"Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети

• 50 867
  • 513
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Плъзгащите врати спестяват място - факт. Не ми харесва, че двете врати не са в една равнина, визуално много ме дразни. Съзнавам, че проблема си е мой Simple Smile Бяха постнали механизъм, при който вратите са на една равнина, но не намерих откъде да го купя и кой да го изпълни. Не харесвам и механизмите с долно водене, тази лайстна долу изобщо не ми е ок. Иначе харесвам плъзгащи врати, без долен водач тип barn doors и тези които се скриват в стена също.

# 451
  • Sofia
Харесвам и вътрешни плъзгащи врати,спестяват място.Сложихме такава на тоалетната,която е в тясно и тъмно коридорче,пак с огледало от външната страна и мн добре се получи.Исках и на някои от стаите,но късно се сетих и не се осъществи Confused

А ключалка има ли плъзгащата врата за баня? Разглеждах по сайтовете, но не намерих, а ми предстои да поръчам
Да,има
Отвън и отвътре
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 08:57 от Doli

# 452
  • Sofia
И гардероби имам с плъзгащи врати и баня и дрешник с такави. Банята е с ключалка подобна на тази:

Без брава е, има изрязан кръгъл отвор от двете страни, не исках нищо да стърчи. С горна плъзгане, вратите са с височина до тавана и огледало към коридора, правиха ни ги по поръчка. Плъзгат се лесно, въпреки че са тежки, заради огледалото и размера им. Това си зависи най-вече от механизмите.

# 453
Гардероба ни също е с плавно затваряне, ама имам 4чекмеджета и някой път като забравя да затворя някое, и бутна вратата става интересно Simple Smile. В стария апартамент вратата на банята беше плъзгаща с огледало от двете страни, около 10тина години я ползвахме, обаче много трудно се чистеше улеят, отделно не уплътняваше съвсем плътно и сина ми много често наводняваше коридора, като се къпеше. Сега я заменихме с нормална врата с отваряне навън.

# 454
Икейски ли е гардероба?

# 455
Papi6, aко е към мен въпроса, не е от ИКЕА, правен е по поръчка.

# 456
Аз имам икейски пакс с плъзгащи врати, няма по-удобен гардероб според мен.(имам и друг с нормални врати и сравнявам с него). В едната част е с големи чекмеджета , 4 бр , в другата част имам закачалка за панталони и от чекмеджетата-кошници на 50 см. Нямам проблем с прибирането на чекмеджетата, нито с рафтовете и закачалките горе.

# 457
Здравейте, някой ползвал ли е мивка от естествен камък за банята? Дали е здрава и лесно ли се почиства? Харесала съм тази - има я в черно и бяло. Благодаря!
https://vsichko-za-baniata.com/mivki-za-banya-estestven-kamak/Плот-и-мивка-в-едно-от-тъмен-варовик-ICL-BL--37504

# 458
  • Варна
Пипнахме и стаята на момчетата на мм, докато са при нас, да видят и да помогнат. Похвалвам ги, че се включиха в боядисването, носенето и си я харесват. Стаята е много малка, 2.90 м. на 2.70 м. След време ще стане единична спалня или дрешник.
Преди:

Целта беше само да я освежим и да разкараме ненужни елементи от мебелите.

Вече:

Бюрото им ще бъде скъсено и ще отиде между леглата ако го искат. На бялата стена, над леглото на малкия разпечатхме голям плакат на Меси, 90 на 160 см., щом го сложим ще покажа.
С две думи разделихме леглата и стаята е пребоядисана.
Обща продължителност 3 дни.

# 459
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Слезли са на земята, при всички случаи ще им е по-удобно за спане. А и най-важното - взели са участие в трансформацията.
Такова малко помещение вярно е по-подходящо за гардеробна, работен кабинет или хоби стая. Успех със следващото преобразяване!

# 460
Мира, доколкото знам живеете в къща, нямате ли някоя по голяма стая за да направите нормална стая за момчетата,това пространство е много малко за сам човек, а какво остава за двама.

# 461
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мисля, че момчетата само гостуват от време на време, а не живеят там.

# 462
  • Варна
Дълга е историята с къщата, триетажна е, с много нефункционално разпределение. Имаме прекрасни кухни с трапезарии и холове, тераси и големи бани, но спалните са малки и преходни.
Аз живея тук от 6 години и постепенно с мм променяме нещата.
Синовете му са с режим на виждане, не живеят тук в делничните дни, но уикендите са при нас, лятото също, когато мм е на брега. Това им е стаята от малки, сега опитахме да я пипнем само, да се освежи.
Ще я направим къщата удобна за всички, наясно сме, че растат.
Съобразяваме промените като мащаб да не е за сметка на времето ни заедно. Общуваме много пълноценно и за тях н този етап беше достатъчно да участват и да видят резултат.
Показвам единствено трансформация, измислих я докато гладя и я направиха тримата.
Има кофти преход между стаите, който знам как ще премахнем, но засега се понася.

Момчетата нямат усещане за гостуване при нас, усещат се у дома си, както и при майка си. Аз не знам синове да "гостуват", нашите двамата определено не са гости тук.

# 463
Извинявам се, не съм искала да засегна който и да е, просто питам, защото си показвала снимки на голяма и хубава къща, а ми се стори странно малка стая с такива размери да е определена за детска/ тийн стая. Иначе трансформацията е много хубава, моят син също има такова спално бельо и много му се кефи Simple Smile.

# 464
  • Варна
Natt, не съм се засегнала Simple Smile Споделям тук опита си и сте ми вдъхновение.
Не спестяваме с мм на момчетата усилията и уменията, която една къща гълта. Ще бъдат глави на семейства един ден, баща им е много скопосен и от него само могат да учат.
Искаме да я направим удобна за всички и да я наследят в добро състояние.
Къщата не е нова, но е на страхотно място, сблъскваме се с недомислици от 1985 г., но това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт