Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 2 488
Аз не че не препоръчвам кабини и паравани, а не ги харесвам, защото ме карат да се задушавам. Дори да оставя настрани трудната поддръжка. В апартамента на моя мъж има 80 см ъглова, в къщата на село - 90 см. Отврат са ми и двете, грам удоволствие не съм изпитала нито веднъж от къпането, откакто ги ползвам.

# 16
 • Мнения: 670
При малка/средна баня параванът си е лукс. Нищо очарователно няма да се мокри при всяко къпане четките за зъби, огледалото или гърбето. Аз пък точно мразя всичко да е мокро. Забелязвам, че и в голяма баня (над 5 -6 кв.м) хората масово слагат паравани или врати. Но не и от готовите гнусни, с кофти пластмасови корита, много простеят.

# 17
 • София
 • Мнения: 4 233
Никога повече:
 * Матов латекс в кухненския бокс - Пръсне ли нещо, не се измива.
 * Двойка котлони напряко на плота - Не мога да сложа две големи тенджери, защото едната опира в стената.
 * Открита закачалка в антрето - Дори две-три дрехи да има, изглежда ми разхвърляно. При първия удобен случай ще я заменя с плитък гардероб.
 * Ламинат - Неприятно ми е усещането, когато стъпвам по него, а и държи студено.

Супер се получи:
 * Висок шкаф в кухнята - При подредбата на кухнята оставих разстояние между хладилника и стената, за да мога да отварям широко вратата му. Там, вместо обичайния долен кухненски шкаф, поръчахме такъв с височината на уреда. Изглежда завършено, а и побира много вещи. Следващия път ще направя още два такива.
* Гардеробна стая вместо гардероб - Спалнята ни беше ненужно голяма. Отделихме част от нея с гипсокартон и си направихме гардеробно помещение /килер/. Събрах много повече неща на почти същатата площ, която щеше да е нужна за гардероб. Сега в спалнята нямам високи мебели и изглежда по-просторно.

# 18
 • Мнения: 7 641
Удържах на всички предложения от майстори и мъжът ми да направят нещата както според тях е добре, щото нали, аз съм жена и много - много не разбирам.

Никакви душкабини, паравани. Мразя ги от дъното на душата си.
За първото - съжалявам за всичко, за което се оставих да бъда убедена от майстора, но тази постоянна борба за надмощие явно понякога уморява  Mr. Green.

За второто - така се радвам, че не съм сама  bouquet.

# 19
 • Мнения: 39 360
Да се допълня за банята, че ме подсетихте. От почивки, на които сме ходили съм намразила паравани и душ кабини. То са улейчета, то са стъкла, то чудеса за чистене, винаги са ми се стрували мръсни. По квартири сме били и с теракот долу, още сууума ти фуги за чистене. С ваната се родих. Овални форми, минеш с гъбата и светне, просто няма къде да се събере много за чистене.
+ завеса - не личат пръски, няма слугуване, писне ти - смениш я и внесеш нова атмосфера в банята с друг цвят.

# 20
 • София
 • Мнения: 21 824
Никога повече тъмно зелен гранитогрес. Едвам го напаснах с останалите цветове. Освен това се хлъзга. И личи, като се замърси.
ММ беше много против душкабини, паравани и пр. Обаче ние с дъщерята най-накрая се преборихме поне за завеса.
Много добре се получи кафява баня. Всички казваха, че ще е захлупено, на мен ми е като шоколад. Разбира се, с бял таван и бели аксесоари. Между другото, аз исках плочки като дърво, но бяха скъпи тогава.
Засега това се сещам.
Много полезна тема.

# 21
 • Мнения: 2 488
Като свой пропуск отчитам, че не бях обръщала внимание на ръбовете в бани, завършени без лайсна, а чрез пилене на плочките под 45 градуса. Ако знаех, щях да изтормозя майстора да го направи.
Като постижение - че го накарах да направи хубав наклон на пода в банята към сифона, защото съм ползвала бани почти без наклон, че и в една се образуваше локва на пода. Някой майстор си беше оставил ръцете в нея.
Постижение - купих апартамента най-вече заради паркета Grinning мразя ламинат.
Победа постигнах и с това да запазя стар орехов скрин. Дори няма да го пребоядисвам, влюбена съм в него. Запазих и два грозни шкафа, които ще боядисам в бяло и декупаж тип стар вестник - ще си подредя книгите там.

И съвет към купуващите апартамент с мебелировка и покъщнина - започнете с разчистване на сервизните помещения - тавани, мази и килери. Запазете там голяма част от нещата, които ви идва да изринете - ще ви свършат работа при ремонта - чаршафи и пердета за покриване на пода при боядисване, кофи, легени, канчета, вестници, найлони, дори буркани да си слагате четите и валяците във вода. Също така не бързайте да изхвърляте всички мебели, запазете поне няколко плоскости и столове.

# 22
 • Мнения: 10 225
От почивки, на които сме ходили съм намразила паравани и душ кабини. То са улейчета, то са стъкла, то чудеса за чистене, винаги са ми се стрували мръсни. По квартири сме били и с теракот долу, още сууума ти фуги за чистене. С ваната се родих. Овални форми, минеш с гъбата и светне, просто няма къде да се събере много за чистене.
+ завеса - не личат пръски, няма слугуване, писне ти - смениш я и внесеш нова атмосфера в банята с друг цвят.

Има си паравани с минимално чистене. Аз моя го мия веднъж на месец, че и по-рядко и си е чистичък. Номерът е да вземеш такъв без релси, колелца, улеи и т.н. А ваната е малко тесничка по принцип и трябва да прескачаш за да вземеш душ, а за по-възрастни не е лесно. Относно теракота - като имаш вана, около нея няма ли теракот?  newsm78

Ето ти паравани с минимална поддръжка:


# 23
 • София
 • Мнения: 21 824
Между другото, нашият майстор беше страхотен. Той ни прави всичко - затвори балкона, ръбове, подове, кухня-гръб, баня. Банята е с канал в центъра, така че няма как да сложим параван вече.
Само ме е яд, че сложихме само 3 прозореца на балкона и то двете крила не се отварят.

# 24
 • София
 • Мнения: 4 233
Като свой пропуск отчитам, че не бях обръщала внимание на ръбовете в бани, завършени без лайсна, а чрез пилене на плочките под 45 градуса. Ако знаех, щях да изтормозя майстора да го направи. ...
Обясни по-подробно, моля те. Не успях да те разбера.

# 25
 • Мнения: 641
В процес на пълен ремонт на жилище сме... За сега съжалявам, че не наехме фирма, която да направи всичко, а търсим за всяко нещо отделен майстор. Това много бави ремонта. Изгубихме един месец, докато търсим шпакловчик Scream

# 26
 • Мнения: 2 488
Спунк, В темата за баните беше обсъждано - на външен ръб като лепиш плочки, се застъпват на ръба и се вижда едното крайче. Това в лесния случай се прикрива с лайсна. Другият вариант е крайчетата на плочките да се изпилят и да се срещнат така, че да не се вижда. Търси в гугъл клип "плочки пилене на ръб вместо лайсна", че ми е трудно да копна линк. Недостатък било, че ръбът става по-слаб и евентуално по-податлив на нащърбяване.

# 27
 • Мнения: 2 813
Като свой пропуск отчитам, че не бях обръщала внимание на ръбовете в бани, завършени без лайсна, а чрез пилене на плочките под 45 градуса. Ако знаех, щях да изтормозя майстора да го направи. ...
Обясни по-подробно, моля те. Не успях да те разбера.
Ето нагледно изпилени и с лайстна:
https://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?t=44230
Ръбовете:

Последна редакция: сб, 12 окт 2019, 11:14 от petiaivanov

# 28
 • София
 • Мнения: 4 233
Изясни ми се. Много благодаря, момичета.

# 29
 • Мнения: 39 360
Относно теракота - като имаш вана, около нея няма ли теракот?  newsm78
Има, но там е сухо, не тече душ гел и т.н., не се цапа като тази част, която е под душа.
А и тези прозрачните ми се виждат нестабилни, ще се подхлъзне нещо човек, ще се хване за него и ще му разкаже играта.
Със завеса за мен има уют, но разбира се всичко е въпрос на усещане Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт