"Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети

• 50 937
  • 513
  •   1
Отговори
# 360
Нали може да се поръчат допълнително?
Прочетох цялата тема ей сега отново и много ми харесва, че се спазва добрия тон въпреки различията в мненията.
Бях писала за нощна лампа и в крайна сметка взех такава с щипка, даже три! Удобни са, но трябва да се прецени внимателно къде ще се защипва - ако плоскостта е над 2 см дебела, може да се нарани, защото щипките са наистина много яки.

# 361
Много са ми любими тези лампи със щипки. Чак си я вземам с мен на почивките, защото нали знаете, че осветлението винаги е някак спестено по хотелските стаи. Лампичките им не са сменяеми  обаче. Като игори, хвърляш цялата лампа.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 20:33 от milanda

# 362
  • Sofia
Не са ли с малки батерии,като тези напр.за ръчен часовник?
Аз имам една от Джъмбо и е с такива.

# 363
Не знам, моите са на ток и са лед. За десет лева от Практикер е едната, другите пак по толкова от Кауфланд.

# 364
Прочетох първите три страници. Има интересни идеи. Да споделя и аз.

+ Лично съм изключително доволна, че сушилнята ми е върху пералнята в отделно помещение /по американски тертип/. Не мога да приема да имам пералня в кухнята.

+ Имам ниша с плъзгащи се врати. Почиствах релсите уж, но все по-трудно се плъзгаха. Чудех се как да разреша въпроса, нова релса ли да монтирам и един приятел ме "светна" да купя "бяла мазнина" спрей от железарията. Е, няма такова чудо. Все едно в масло ги плъзгам сега.

+ Обичам чекмеджета. Намирам ги за много удобни.

+ В кухнята нямам никакви открити рафтчета, че то няма избърсване на прахта. Както ги забършеш, все едно са отново изцапани.

- Нещо, което не харесвам и аз са душ кабините. За по-едрите мъже е мъчение къпането. От подовите плочки се изгражда праг или пък се купува готов /има голям избор на цветове/ и се слага перде за баня, което може да се сменя според настроението.

+ В по-малки помещения, или там, където има нужда от светлина, като в кухненския бокс например, слагам матови огледала - тип бронзе между горните и долните шкафове. Невероятно отварят помещението. Чистят се лесно с обезмаслител.

+ И аз съм привърженик на двойка котлони в дълбочина на плота.

+ Навсякъде, но най-вече в кухнята трябва да има достатъчно на брой контакти за всички по-дребни уреди.

+ Хубаво е да има и достатъчно работен плот в кухнята.

+ Задължително слагам огледален шкаф в банята. То само трима души да са, като сложиш четките за зъби и друга козметика, няма събиране на рафтчето над мивката.

+ Ако имате шанс, направете си втора тоалетна с мивка, колкото и да е малко жилището. Няма такова удобство.

+ Всички прозорци бих направила отваряеми също.

Това е на пръв прочит. Хубав ден!

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 12:16 от :::

# 365
+ Имам ниша с плъзгащи се врати. Почиствах релсите уж, но все по-трудно се плъзгаха. Чудех се как да разреша въпроса, нова релса ли да монтирам и един приятел ме "светна" да купя "бяла мазнина" спрей от железарията. Е, няма такова чудо. Все едно в масло ги плъзгам сега.
Каква е тази "бяла мазнина" от железарията?
Да не става въпрос за "WD-40" ?
Пантите на дограмата пръскам с него, когато заскърцат. Понамирисва малко на химия, но след добро
проветряване проблемът изчезва.

# 366
Не е WD40. Подобно е. Бяла мазнина казах и ми го дадоха. Ще видя дали ми е останал флаконът, за да го снимам. По-гъсто е от WD40 и е бяло.

П.П.

Сетих се за още нещо по темата. Ако решите да си слагате външни ролетни щори, изберете алуминиеви пред PVC. На вид са еднакви, но градушките правят пластмасовите на решето.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 07:50 от :::

# 367
Прочетох първите три страници. Има интересни идеи. Да споделя и аз.

+ Лично съм изключително доволна, че сушилнята ми е върху пералнята в отделно помещение /по американски тертип/. Не мога да приема да имам пералня в кухнята.

+ Обичам чекмеджета. Намирам ги за много удобни.

+ В кухнята нямам никакви открити рафтчета, че то няма избърсване на прахта. Както ги забършеш, все едно са отново изцапани.

- Нещо, което не харесвам и аз са душ кабините. За по-едрите мъже е мъчение къпането. От подовите плочки се изгражда праг или пък се купува готов /има голям избор на цветове/ и се слага перде за баня, което може да се сменя според настроението.

+ В по-малки помещения, или там, където има нужда от светлина, като в кухненския бокс например, слагам матови огледала - тип бронзе между горните и долните шкафове. Невероятно отварят помещението. Чистят се лесно с обезмаслител.

+ И аз съм привърженик на двойка котлони в дълбочина на плота.

+ Навсякъде, но най-вече в кухнята трябва да има достатъчно на брой контакти за всички по-дребни уреди.

+ Хубаво е да има и достатъчно работен плот в кухнята.

+ Задължително слагам огледален шкаф в банята. То само трима души да са, като сложиш четките за зъби и друга козметика, няма събиране на рафтчето над мивката.

+ Ако имате шанс, направете си втора тоалетна с мивка, колкото и да е малко жилището. Няма такова удобство.

+ Всички прозорци бих направила отваряеми също.

Това е на пръв прочит. Хубав ден!

Да не си живяла в щатите?Докато те четох,мислех че чета някой,който е живял или живее в щатите. Много си близо до тях.Но няма лошо в това.

# 368
# 369
  • Варна
За външните щори потвърждавам след градушка се наложи да ги сменя. Алуминиеви с изолация в ламелите.
И аз мисля, че няма нищо американско в препоръките. Рядко ще се видят там двойка котлони Simple Smile

# 370
Не е WD40. Подобно е. Бяла мазнина казах и ми го дадоха. Ще видя дали ми е останал флаконът, за да го снимам. По-гъсто е от WD40 и е бяло.

Скрит текст:
П.П.

Сетих се за още нещо по темата. Ако решите да си слагате външни ролетни щори, изберете алуминиеви пред PVC. На вид са еднакви, но градушките правят пластмасовите на решето.

Бяла грес го наричат още.

# 371

И силно западно слънце не им се отразява добре на пластмасовите.

# 372
Моите пвц външни ролетни щори са си ок вече 12 г., югозападно изложение. Трябва доста едра да е била градушката, че да ги помели. Явно сега материалите са доста некачествени щом се скапват.

# 373
Моите пвц външни ролетни щори са си ок вече 12 г., югозападно изложение. Трябва доста едра да е била градушката, че да ги помели. Явно сега материалите са доста некачествени щом се скапват.

Едричка, да. Преди 5-6 години точно юли месец в София. То един път да се счупят от градушка стига.

Още един + към темата да добавя. В кухнята, дори и миялна да има човек, много по удобно е с двукоритна мивка. За съжаление, не винаги има място за такава.

# 374
Здравейте, нова съм в темата Blush
Правихме основен ремонт миналата година. Под основен искам да кажа, че от стария апартамент останаха само основите. Та, всички мебели ни бяха по поръчка тъй като кв. м. На ап. Не са много а сме четирима Grinning. Та, в спалнята направихме един огромен гардероб, който е с 3 големи плъзгащи се врати, едната с огледало а в средата всъщост ни стои телевизорът. Та, мисълта ми за подобна мебел е, че си дадох сметка, че е доста неудобно, защото все се съобразяваш кога се гледа тв и ако ти трябва нещо от гардероба трябва всъщност да плъзгаш вратите и така пречи.
И - относно боята. Купихме от Практикер - уж миеща се на Делукс. Миеща се друг път. Тонираха ни я на място, нещо в кухнята не покри хубаво. Върнах се с номер да ми замешат още - е, цвета нищо общо. Та, не разчитайте, че ако си пазите номерата ще може пак да ви направят същия цвят.
Извинявам се за дългия пост, но се надявам мнението ми да,е от полза за някой Hug

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 14:31 от 10107

Общи условия

Активация на акаунт