"Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети

• 50 863
  • 513
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Еми 20г готвене с такива плочки(залепени зад печката) та и без аспиратор, една няма дори да дава вид, че ще падне, даже над 20.
Така е. Ние преди ремонта бяхме 20 години с плочки и готвене без абсорбатор и нямаше помен от падане на плочки. Даже, майсторът видя най-зор с махането на плочките, защото поставихме бели панели вместо тях.
Дайте да видим белите панели.
Ето тези са: https://www.ikea.bg/rooms/kitchen/kitchen-worktops/kitchen-splas … ve-litsa/80396399
А тук в деня на монтажа им:

# 421
  • Пловдив
Аз слагам пред гръбчето зад котлоните  ето такава стъклена плоча - пускат ги в Кауфланд 2 бр.за 10 лв. Гърбът е бял, а ние сме с газ и ги купих, за да не пожълтее гръбчето  от високата Т. Оказа се, че са много практични, т.к. се чистят  лесно и бързо. https://www.vivre.bg/p-632139/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0% … %D0%BD_strawberry

# 422
  • Г. О.
Благодаря ви. Плочки ще са, макар да не ми се искаше. Виждала съм в един познат стъкло, закрепено за стената до кухненската печка. Било му много лесно за подръжка. Все пак ще заложа на плочки.
След дълго търсене на шкаф за обувки, който да пасне идеално в нишата, която му се полага, а и да ми хареса на вид, поръчах на дърводелец и съм много доволна. Дълбок е, има доста рафтчета, като е оставил място и за по-високи обувки, ботуши или зимни боти. Сега се чудя дали да ми изработи поставка за стена за всички ключове, които до сега закачахме на едни закачалчици. Вариант е да купя готова къщичка, виждала съм в магазините, но пак ме съмнява да е в подходящ размер.

# 423
  • Варна
Благодаря ви. Плочки ще са, макар да не ми се искаше. Виждала съм в един познат стъкло, закрепено за стената до кухненската печка. Било му много лесно за подръжка. Все пак ще заложа на плочки.
След дълго търсене на шкаф за обувки, който да пасне идеално в нишата, която му се полага, а и да ми хареса на вид, поръчах на дърводелец и съм много доволна. Дълбок е, има доста рафтчета, като е оставил място и за по-високи обувки, ботуши или зимни боти. Сега се чудя дали да ми изработи поставка за стена за всички ключове, които до сега закачахме на едни закачалчици. Вариант е да купя готова къщичка, виждала съм в магазините, но пак ме съмнява да е в подходящ размер.
Ако имаш бюджет за стъкло няма да сбъркаш.

За ключове има голямо разнообразие, ние ги слагаме в панерче на шкафа за обувки. Коридора не е голям и по-добре някой постер или снимки да закача.

# 424
Сега пък има доста красиви плочки за кухня, не мисля, че е компромис.

# 425
  • Варна
Сега пък има доста красиви плочки за кухня, не мисля, че е компромис.
Нямах предвид визия, а поддръжка - стъклото се чисти много лесно и няма фуги. Да уточня аз харесвам бяло едноцветно стъкло не харесвам принтове. повечето, има някои, които имитират плочки между другото и ги няма фугите.

# 426
  • София
Едно от решенията в кухнята, които се оказаха много сполучливи, беше да сложим за гръб плочи гранитогрес 30 на 60 см. Визуално стои много добре - вертикалната линия следва линията на шкафовете отгоре, отдалеч почти не личи, че са плочки. Фугите - които по правило се цапат най-много -  са сведени до минимум като обем, а освен това ги направиха съвсем тесни. Десенът е ненатрапчив, подбрах го като цвят в тон с плота, а като рисунък - с бамбуков тапет, който е акцент в хола. 12 години по-късно грантогресът си остава като нов.

# 427
Едно от решенията в кухнята, които се оказаха много сполучливи, беше да сложим за гръб плочи гранитогрес 30 на 60 см. Визуално стои много добре - вертикалната линия следва линията на шкафовете отгоре, отдалеч почти не личи, че са плочки. Фугите - които по правило се цапат най-много -  са сведени до минимум като обем, а освен това ги направиха съвсем тесни. Десенът е ненатрапчив, подбрах го като цвят в тон с плота, а като рисунък - с бамбуков тапет, който е акцент в хола. 12 години по-късно грантогресът си остава като нов.
Може ли снимка на бамбуковият тапет Simple Smile, че имам една идея, ама друго си е да се види реализирано.

# 428
  • София
Ето го. В него облякох една колона, водена от правилото, че тя или се крие, или се акцентира. А с количеството, което ми остана (защото се продава на ролки по 5 метра), направих портманто в антрето, като го залепих на стената и монтирах стъкло отгоре. Ако искате, мога да пратя на лични снимка на него и на колоната.

Скрит текст:

# 429
Beretsheri, и на мен ми е интересно, покажи в темата снимки /разбира се, ако не желаеш, няма да настоявам/, но просто такива осъществени проекти стават за идеи, понякога виждам неща и се чудя как не съм се сетила. Ама за всичко няма как да се сетиш, пък като видиш, че някой го е направил, е съвсем друго.

# 430
Много благодаря  Flowers Hibiscus ! Интересно се е получило.

# 431
  • София
labrex, благодаря, но не ми се иска в темата; на лични бих пратила на драго сърце.

# 432
Ако не ви затруднявам, ще очаквам снимките на лични.

# 433
И аз искам Blush

# 434
  • Варна
Ето го. В него облякох една колона, водена от правилото, че тя или се крие, или се акцентира. А с количеството, което ми остана (защото се продава на ролки по 5 метра), направих портманто в антрето, като го залепих на стената и монтирах стъкло отгоре. Ако искате, мога да пратя на лични снимка на него и на колоната.

Скрит текст:

Тези тапети са страхооотни, много ги харесвам, смятам в антрето да налепя, скъпи са и на малко място мога да си позволя, много здрави!

Общи условия

Активация на акаунт