"Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети

• 50 886
  • 513
  •   1
Отговори
# 405
Обикновено на вътрешната стена на хладилника има баркод, който показва серийния номер и др. информация, с която ще може да се поръча част за него. Вижте там.

# 406
  • София
За мен е много по-удобно шкафът под мивката да е едно голямо чекмедже и вътре кофите свободно стоящи. Ето така (извинете за натурията). Имала съм и от стандартните, където кофата е закачена за вратичката, но нямам особено добър спомен.

Точно и при нас е така!
Да не кажа, че едно от решеният ми да избера Икеа беше точно този релсов механизъм за кофа за боклук, който имат във вариант и за 2 кофи -за разделно събиране на отпадъци

# 407
Горещо препоръчвам кошчето за боклук на шейна, което е показала Дорис. Ползвам го вече цяла година и съм много доволна от него. Кошче или даже 2 броя в чекмедже също е добро предложение.

# 408
  • Г. О.
Благодаря ви, значи ще сложа кош с релсов механизъм, може би с по-голяма вместимост, за да ми бъде удобен.
Искам да благодаря за едно старо мнение на Черна станция относно наранявания по паркета и запълването им с кит. След ремонта имаме надрасквания по паркета, който е циклен и лакиран преди 3 години. След това сложихме мебели, част от които не е желателно да се разглобяват и не могат да се изкарат от стаята. Няма как да изциклим паркета предвид тясното пространство. Единственият вариант е да запълним драскотините и да лакираме.
Кое е по-доброто решение - да се сложат плочки около печката или да се заложи на скъп, миещ се латекс?

# 409
Плочки. Колкото и да е скъп латекса - борбата с мазнината е по-лесна върху плочките.
Който има диспозер за отпадъци, каква кофа за боклук е достатъчна?

# 410
Плочки, никоя боя няма да издържи на пръските от печката и на постоянно миене.

# 411
  • София
Наскоро във фейсбук ми излиза реклама за боя, върху която се пише и после се чисти с кърпа. Не знам как ще е с мазнините, но ако имаш желание, ще я потърся.

# 412
  • Пловдив
Много съм доволна, че избрах плочки за гръб на кухнята. Лесно се чистят и стоят много красиво.

# 413
  • тук и там
Като бяхме под наем,имаше плочки като гръб на кухнята.Разлепиха се три,които бяха над котлоните-от парата при готвенето.То верно,че бяха на 10 години плочките и ние много готвихме и доста години изкарахме там , а и абсорбатора  беше стар- но при нас така стана, да се има предвид че е възможно ..

# 414
  • Sofia
Най-практично е с плочки.
На вилата е с някакъв плот,едвам се чисти от мазнина.
Не харесвам стъклените,шарените са ми кичозни,а при матовите с това отражение ми изглежда като разхвърлян и претрупан плота...

# 415
Разлепянето е било от некачествена работа, не от готвенето.

# 416
  • тук и там
Щом казваш..

# 417
Еми 20г готвене с такива плочки(залепени зад печката) та и без аспиратор, една няма дори да дава вид, че ще падне, даже над 20.

# 418
  • София
Еми 20г готвене с такива плочки(залепени зад печката) та и без аспиратор, една няма дори да дава вид, че ще падне, даже над 20.
Така е. Ние преди ремонта бяхме 20 години с плочки и готвене без абсорбатор и нямаше помен от падане на плочки. Даже, майсторът видя най-зор с махането на плочките, защото поставихме бели панели вместо тях.

# 419
Така е. Ние преди ремонта бяхме 20 години с плочки и готвене без абсорбатор и нямаше помен от падане на плочки. Даже, майсторът видя най-зор с махането на плочките, защото поставихме бели панели вместо тях.
Дайте да видим белите панели.

Общи условия

Активация на акаунт