално броене
- серумно желязо+ЖСК
- хемостаза (aPTT, фибриноген)
- витамини В12, D3 (25OH)
- TSH
- общ белтък и албумин
- кръвна захар
- обикновена урина

III. Бременни, 30 седмица:
- ПКК+диференциално броене
- серумно желязо+ЖСК
- хемостаза (АРРТ, фибриноген)
- витамини В12, D3 (25OH)
- TSH
- общ белтък и албумин
- кръвна захар
- обикновена урина

IV. Бременни пациентки, насочени от колеги, при установен проблем:


Ако проблемът е в скъсяване на шийката:
- ПКК+диференциално броене
- серумно желязо+ЖСК
- хемостаза (АРРТ, фибриноген)
- витамини В12, D3 (25OH)
- TSH
- CRP
- стерилна урина
- вагинален секрет

2. Ако проблемът е в изоставане на бебето:
  ПКК+диференциално броене
- серумно желязо+ЖСК
- хемостаза (aPTT, фибриноген)
- витамини В12, В6, D3 (25OH)
- TSH, FT4, TAT, MAT, йод
- основен пакет тромбофилии
ДНК изолиране
R506Q (FV)
20210G>A (протромбин)
4G/5G (PAI)
677C>T (MTHFR)
- общ белтък и албумин
- обикновена урина

V. За скрининга в 12 седмица, профилактично, по желание:
- основен пакет тромбофилии (4G4G, F5 Leiden, протромбиноген, МТФХР)
- хемостаза (aPTT, фибриноген)ПРАВИЛА ЗА ПУСКАНЕ НА ИЗСЛЕДВАНИЯТА :
1. Правят се извън менструация (за не бременните), неконсумирали храна и вода, минимум 10 часа, м/у 7,30 и 8,30 часа.
2. Ако приемате щитовидни хормони кръв се дава преди сутрешния прием.
3. При контролни изследвания не се спират добавките, ОСВЕН вит. В12, на инжекции-спира се от 7 до 10 дни преди изследването!

Успех на всички!

Линкът към Св. Петка е абсолютно верен, счупил им се е сайта. Ще го оправят.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 10:54 от bubanka

# 1
 • Мнения: 16 444
Историята на Венета (копирана от facebooк страницата: )
 Ето го резултатът и от моето чакане.
Чакане не час или два , а чакане цели 6 години , след 4 спонтанни аборта , последните 2 в 5-ти месец , кой от кой по-тежък и психически и физически...след толкова години чакане пред не толкова чакащи се кабинети ,и от поредното така е било писано горе главата млади си ще имаш дете , от безхаберието някой да си направи труда да се помъчи да разбере какъв ми е проблема , така аз загубих 4 бебета , със всяка следваща бременност си казвах не тази ще е различна този път ще стане .....уви всичко приключваше като всички останали. Докато един ден се озовах пред чакалнята на Др.Сигридов спомням си гледах другите бременни жени с големи кореми пред чакалнята и тихо се надявах господи дано този доктор ми помогне , искам и аз да имам еййй такъв голям корем Grinning Когато дойде моят ред и влезнах той просто погледна епикризите ми и ми каза ТИ ИМАШ ПРОБЛЕМ , и аз мога да ти помогна. Това беше всичко което трябваше да чуя ! Този проблем беше изписан на купчината листа , един и същи проблем една и съща седмица , проблема който води до края на бременностите а това беше инфекция която организма ми развива по време на бременност. Интересното е как никой друг доктор през всичките тези години не е обърнал внимание именно на този факт , написан от самите тях.Не знам какво да кажа....................
Започна се всяка седмица чакане пред кабинета по 2-3 пъти седмично почти винаги без час , всеки преглед траеше около 40-50 мин. направи ми впечатление защото досега ме бяха преглеждали винаги да около 15 мин.
И по-накратко защото мога да напиша цяла книга за тази моя единствена успешна бременност , започнахме да действаме Ала Сигридов Simple Smile Като за начало започнахме ударно Фраксипарин от 8 г.с та до 14 дни след раждането продължи , Утрогестан до 7 месец , за капак и с високо кръвно се сдобих , слагане на Холтер , приемане на Допегит до края на бременноста , всяка седмица взимане на кръв за да се види как върви инфекцията , започнахме с венозните антибиотици и вливането ми 4 пъти седмично по 2-пъти на ден в точен час.Голямо возене падна тогава Grinning Но това беше единственото ми разнообразие защото през повечето време трябваше да съм на легло. Дойде време за първата операция , поставянето на серклаж...е мина , успешно !
След поредния преглед обаче доки каза ме аз съм мекица Grinning
че шийката ми е на пихтия от всички минали бременности , и че при мен просто трябва да прояви въображение . Това и направи назначихме втора операция , направи и втори серклаж постави и контактно лепило което да държи далеч околоплодния мехур от шийката. И това мина с повече пот от негова страна , както той каза Grinning И така подминахме фаталната седмица , аз съм пак при него и казвам докторе аз не съм била никога толкова бременна през живота си Grinning
Започнахме инжекции за развиване на дробчетата , и леко по леко подготовка за раждането и срещата с нашата малка принцеса , ( Всъщност той ни каза че ще е принцеса в началото на 2-рия месец ) И така до финала аз бях едно дебело , спокойно , и щастливо 100 килограмово мамче.
А крайния резултат е видим появи се на 11Септември 2.100 , 41 см. Бих чакала отново пред който и да е кабинет където е той. Бих лежала защото всеки един час всеки един ден чакане си заслужаваше единствено при него. Ако има някой в Бг. при който да си заслужава чакането повярвайте ми това е той. Той и страхотната му съпруга станаха духовни наставници на малката Марая...това беше естественото развитие на нещата , какво да кажа ...думите не стигат просто ги ОБИЧАМ Heart И чакайте , не спирайте да чакате , и аз бих го сторила пак...ако не чакам пред неговия кабинет , това ще означава да бъда обречена да остава само с 1 дете .
Чакайте нямо по заслужаващо си чакане.

# 2
 • Мнения: 564
Здравейте, опитвам се от април да запиша час при Доктора, не става. Минах покрай Малинов за час при доц. Русев, назначи ми изследвания, в момента ги пускам едно по едно. Въпросът ми е, дали доц. Русев би съдействал за преглед и при Сигридов, защото искам да взема всички мерки преди забременяване, тъй като съм с 2 аборта и дете с увреждане? Или пък е достатъчно само с Русев да "мина" до положителен тест?После пък започнах за нероден Петко да се тревожа, дали ще успея да си запиша час за първата ФМ. И още има, първото ми дете родих при д-р Рени Ковачева, тя е моето АГ, не бих я сменила и се чудя в какви отношения са със Сигридов, че не ми се влиза в излишни полемики.
Съжалявам за нахръляните набързо думи! Още сме в процес на задвижване на нещата и стъпваме много бавно и предпазливо, предвид дъщеря ни.
Ще съм благодарна на някакви съвети и успех на всички!

# 3
 • Мнения: 16 444
Здравей, моят съвет е след като направиш всички изследвания да идеш на консултация отново с Русев и да го попиташ дали може да съдейства.
Опция 2- отиваш директно в МЦ на регистратура и казваш, че искаш час за небременни, защото имаш дете с увреждания и аборти (като дебело ги подчертаваш в разговора). Опция 3 - присъединяваш се в групата във фейсбук и дебнеш за освободил се час за небременни. Опция 4 - пишеш на администраторите от фейсбук дали могат да ти с действат.

Рени Ковачева не я знам коя е, не знам за какви полемики говориш, че могат да се създадат. Според мен ако тя се бърка в терапиите, той няма да е хепи и ще трябва да направиш избор. Например, тя ти казва - пий магнезий още от 4 г.с. или не ти трябва да пиеш тези витамини. (Съвсем примерно ги нахвърлях)
А ако ходиш само на фм при него не виждам какъв е проблемът, ясно е че трябва и друг да те следи и да те изроди.

Успех!

# 4
 • Мнения: 1 052
Момичета, знаете ли дали основният пакет за тромбофилия на Геника е достатъчен за преглед при Доктора (за небременни)? Мен ми излязоха още от него мутации, но ако доктора следи и за други, ми се иска да съм подготвена преди прегледа

# 5
 • Мнения: 16 444
Аз мисля,  че е достатъчен. На мен ми беше написал основния пакет на първия преглед, но това беше през 2016.
Според мен ако иска нещо допълнително ще ти го даде на прегледа.

# 6
 • Мнения: 564
Благодаря ти, Верчето! Ще действам така🙂

# 7
 • София
 • Мнения: 6 932
Да се запиша и аз с малко полезна информация:

Необходими изследвания за консултация при д-р Сигридов след спонтанни аборти:
- цялата документация от болничните изследвания, престои, епикризи и прочее
- ПКК+диференциално броене
- серумно желязо+ЖСК
- хемостаза (aРРТ, фибриноген)
- витамини В12, В6, D3 (25OH)
- TSH, FT4, TAT, MAT, йод
- основен пакет тромбофилии (PAI-1 4G/5G, Factor V Leiden, Factor II протромбин, MTHFR)
- консултация с доц. Русев (имунолог) 
 
Правила за пускане на изследванията:
1. Правят се извън менструация (за не бременните), неконсумирали храна и вода, минимум 10 часа, м/у 7,30 и 8,30 часа.
2. Ако приемате щитовидни хормони, кръв се дава преди сутрешния прием.
3. При контролни изследвания не се спират добавките, освен вит. В12 на инжекции - спира се от 7 до 10 дни преди изследването!

# 8
 • Мнения: 16 444
Благодаря,  Дели, ще помоля модератор да помогне и да сложа информацията в първия пост.

Историята на Радостина:
 Ето я и моята история за една много изстрадана, но вече сбъдната мечта, благодарение на д-р Сигридов.
Изминалите три години, преди раждането на дъщеря ни, бяха много тежки за нас. Когато със съпруга ми решихме да си имаме дете, никога не сме предполагали, че може да бъде толкова трудно, че такова нещо би могло да ни се случи. Всичко започна през 2015г. и за моя изненада,  забременях съвсем лесно - от първия опит. Страхотна радост, мислех си: „Я, колко е лесно - забременявам, износвам го и си имаме бебе”, да, ама не. Получих зацапване още в 5г.с., а седмица по-късно прокървих. Отидох, аз, в известна столична клиника, за да видим какво се случва, думите на доктора бяха: „Имаш отлепване”. Съответно ме приеха за задържане и ми направиха „коктейла” (прогестерони, Но шпа и др.) за вливане. Избутахме някак до 12г.с. (с още доста вливки и инжекции), когато разбрахме, че има проблем с бебето и се наложи аборт по медицински причини.  Беше ми много тежко, адски тежко. Думите на доктора, естествено, бяха: „Случва се доста често, млади сте ще си имате друго бебе”. Генетичен анализ на плода направиха, там нямаше проблеми. Никакви изследвания за мен - случвало се на всяка втора, проблем, аз, нямам. Изчакахме шест месеца и решихме да пробваме отново, за наш късмет пак от първия път, само че, този път не смеем да се зарадваме. Още от 5-6г.с. отново в тази болница, при същия доктор, ми изписаха същите лекарства, без да се знае дали имам нужда от тях, а на въпроса: „Защо?”, отговорът беше: „Защото предния път много кървеше”. Всичко, уж, вървеше добре и така до 32- 33г.с. На едни от тоновете тогава, сестрата ми измери кръвно 130/80, а думите на доктора бяха: „Няма ти нищо”. Не съм си и помисляла, че мога да вдигна кръвно, казах си, че е от притеснение и вълнение (винаги съм била с ниско кръвно). И така до фаталната 35г.с., когато получих пълно отлепване на плацентата. Всичко се случи за час - два, не знаех какво става. Усещах, че нещо не е наред, и така се озовахме по спешност в първа АГ „Света София”, защото във въпросната клиника не могат да реагират на такъв случай. Последва спешно секцио, бебето вече нямаше пулс, а аз оцелях по чудо, благодарение на докторите от първа АГ. Няма да изпадам в подробности колко ми беше трудно да се съвзема, но успях. По ирония на съдбата, в един от дните, в които лежах в болницата, даваха предаването на Венета Райкова (не помня как се казваше), в него три мами, благодарни на д-р Сигридов, разказваха своите истории. Искрено им благодаря, ако четат историята ми, нека знаят, че благодарение на тях открих доктор Сигридов. И така се озовах пред кабинета му, въоръжена с търпение и един куп документи. Разглежда ги той, а аз плача, и казва: „Обещавам ти да родиш живо и здраво дете! Какво искаш да бъде момче или момиче?”, а аз вдигам глава с насълзени очи и си мисля: „Я, пък този, не стига, че ми обещава бебе, ама и пол да си избера” (винаги съм искала момиче), но казах: „Няма значение,  живо и здраво да е”. Така се разбрахме с него, аз направих всичко, каквото ми каза (изследвания, консултация с доц. Русев), а на него му отне година и два месеца, за да изпълни обещанието си. Всичко се случваше точно така, както казва той. И помнеше всичко... Нещата вървяха чудесно, аз си имах своите притеснения, но той ми обясняваше всичко. Чаках прегледите с нетърпение, бяха забавни и успокоителни. Най - сетне дойде щастливият ден, нашата принцеса се роди на 10.05.2018г., планирано секцио. Всичко мина чудесно. Невероятно щастливи ни направи, няма по-голямо щастие от това!
Благодарим Ви от сърце, д-р Сигридов, нека повече хора знаят за Вас, за чудесата, които правите! Дано историята ми вдъхва кураж и да знаете, момичета, в най-добри ръце сте - велик е!

(Копирана от фейсбук страницата за доктора)

# 9
 • Мнения: 5 030
Извинявам се ако въпросът ми вече е задаван, но как върви записването за часове ако си бременна с предишен аборт?
Имам час при моя гинеколог идния понеделник, за да видим дали ще има ембрионче и пулс. Иска ми се ако има да си запазя един час за Сигридов, за да видим как са нещата и от неговата гледна точка.

# 10
 • Мнения: 16 444
99% при него са бременни т предишни аборти. Т.е.това не ти дава по-скорошн час. Като установят пулс звъниш и питаш. Предполагам ще те вместят за първа фетална морфология, ако няма по-скорошен.

# 11
 • Мнения: 5 030
Благодаря, Верчето.
Така и ще направя. Да видим какво ще кажат в понеделник и ще се опитам и за него да си запазя час. Simple Smile

# 12
 • Мнения: 16 444
Историята на Биляна :

📌Колебливо започвам... 😊Вълнувам се, разбира се, бушуват  различни чувства и емоции... Моята история ... И тя е история със загуба, загуба на 10 месечния ми син Мартин... По отдалеч ще да започна- към онзи период 2015,2016-  имаме прекрасна дъщеря на 8 години и време ни вече за второ дете... Забременяване без проблем, както първия път така и втория. Първо секцио- тя, второ секцио- той. Кеф и от двата пола дечица ще си имаме. Очакваме момче. Излизам от упойка- изстрел в десетката, челно... Спина бифида, хидроцефалия... Следена бременност разбира се, при това с мнение, че всичко е наред и нормално, от 3 различни лекаря... ,,Съжалявам, не съм видял,,- подхвърля изродилият ме и водил ми консултациите. Млади сте, ще си имате друго... Имаше и още по-зловещи реплики, но ... не ми се пише за тази нечовешка порода хора.
 Ужас, паника, страх, безсилие и мъка, мнооого мъка, защото е невъзможно да  осъзнаваш, че бебето ти е обречено... Операции, манипулации, консултации, документация и мнения на всевъзможни лекари от чужбина и тук ... и безсилие... Така издържахме ние и той 10 месеца... и стана звездичка ... Най-ярката!!!
За мен вече лекар не съществуваше! Не можех да се доверя, а само са ме докосне лекар изпадах в шок, паника и ме задушаваше гърлото, та дори и личния лекар да е това.
След почти 3 години приятелка на моя приятелка си роди страхотно бебче, а аз знаех, че тя има здравословни проблеми и бях много радостна и дори впечатлена, когато разбрах за хубавата вест! Реших да я поздравя и същевременно я помолих когато й е възможно да ми драсне кой я е следял през бременността и къде е родила. Аз съм от провинцията и повече за мен АГ там не съществуваше и кракът ми нямаше да стъпи повече в нашата болница. Веднага ми отговори тя и ето така аз разбрах за доктор Сигридов! Веднага ме добави в групата и ми разказа на бързо за него, за това Величие!
Колебаех се доста, обмислях доста, престраших се и си запазих час... Исках си моето момченце, трябваше все да се доверя на един лекар... Това беше точния лекар!!!
Срещнахме се, винаги с мен идваше и съпругът ми защото от емоция не успявах да говоря и рухвах. Бях прилежна ученичка 😂, всичко по плана му спазвах и се чувствах на правилното място, най-вече спокойна! Четях постоянно и много внимателно в групата, а часовете пред кабинета говорех и попивах опита на другите дами. И така... Бременност без проблеми, е нон стоп повръщаниците са ми запазена марка и трите пъти, но с бебето  всичко наред. И така забременях в интервала с предишната бременност и родих в сходни дати за термин, пак момче! Здрав и прекрасен, доносен и изваян на 25.02 тази година се роди Мартен!!! Няма дума с която да опиша емоцията си когато го видях и разбрах, че е здрав!!! Всичко, ама всичко което док каза, се случи! Без да преовеличавам или да го лаская! Тази емоция, това щастие, те са дело на нашия късмет да срещнем- доктор Сигридов! Успяхме и сме благодарни!!! Много!!!

Ето го и Мартен, току що дошъл при мен! Аз не успях да се успокоя доста време - такъв рев ударих, че екипа дори се стресна 😊. Да як рев, но сега от щастие!!!

# 13
 • Мнения: 42
Здравейте , момичета искам съвет от вас вече съм много объркана какво да правя 2016 г забременях за първи път много се радвахме с мъжа ми но това щастие не беше за дълго загубих го в 10 -11 г.с Sadкогато питах защо е станало така те  нямаха отговор казаха просто е спряло са се развива , след това 6 месеца се пазехме и след това почнахме с опитите и забременях август 2018 г но пак загуба в първите седмици от там аз започнах да настоявам за иследвания ,но те ми отговориха че нямало смисъл че можело да не се повтори и нямало смисъл да си давам парите,и декември 2018 отново се случи пак в първите седмици ....Sad
И така станаха един мисед аборт и два спонтанни.
След това аз реших че в моя град няма да стане отидох в друг град направиха ми иследвания поликистоза ,тромбофилия и така генетични иследвания ми направиха абе като цяло вдъхнаха ми доверие ,но момичета от януари правим опити и няма резултат не става и не става ....моля ви дайте ми съвет какво да правя гледам има много хубави коментари за доктор Сигридов но доста трудно май се записвало час вярно ли е ?
И първо при него ли трябва да си запиша или при доц.Русев ....
Объркана съм и незнам на къде да тръгна:((( благодаря ви предварително

# 14
 • Мнения: 547
Donika9, какво показаха изследванията за тромбофилия? Имаш ли муатции?
 Моят съвет е да си запишеш час първо при доц. Русев. Той ще ти назначи каквито изследвания е нужно и след това ще отидеш при д-р Сигридов. Когато си пациент на доц. Русев, при настъпила бременност, часът при д-р Сигридов ти е гарантиран, поне на мен така ми каза при прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт