"Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети

• 50 940
  • 513
  •   1
Отговори
# 330
  • not found
Здравейте ,чета темата с голям интерес ,в момента правим ремонт и влизам да споделя нещо,което като видях днес направо се побърках ,отчитам го като голям минус,много ме дразни и ще се чудя какво да го правя,става въпрос за подпрозоречната дъска под дограмата ,не знам с какви размери са поръчвани,но сега в едната стая стърчи,в другата е на нивото на стената след като е обърнат прозореца. Бях против да ги поръчваме тези тъпи дъски ,но мм твърдеше,че така било по-добре,по-добре е след като се обърне прозореца да се сложи нещо, така няма да стърчи ... Някой имал ли е подобен проблем ,ако го е решил по някакъв начин да сподели щесъм много благодарна.
Иначе в ремонта се старая всичко да съобразявам :
-Задължително съм говорила с майстора всички врати да са на едно ниво,доста сложно .
-Направихме си 2 тоалетни
-Задължително в тоалетната,която е самостоятелна (без баня) ще сложат сифон да се оттича водата,в сегашната ми тоалетна няма,много ме дразни миенето .

# 331
Не знам кава е тази мода с двойка котлони. Това хората го поставят в разни хотели, къщи за гости, хостели, университетски общежития. Ама за жилище, което се обитава постоянно не ми е понятно защо се прави. Разбирам го единствено ако наистина няма място или просто хората не обичат и не умеят да готвят или пък са много заети и нямат време за готвене и слагат там някой котлон колкото да се каже, че има.

Какво представляват тези двойка котлони,дайте снимки?

# 332
Тези первази на прозорците като се поръчват се уточнява с каква ширина да са. Аз исках навсякъде освен в хола, да са възможно най-добра и до стената. В хола са по-широко, защото там слагам няколко саксии зимата.
За мен не е удачно да няма нищо на перваза на прозореца. Зидарията или гипсокартона с времето и използването се поочукват. От конденза по прозорците ще потече малко вода или при миене ще се намокри, ще станат петна и седи грозно. Но това е мое мнение.

# 333
  • not found
Така е ,за мен също не е удачно да няма, в момента в апартамента ,нъдето живеем сме с мраморни ,но те се поставят после ,не сложихме и в новия такива,защото алуминиевите пасвали по-добре ,как да го обясня влизали по-плътно под прозореца . Свършила работа вече,просто,ако някой е имал подобен казус да сподели какво е направил 😀😀😀

# 334
  • София

Какво представляват тези двойка котлони,дайте снимки?

От 12 години съм с 2ка,монтирана хоризонтално.
Зад котлоните имам място около 15 см. 4ка ми е излишно. Нямам нужда.
Хоризонтално са монтирани, заради децата в бебешка възраст, да не пипоркат и да стане голяма беля. Колкото и да протягат ръчички, не стигат до печката.
Аз когато се вихря в кухнята, ползвам повече фурната, така че реално имам нужда от 2 фурни, а не 4 котлона😂.
Съдовете ми са съобразени до голяма степен и нямам проблем да сложа 2 съда на 2та котлона, но това се случва толкоооова рядко, по-рядко от 1 път годишно.

# 335
  • Sofia
И ние имаме такива первази.
С различна ширина са.С тях има по-завършен вид.
Удобни са ми за разни дребни сувенирчета,кактусите са там...

# 336
  • Пловдив
Аз за попитам ползващите технически камък за плот. Доволни ли сте? Смятате ли, че си заслужава вложението?
Моите съображения са: дълъг живот, да не личат или да не се образуват надрасквания, нацапвания и т.н., да се чисти лесно.
За красота и дизайн - мисля, че има достатъчно обикновенни плотове, които не отстъпват. Това не ми е основна причина да го избера.
Питам, защото за моята кухня плотът ще струва колкото 1/3 от цената на шкафовете и затова се чудя...

# 337
За моята кухня струваше колкото шкафовете (ама освен плот има и гръб и масичка за хранене). Удобно е, лесно се поддържа, не му остават петна и не се драска от ежедневни дейности. При добро желание обаче няма невъзможни неща Twisted Evil Ако търкаш с качествен кухненски нож (те са много твърди)ще го надраскаш без проблем. Принципно бих предпочела гранита - по-евтин е и държи на горещи съдове. Е, някои казват, че попивал, ама в шареното не се вижда много, а и може да се импрегнира. Обаче гранит не пасва на всеки дизайн, на модерния дизайн техническият камък пасва повече. Но ако става дума за кухня от масив ще избера гранит.

Други предимства са, че снадките са минимум, а може и даже и без снадки (плочите са големи). Няма нужда и от водобранни лайстни, също така има много повече възможности за заобляне, за различни чела и т.н. понеже няма нужда от кантиране. Основното обаче са естетиката и възможностите за раздвижен дизайн, защото качествен термоплот не отстъпва функционално на камъка (имала съм и двете).

# 338
Ей сега по празниците успяхме да изгорим много хубав термоплот. Как е станало никой не знае, винаги се ползват подложки. Това ме доубеди да си сложа някакъв от камък или керамика.

# 339
Ей сега по празниците успяхме да изгорим много хубав термоплот. Как е станало никой не знае, винаги се ползват подложки. Това ме доубеди да си сложа някакъв от камък или керамика.

Ако сте изгорили термоплот, ще изгорите и технически камък. Т.е. няма да изгори, но ще му остане петно. А може и да се спука в по-тежък случай от разширяването. Та ако сте небрежни с горешото, вземете гранит.

# 340
  • Пловдив
За гранит имате предвит това, което се излива направо с мивка ли? Не се сещам на първо време дали гледахме такъв плот, а уж минахме всички видове.
А цената как ще е спрямо техническия камък?

# 341
За гранит имате предвит това, което се излива направо с мивка ли? Не се сещам на първо време дали гледахме такъв плот, а уж минахме всички видове.
А цената как ще е спрямо техническия камък?

Под гранит имам предвид естествен камък, който се копае в кариери Mr. Green Гранитът по принцип е малко по-евтин от техническия камък, ама си зависи де, защото има скъпи гранити и по-евтин технически камък. Като цяло са съизмерими като цена и качество и всичко друго е по-надолу,.

# 342
  • Пловдив
Ок. Значи сега остава да мисля кое от двете да сложа - естествен гранит или технически камък. Щом цената ще е подобна ...

# 343
Мочт плот е обикновен (евтинджос, избиран по цвят)- когато застройвам супа- съдовете са директно върху него, вадя тавите пак на него (е, като се изправя слагам и подложка), но горене никога не съм получила.

# 344
  • Варна.
Бях против да ги поръчваме тези тъпи дъски ,но мм твърдеше,че така било по-добре,по-добре е след като се обърне прозореца да се сложи нещо, така няма да стърчи ... Някой имал ли е подобен проблем ,ако го е решил по някакъв начин да сподели щесъм много благодарна.

Когато сменяхме дограмата на вилата се оказа, че первазите няма да могат да покрият пространството, не са достатъчно широки. Майсторите ми препоръчаха от външна и вътрешна страна на прозореца да се залепят теракотни плочки. Това и направихме, харесва ми. Лесно се чисти. Первазите много често "халтавят", може да пропусне вода, която да отиде в стената, с плочките това е невъзможно.

Сега сменяме дограма на др.жилище и още при договорката с фирмата казах, че не искам да поставят первази. Отново с плочки ще го направим. С мрамор е най-красиво, но е много скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт